Бутиков хотел в подножието на Етна

Той се намира в 200-годишна вила
0
Бутиков хотел в подножието на Етна
Снимка: adelto.co.uk

Представяме ви един нов хотел в стилистиката „екошик“, който се е „наместил“ в стара вила от 19-и век.

В нея през 2007 година се влюбва бившият автомобилен инженер Гуидо Кофа. Той случайно вижда къщата и зашеметен от красотата ѝ, решава да я купи и възстанови. Тя се намира в подножието на връх Етна, Сицилия – най-големия активен вулкан в Европа.

Допреди няколко години къщата е била работеща ферма, а днес е стилен бутиков хотел с 15 стаи и апартаменти. Той се казва „Monaci delle Terre Nere“ и е създаден от декоратора Ада Калабрезе и архитекта Джузепе Мерендино.

Гуидо казва за вилата: „Аз притежавам имота, но понякога имам чувството, че той притежава мен“. Това идилично място е заобиколено от плодородна земя, засадена с лозя, цитрусови, смокинови дървета и зеленчукова градина. „Това е един изцяло органичен хотел“, твърди собственикът.

Пътят, който води към него, е направен от монасите от ордена на Св. Анна преди 200 години. По-късно вилата е била собственост на благородно семейство, а след това е преминала в ръцете на друго семейство в продължение на три поколения.

Гуидо е запазил голяма част от фасадата: „Ние не сме променяли външната конструкция и фасадата на вилата и решихме да оставим старите външни и вътрешни врати, стенописите на тавана, оригиналната мазилка с вар, теракотата на някои от етажите, стоманените парапети на балкона и терасите и мраморните стълби отвън.“

Интериорната дизайнерка пък създава една еклектична среда чрез колекция от красиви и одухотворени антики и картини. Хотелът разполага с малък басейн и бар в градината с гледка към Етна.

Вижте снимки на хотела в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари