Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев

Руският президент твърди и че Черноморието не е украинско
14 дек 2023 17:00, Петър Бойчев
260
Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев
Снимка: БГНЕС

Украинци и руснаци са един народ, а Крим няма нищо общо с Украйна. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на директната линия, в която отговаря на въпроси за събитията през изтеклата година. Цялото му изявление по този повод звучи така: "В основата си руснаци и украинци са един народ и сега се води нещо като гражданска война в Украйна. Югоизтокът винаги е бил проруски. Нито Крим, нито Черноморието имат нещо общо с Украйна."

В интервю с Путин от 2008 г. на въпрос на журналист явяват ли се Крим и Севастопол военна цел за Русия и може ли да се очаква военен конфликт между Русия и Украйна (подобен на военната инвазия, която по това време осъществяват руските войски в Грузия), Путин дословно казва следното: "Крим не е никаква спорна територия. Там не е имало никакъв етнически конфликт за разлика от конфликта между Грузия и Южна Осетия. И Русия отдавна е признала границите на днешна Украйна. Ние сме завършили преговорите си по отношение на границите.

Въпросът дали Русия има подобна цел (по отношение на Крим) смятам за провокативен.", припомня  Actualno.com. Русия няма никакъв проблем нито с териториите, влизащи в границите на Украйна, нито с рускоезичното население там, което си живее чудесно и не се нуждае от спасяване, нито с някакви нацисти, казва още Путин тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя го признавам за най наглия! Ако се яви на конкурс за нагли, ще грабне сребърния медал, щото от некадърност ще изтърве златния! Изтрепа половин народ, а после вика че изтрепал братята си! ПФУ!
3
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Владимире, тея монолози си ги сложи в една червена книжка както направи Си, и после ни я изпрати, че у двора ми свърши тоалетната хартия.
2
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
чакай сега.. ако са един народ.. то тогава и крим техен, не? Ако украинец = руснак, то значи киев -> руски и москва -> украински, не? Опитвам се да разбера този стожер на мисълта и велик стратег, мистър ще вземем киев за 3 дни.
1
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинците са чисти Славяни,а Вие Руснаците сте смес между Скавяни, диви планински племена, монголи и други диви племена от полето. Иска Ви се ,но не сте Украинци.