Гответе се сметката за парно за януари да е с около 30% нагоре

Причината била, че температурата паднала с 3 градуса
Обновена: 19 яну 2024 16:16 | 19 яну 2024 16:16, Камелия Цветанова
99
Гответе се сметката за парно за януари да е с около 30% нагоре
Снимка: Pixabay

С около 30 процента по-високи може да са януарските сметки за парно спрямо декемврийските, обяви пред БНР председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев.

По думите му, увеличението се дължи на по-ниските с 3 градуса температури спрямо предходния месец.

"Средната температура през януари се движи с около 3 градуса по Целзий по-ниска от тази през декември, т.е. качваме средностатистически консумацията с 30 процента", каза той.

По-рано днес Петър Костадинов, говорител на EVN, отбеляза, че "всеки един градус по-ниска средно месечна температура води до 10% увеличение средно на потреблението, именно защото електроенергията в България масово се използва за отопление. Изводът, който можем да направим, е, че през декември използването на електроуреди за отопление води до по-голяма консумация на електроенергия и от там - във фактурите", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: парносметка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Перничани са най големите бандити . И дружеството на централното Отопление Перник . Намери решението след като многократно им спира отоплението в сградите . А те бандити слизат и си го пускат , но и не плащат . Сега сметките ги урежда Овча Купел 2. Но ние переникчани те шум не вдигаме. Стана по добре и от Тошово време
68
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Демократични ценности! Важното е да има пари за Манол Пейков и за Украйна! Слава Кокаине!
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 59 Какво планиране на на народното стпопанство те гони бе? Това е все едно да кажеш че сме били на загуба когато ние изнасяхме реколта за СССР, а те ни даваха в замяна руска военна техника. Факт ли беше че с 200 лева заплата парното струваше за един голям апартамент 20 лева. Една десета. кажи ве, разбирач? Това не беше рентабилна услуга? А? Аре сега плащай една пета от заплатата си за парно. Ти ако нямаш го кажи на тия които имат сега.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ползвам услугата на дружество Топлофикация София. Но станах лоялен клиент на Софийски Районен Съд с дела по Сградна инсталация.
65
2
 
12
 
! Отговори
ШиШи преди 3 месеца
Малко е! с Коко, Боко и Дуган - сме НеНаСитНи, само Кики го Задоволяваме с Евтини Парапетки!!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние от театралната трупа с име " Топлоцентрала" поздравяваме всички които работя на няколко места като учителя по френски . И са редовни платци на дружеството на Централно Отопление София към Столичната община.
63
8
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 3 месеца
Хора защо живеете някога 2024 год знаете ли защо не живеете тук и сега Безсмислено е вие си знаете вашата за каквото и да е А освен това може да си сложите термопомпи или соларни панели Живейте тук и сега Винаги има решение
62
2
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 3 месеца
ОПГ пп-дб-сс и якето от гЪрбЪ ще ви свалят АМА това заслужавате!!!
61
4
 
5
 
! Отговори
Учител по френски преди 3 месеца
Обичам си работата. Тя се състои само в преподаване. Обожавам да преподавам френския език, превърнах го в смисъл на живота си. Живях две години във Франция също, още докато бях студент ходих там, но в България като че ли си е по-добре, просто французите за аристократичен по дух народ и никак не обичат примитивността и особено някои български традиции. Моят доход е близо 6000 лв. месечно от преподаване-държавно и частно. И не ме изморява, все пак не копая. Плащам си сметките и така
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тия се оляха съвсем, нито се разбира нещо от фактурите, нито има логично обяснение за високите сметки, всяка година едно и също, било студено било незнам си какво, мародери
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Деса Дуловската мбухаха
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До54. По Тошово време Централното отопление не е било рентабилно Лъжеш се . Имаше Комитет по Планиране на Народното Стопанство . И към края на залезващият комунизъм след 1980 г. Ембаргото от Запада се отрази на Соца зле . Кредитите по Западните валути бяха ограничени . Т. Живков каза новата дума . Да се плаща ЦЕЛОКУПНО от народа отоплението . Да се разбира от селяните и градовете..
57
4
 
6
 
! Отговори
1262 преди 3 месеца
Учителю по френски, не ти завиждам. Европейското правило е да работиш на едно място с голяма заплата. Работата на 2 и повече места означава ниски доходи и допълнително натоварване, без почивен ден. Това се отразява на здравето ти. На млади години не го усещаш, но като остарееш ще го видиш.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що така бе. Нали ц;ената на газа все пада.
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма лошо, беше по-студено, но голям брой абонати покрай празниците не си бяха в къщи /около 10 дни/ и те с високи сметки . Идва изравняването и пак има да се доплаща ? Нещо не се връзва математиката . Или бития бит, а е---ия...
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Огин, огин...
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 47 Сградите са строени с ТЕЦ, но пропускаш едно много важно нещо: Когато си купувахме тези апартаменти през бай Тошово време парното беше РЕНТАБИЛНО. За 20 лева отоплявахме тристаен апартамент и в апартамента беше БАНЯ навсякъде. Сега 400 лева няма ти стигнат за тристаен даже да е леко топло във всички стаи. Тръбите при бай Тошо в студените месеци не моха да се пипат от горещина, сега са топли само. Понял?
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А мис бони ще да оправи и топлофикация хи хи хи
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
сметката за ток и тя с 30% нагоре
50
20
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Който не иска парно да се връща в родното си село и да се топли както си иска.