Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим

Александър Татаренко е след 10-те загинали военни
3 фев 2024 09:01, Петър Бойчев
317
Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим
Снимка Фокус

Висш руски командир вероятно е убит в Украйна, генерал Александър Татаренко е сред десетте загинали при атаката над летуще "Белбек" във временно окупирания Крим на 31 януари, твърди Daily Mail. 63-годишният Татаренко е най-високопоставеният от десетте загинали военни.

Атаката, при която са използвани ракети Storm Shadow, е  насочена срещу военновъздушната база "Белбек" в окупирания Крим, която е била командвана от Татаренко.
Тази база е стратегически важна за нападенията срещу Украйна и служи за укрепване на руското влияние на полуострова.

Daily Mail съобщава, че "по летището са били изстреляни седем британско-френски ракети Storm Shadow/SCALP ALCM. Четири от тях са свалени от силите за противовъздушна отбрана, а три са поразили целта", пише Фокус.

Британската медия посочва също, че ракетната атака е унищожила руски радар и комуникационно съоръжение, както и военно оборудване в базата край Севастопол. Има и непотвърдени съобщения за възможни щети по руски военни самолети.

Според съобщенията ракетите са минали по нов маршрут през морето, а не по суша. Смята се, че Татаренко е 13-ият руски генерал, убит в конфликта, който продължава вече 23 месеца. Твърди се, че Татаренко се е пенсионирал преди войната, но се е върнал на служба след руската инвазия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дай Боже всеки ден такива добри новини!
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До загубих им края колко пъти англо-саксите и слъгите им погребваха Путин ------------ оближи портрета на жужето, че ше вземеш да си докараш некой инфаркт от зор!
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименАбе, дребничък е малко и трудно се уцелма, ама по характер и възгледи - става...
233
0
 
2
 
! Отговори
Перниканец преди 2 месеца
Той и Герасимов го изпариха точно в Крим, ама за него и дума не казвате...
232
0
 
3
 
! Отговори
3254362 преди 2 месеца
Къде е Герасимов?
231
1
 
7
 
! Отговори
Кошмар преди 2 месеца
То не остана жив генерал при ушанките Избиват ги като кучета
230
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тая гьобелсова пропаганда колко ще я държите -пълна глупост
229
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наш Тагаренко ще го замени, ако не за друго за пушечно месо става та и него да го заменят след това.
228
5
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Ей сега ще видите като дойде Август и Русия за трети път остане без хора, оръжие, мониции, генерали, ииииии как Москва ще пламне а Путин ще го линчуват :):):)
227
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"дано скоро загубим путин, според путинчо Зеленски е евреин, много показателно кой е фашиста в тая война" - Ми... то май и Зеленски мисли, че Зеленски е евреин. Това означава ли, че Зеленски е фашист? хахаха ... Моля полираните мозъци да пишат повече коментари. Някак си по-забавно става хахаха
226
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"вероятно"... ясна е работата, поредната фейк новина...
225
13
 
6
 
! Отговори
DENKOV преди 2 месеца
100000 УБИТИ АМЕРИКАНСКИ ТЮЛЕНИ В УКРАЙНА ЗА ЕДНА ГОДИНА
224
17
 
19
 
! Отговори
До 217 преди 2 месеца
Абе *** коя война загуби Путин? Я виж какво ти говорят твоите приятели от запада за войната че скоро с Украйна е свършено. Най развитата икономика в момента е руската и и това и западняците го виждат. Да си видял бездомни по улиците както е в западна Европа? Не си и няма да видиш. Да си видял гейпрайд в Москва и сватби на еднополиви ? Не си и няма да видиш никога.За Путин не бери грижа още 30 години ще бъде президент за ужас на краварите и западняците ***.
223
0
 
2
 
! Отговори
Старец преди 2 месеца
Днеска /сабахлен/ кан натиснах купчилъка, ни ми поискаха ни бисквитки ни фафлички. Начи днеска няма да мъ следят ,подслушват и Умъскаряват.
222
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дано скоро загубим путин, според путинчо Зеленски е евреин, много показателно кой е фашиста в тая война
221
4
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Анонимен 211: Тогава, по силата на тая логика, какво правим ние, та не си приберем исконната българска територия, която сега се нарича с измисленото за да угоди и да бъде призната от гърците име Северна Македония, а? Какво правим. Гушим се и си траем, че е най-лесно и безопасно, но е доста робско.
220
4
 
12
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До ??? 212: Той (руският народ) отдавна е надраснат от много други народи (почти всички европейски, в т. ч. и нашия, от много от народите на Сев. и Южна Америка, Азия, Океания, Африка - въобще - почти няма народи, които да не са надраснали руския и то главно поради това, че почти няма народ с такава крепостническа нагласа като руския).
219
14
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 2 месеца
Къде го е загубил, в гората? Що ми се струва, че новината е същата като за убития пилот на стратегически бомбардировач. Атака ама друг път. Тези в усирайна не знам на какви хапчета и кокос седят ама са явно много качествени! Не ги пуска изобщо.
218
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това, че Крим е временно окупиран, руснаците ли го казаха?
217
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе какъв генерал? Путин загуби войната и главата си. Вече е с единия крак в гроба. Неговите хора ще го убият и ще се изтеглят по долни *** от Украйна.