На почивка в най-малката африканска държава

Добре дошли в Гамбия!
25 фев 2014 08:12, Мария Дуковска
7
На почивка в най-малката африканска държава
Снимка: baldhiker.com

Република Гамбия е държава в Западна Африка. Тя е най-малката страна на африканския континент. Разположена е около река Гамбия, а столицата ѝ е град Банджул. Температурата през цялата година е между 23 и 27 градуса. Равнинната държава граничи със Сенегал и Атлантическия океан.

Основната туристическа зона на Гамбия е крайбрежната ивица. Там има плажове, барове и ресторанти, някои от които много добри. Страната има репутацията на Коста дел Сол (Испания) на Африка: евтина и весела дестинация, но малко посредствена.

Второто обаче няма да важи, ако отседнете в плаващите бунгала „Mandina Lodges“, които се намират в реката и по-точно в сърцето на свещена мангрова гора. Те предлагат добро настаняване на сравнително евтина цена, храна от най-висок клас и обслужване на доста прилично ниво.

Плаващите екокъщички са само девет, но осигуряват едно наистина магическо преживяване на скрито от цивилизацията място. Бунгалата са прости, но стилни и удобни. Комплексът предлага и басейн, в случай, че не искате да се къпете във водите на реката. Забавленията тук са разходки в гората с местен водач, ходене до местните села и пазари, до безлюдните плажове на океана, плаване с кану по реката, наблюдение на птици или бабуини (вид пакостливи маймуни).

В този оазис със сигурност ви очаква истински релакс и без наличието на спа център. Самият факт, че по цял ден можете да си лежите в леглото, покрито с балдахин от муселин, да усещате лекото движение на платформата под къщата, да чувате шумоленето на листата и плисъка на водата, вечер да се взирате в множеството звезди на африканското небе от малката си веранда, са достатъчни, за да си починете истински.

Вижте снимки на комплекса в Гамбия в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами отиди в Африка и пак тогава пиши, че сме по-зле. Може да сме най-зле, но сме най-зле от белите страни. Пък и след нас са БЮРМ, Сърбия, Босна, Албания, Молдова, Украйна, да не говорим за Армения и Грузия.
6
2
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Не се подигравайте на африканците, защото ние сме по зле от тях. Излезте в Европа и ще в почти всички бардаци в Германия, Франция, Белгия, Англия бачкат само.... български, румънки, рускини, украинки, полякини, молдовки. Изключително рядко има местни момичета.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако гамбия е най-малката държава в Африка, то София е най-големия мегаполис в света. Иначе са го казали преди мен. Ай, мерси за Гамбия!
4
3
 
12
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
По Дискавъри имаше едни дето отишли в Алжир (там има по малко насекоми от Гамбия дори) и лежал си той в хотела с 5 звезди край басейна - пиел си котейла и нещо го ухапало - някакъв паяк. После се прибрал в Англия и някакви подутини получил отиде в болницата и там почнаха да вадят някакви ларви по 10 санта от него. В Африка - не мерси. По -добре да отида в Румъни на почивка или в капиталистическа Гърция отколкото в чудната ви Габия и прекрасната Банжул.
3
2
 
10
 
! Отговори
heh преди 10 години
Най-малката! Не е вярно! Образовайте се джурналя! Не преписвайте като папагали - и ум си трябва.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гамбия - държавата, в която застаряващите европейките ходят на секстуризъм, където е добре вечер човек да си ляга с парите и ценностите в леглото, за да не го окрадат, докато спи. И като бонус за наивници - гамбийски СПИН. За пропусналите да се ваксинират - още куп екзотични болести. И местният водач е добре да не е само за гората... Има и някои добри неща, но както се казва , айде мерси!
1
1
 
12
 
! Отговори
gio преди 10 години
а канализацията как им е?