Банкок – градът на цветовете

Всеки ден от седмицата в тайландската столица си има собствен цвят
20 мар 2014 08:49, Мария Дуковска
4
Банкок – градът на цветовете
Снимка: flickr.com

Често, когато попаднете в чужда страна и искате да си хванете такси, гледате за определен цвят кола – жълта или черна. Но ако ви се случи да се озовете в Банкок, ще бъдете силно изненадани. В тайландската столица не си избирайте такси по цвят, тъй като те варират в цялата цветова гама. Може да се возите в синя, зелена, жълта, оранжева, цикламена, лилава и каква ли не кола. А още по-вероятно е да попаднете на такси, което е микс от няколко цвята.

Всъщност обществените независими таксита са като една дъга, а тези, принадлежащи на една компания, са по-семпли.

Цветовете са важни, защото те определят категорията такси. Колите в два цвята обичайно са в синьо и червено. Оранжево-жълтите автомобили принадлежат на конкретна компания, а зелено-жълтите са персонални таксита. Те са и най-препоръчваните, защото имат само един шофьор, който не се сменя – а именно техният собственик.

Цветните превозни средства в Банкок не се ограничават само до такситата. Автобусите също ще ви зашеметят със своята разнообразна, шарена визия, която издава статуса и целите им. Рейсовете, които нямат климатик, са в червено и кремаво бяло. Те са собственост на компанията Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) и са най-евтините в района.

Тъй като градът е гъсто населен и въздухът не е особено чист, пътуването в подобен автобус си е истинско приключение, особено в най-натоварените часове. Масовите превозни средства в синьо и бяло са на същата компания, но те разполагат с климатик и разписанието им е на по-рядък времеви период.

Още за цветния Банкок и галерията с красиви кадри може да видите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Всички деца в Столипиново са чавета
3
0
 
0
 
! Отговори
do nomer 2 преди 10 години
Da se vozish v tuk tuk 1-2 puti. Inache sa sushtite *** kato tukashnite vodachite im. Nyamash broyach, shte ti izleze sus sigurnost po-skupo ot taxi, osven tova karaneto im e pod vsyakakva kritika, ne mojesh da se kachish s tyah na toll magistralite i da se pridvijish znachitelno po-burzo, dishash direktno ot auspusite na drugite izkluchitelno eko tuk tuk, avtobusi i kakvoto se setish, a i ne e mnogo priyatno na 35 gradusa da si bez klimatik. Nai-udobno i burzo e BTS i MRT.
2
1
 
0
 
! Отговори
глупости преди 10 години
кой се вози в такси в банкок бе? трябва да е някой ***. Всички там ползват тук-тук, за къв *** му е на някой просто такси? Точно това е якото в тайланд, защото само там и във виетнам съм виждал "тук-тук"
1
0
 
0
 
! Отговори
Тайланд преди 10 години
Всички таксита в Банкок са Тойота...