Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим

Александър Татаренко е след 10-те загинали военни
3 фев 2024 09:01, Петър Бойчев
317
Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим
Снимка Фокус

Висш руски командир вероятно е убит в Украйна, генерал Александър Татаренко е сред десетте загинали при атаката над летуще "Белбек" във временно окупирания Крим на 31 януари, твърди Daily Mail. 63-годишният Татаренко е най-високопоставеният от десетте загинали военни.

Атаката, при която са използвани ракети Storm Shadow, е  насочена срещу военновъздушната база "Белбек" в окупирания Крим, която е била командвана от Татаренко.
Тази база е стратегически важна за нападенията срещу Украйна и служи за укрепване на руското влияние на полуострова.

Daily Mail съобщава, че "по летището са били изстреляни седем британско-френски ракети Storm Shadow/SCALP ALCM. Четири от тях са свалени от силите за противовъздушна отбрана, а три са поразили целта", пише Фокус.

Британската медия посочва също, че ракетната атака е унищожила руски радар и комуникационно съоръжение, както и военно оборудване в базата край Севастопол. Има и непотвърдени съобщения за възможни щети по руски военни самолети.

Според съобщенията ракетите са минали по нов маршрут през морето, а не по суша. Смята се, че Татаренко е 13-ият руски генерал, убит в конфликта, който продължава вече 23 месеца. Твърди се, че Татаренко се е пенсионирал преди войната, но се е върнал на служба след руската инвазия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искам да пишете пак за чиповете за перални в ракетите и за украинската баба героиня свалила въртолет замеряйки го със развален компот! Искам! Искам! Искам!!!
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ревем ли сега?
214
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
първо пишете измислици -после полския президент вчера рече в прав текст че крим си е русксс територия-ами хванете го тоя агент на путин де-само като чипирани майм8уняци повтаряте едни и същи лъжи-ако имате грам мозък ще разберете че не е случайно-как американец полски президент казва такова нещо
213
2
 
4
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
GANYO е просто име -защо е със звездички!?
212
19
 
6
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
Неумни роднини на ***, никога няма да дораснете до нивото на РУСИЯ и руския народ! Толкоз!!!
211
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не може да бъде обстрелвана "окупирана" територия която от 1783 г. официално е руска!!!Както и Малорусия/Окраина/ също е руска територия!!!
210
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"ЕКСКЛУЗИВНО! Пред европарламента е като на война! Пълно медийно затъмнение! ГЛЕДАЙ НА ЖИВО: Пълно мълчание от европейските медии за случващото се пред Европейския парламент. Единствено френската медия News.18 предава на живо.Над 100 хиляди френски и белгийски фермери са обсадили сградата на парламента, палят слама и дървени палети под стените на сградата. Бутилки камъни и яйца летят по стъклата на Европейския парламент. Полицията ги пръска с водни оръдия.събориха статуята на индустриалеца Джон Кокерилот паметника на пл. Люксембург пред парламента и я запалиха. Над 1000 трактора са блокирал
209
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някои журналисти и психиатри, се превърнаха в обикновени махленски клюкярки и папагали, сипещи лъжи , дезинформация и говорят, каквото им сипят, а други , достойно си отстояват професията и истината! Вие от кои сте?
208
11
 
15
 
! Отговори
do 206 преди 3 месеца
Путин кога е имал акъл, че да го губи
207
2
 
14
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 месеца
Целта на тази странна война (и пандемията преди това ) е отслабването на ЕС-последното място в света където все още има свободни и мислещи хора. Целия свят с много малки изключения е под робството на корпорациите...
206
6
 
9
 
! Отговори
Боб1 преди 3 месеца
Не вярвам на новини от Дейли мейл... сори
205
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според Униан ВСУ не са потвърдили смъртта на руски генерал. Говорителят на ВСУ Наталия Гуменюк(с гумен члeн ли са я правили???) е заявила, че тази информация е подхвърлена от окупаторите, за да продължат натиска над своите войски и населението. Как точно и защо е този натиск не се разбира... Xoxли, сър!
204
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин отдавна е загубил нещо по-важно от който и да е генерал. Загубил си е акъла, а по-голямо наказание от това няма! Последиците от обезумяването на царя-батюшка ще ги берат украинците и руснаците!
203
8
 
5
 
! Отговори
??? преди 3 месеца
Защо "Запада" да е прав,а Путин да е лош??? "Една ръка пляс не прави!" Може би пък да е прав Путин - защо не?! Трябва да има място под слънцето за ВСИЧКИ хора, нации и народи, с изключение на третополови, сатанисти и подобни ненормалници! Слънцето грее и за тях, но да си стоят тихо мирно и кротко в сектите и по къщите , без да ми натрапват различието си! Дори Натото може да съществува, стига да не раздава "своето" правосъдие! А за ЕС.....май нищо добро неможе да се каже!
202
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тлъсти краваршингтонски лъжи-а предишната новина дето пак руски генерал убит от 4 км със снайпер дето я държахте 5 дена
201
6
 
4
 
! Отговори
още нещо преди 3 месеца
Важните генерали са около Путин в Кремъл щом е в Крим а не Кремъл значи не е толкова важен
200
8
 
18
 
! Отговори
Негър Скиор преди 3 месеца
Гражданската Война в Съветския Съюз си върви Много добре.: -"Нравится Ненравится, Русия Разпадается". ЧАО....
199
4
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 месеца
" вероятно е убит в Украйна, генерал Александър Татаренко е сред десетте загинали ". Абе другари журналисти а уточнете дали вероятно е убит, дали е сред загиналите, дали е в Украйна, дали е в Крим. Тази статия си е чиста дезинформация щом има изрази като " твърди се, че ......". Те затова сме на 120 място по свобода на словото. Тези журналисти като не знаят какво е станало па да питат Митрофанова, или да започнат с " една жена ми каза ..."
198
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Тагаренко кога?
197
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
'летуще "Белбек" във временно окупирания Крим на 31 януари, твърди Daily Mail!' на временно окупирания "британски" остров.