Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев

Руският президент твърди и че Черноморието не е украинско
14 дек 2023 17:00, Петър Бойчев
260
Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев
Снимка: БГНЕС

Украинци и руснаци са един народ, а Крим няма нищо общо с Украйна. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на директната линия, в която отговаря на въпроси за събитията през изтеклата година. Цялото му изявление по този повод звучи така: "В основата си руснаци и украинци са един народ и сега се води нещо като гражданска война в Украйна. Югоизтокът винаги е бил проруски. Нито Крим, нито Черноморието имат нещо общо с Украйна."

В интервю с Путин от 2008 г. на въпрос на журналист явяват ли се Крим и Севастопол военна цел за Русия и може ли да се очаква военен конфликт между Русия и Украйна (подобен на военната инвазия, която по това време осъществяват руските войски в Грузия), Путин дословно казва следното: "Крим не е никаква спорна територия. Там не е имало никакъв етнически конфликт за разлика от конфликта между Грузия и Южна Осетия. И Русия отдавна е признала границите на днешна Украйна. Ние сме завършили преговорите си по отношение на границите.

Въпросът дали Русия има подобна цел (по отношение на Крим) смятам за провокативен.", припомня  Actualno.com. Русия няма никакъв проблем нито с териториите, влизащи в границите на Украйна, нито с рускоезичното население там, което си живее чудесно и не се нуждае от спасяване, нито с някакви нацисти, казва още Путин тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
30
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правилно го е рекъл Путин ! Проблема е, че Зелята е евреин и не е от този народ !
103
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва желание и от двете страни за да сте един народ. Насила не става. Като с Македония. Не е редно да биеш някого за да става един народ. Щом не ще значи не ще.
102
12
 
33
 
! Отговори
Извод преди 4 месеца
От бръщолевенето на путин стана на всеки ясно,че война ще има докато путин е жив.... и следва веднага въпросът.....дали смъртта на стотици хиляди е по незначителна пред елиминацията на едно психясало джудже? Извода е за вас...
101
11
 
19
 
! Отговори
Зелен чорап преди 4 месеца
До паф Киевская рус няма нищо общо с московията която е *** от татари ,варяги и други северни народи! Чети ти !!@
100
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинци и руснаци са един народ, ама според Кремълската пропаганда only!Украинците като нация имат по-скоро общи корени с прибалтийските републики, с поляците , с държавите на запад от Русия. Русия в сегашните си граници, заформена около Москва, е далече от евро цивилизацията. Крим не е Москва!
99
7
 
16
 
! Отговори
Решетников преди 4 месеца
До паф!!!копейко,рюриковите не са славяни а скандинавци ! А царица тамара е от български произход! Не случайно синът и се казва Владимир! Кръстен е на един бълг. цар свален и ослепен от баща си! Ама прочити нещо различно от болшая совет. Ециклоп.
98
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тотален лицемер и лъжец!
97
12
 
24
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Жужака яде шамарите в Украйна. Това не ти е Грузия, да се биеш с кравари. Там трепят.
96
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гражданска война! Муахахахаа... Иска му се на джуджето-фашист
95
19
 
14
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
До Анонимен 104: Да, пилците се броят наесен. Какво очакват на Запад от продължаването на войната в Украйна? Май нищо положително. Дори и в САЩ. Дядо Байдън казва "Дайте да дадем" но в Конгреса и Сената на САЩ взеха да се колебаят - трябва или не трябва. Предпочетоха да излязат в Коледна ваканция, пък сетне да мислят. А ще става все по-трудно да решават. Идват избори.
94
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
102 Абе при вас винаги всичко е мноооого добре до самия челен сблъсък с товарния влак в тунела, та сега е същото Америка все " неможела", " сама признавала" и т.н идиотизми, има поговорка пилците се броят на есен, всеки случай до този момент нищо от заявеното като цели от вашия дедо батюшка Путин не е изпълнено, точно обратното!
93
10
 
5
 
! Отговори
разсъждаващ преди 4 месеца
До ако е истински мъж,Не виждам нещо особено да се натиска за още един мандат, дори е казал, че още не е решил дали ще се кандидатира отново! Какво означава- "някой да го изиграе"! Така ли му викат вече на лъжливото поведение? От друга страна, както твърдят болшинството от хората от Донбас, при условие, че добре въоръжената украинска армия беше нападнала Донбас, дали щеше да са по малко жертвите, а и защо само хората в Донбас трябва да търпят ужасите от този конфликт?!
92
27
 
20
 
! Отговори
Слава на Русия преди 4 месеца
Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват, Израел също чака, а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности за евтини боеприпаси без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
91
11
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
До ако е истински мъж: Празни приказки са това. Путин е искал да избегне войната. Оланд и Меркел - Украйна да се подготви за война с Русия, САЩ - да има война между Русия и Украйна на всяка цена. Е, кой е провеждал честна политика? Но нито Путин, нито някой друг в Русия са си правили илюзия какво може да се очаква от техните западни "партньори". И затова сега се оказва, че Русия е много по-добре подготвена за война от тях.
90
5
 
13
 
! Отговори
ако е истински мъж преди 4 месеца
До Кой какъв е -- Както казах, всички козове бяха в ръцете му. Ако се е оставил някой да го "изиграе" както ти казваш, трябва да си признае и да се оттегли вместо да се натиска за още един мандат и да забърка още по-големи каши.
89
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин е патологичен лъжец както е видно и от статията, да припомним още и факта че до самото начало на войната тоя психопат твърдеше пред цял свят че россията нямало да напада и че войските и в беларус били на " учения", точно заради факта че е психично болен никой вече на Запад му няма доверия за каквито и да било преговори, такива би могло да има със следващият батюшка на рашка примерно Навални, ако още е жив де и не са го убили и него!
88
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците и украинците били един народ, ама според украинците май не е точно така. А чеченците и руснаците един народ ли са? Сирийците и руснаците един народ ли са? Дагестанците и руснаците един народ ли са? Ye, I rest my case
87
17
 
16
 
! Отговори
паф преди 4 месеца
от 8 в. в земите там е основана от князете рюрикови КИЕВСКАЯ РУСЬ, а не киевская украине, такова понятие няма, а хората са ги наричали у-крайненци, защото са живеели на края на руската империя!....прочетете малко история, не слушайте запада и янките, дето не си знаят коя им е столицата!
86
21
 
20
 
! Отговори
Кой какъв е преди 4 месеца
До разсъждение: САЩ финансираха преврата в Украйна (Майдана) през 2014г., Франсоа Оланд и Меркел сами си признаха, че са подкрепили подписването на Минските съглашения само за да може Украйна да се подготви за война с Русия. Поразсъждавай върху това, и може нещо да ти просветне.
85
10
 
15
 
! Отговори
разсъждение преди 4 месеца
Как не може да се усети този, че след като е имал 23 години пълен контрол и съответно отговорност да управлява русия, я докара до там да се избиват два братски народа вече две години без да се вижда никаква надежда, че ще спре това чудовищно падение.