Любопитни факти за Ямайка - част втора

Научете още интересни неща за слънчевата страна
14 яну 2015 22:14, Мария Дуковска
6
Любопитни факти за Ямайка - част втора
Снимка: Mcclouds

Пътуване до Ямайка звучи толкова екзотично, сякаш пътешествие до Камбоджа или Мадагаскар например. И макар на много хора да им се иска да не разопаковат куфарите си напълно и след едно пътуване да се впускат в друго, повечето от тях трябва да се задоволят с далеч по-ограничен брой екскурзии.

В случай че и вие попадате в тази група, докато чакате следващия момент за някое вълнуващо пътешествие, може да опознавате някоя далечна страна онлайн.

Благодарение на първата част за интересните факти за Ямайка вече добихте някаква представа каква е тази страна.

Ето и още любопитни факти, които ще ви помогнат да опознаете още по-добре островната държава:

15. За съжаление, флората в страната до голяма степен е засегната от човешката дейност. Когато Колумб пристигнал в Ямайка, той видял един остров, изцяло покрит от гори. В момента горите заемат само 1/5 от страната, а видът на техния състав е силно изчерпан.

16. Дори още по-засегната е фауната на острова. Само птиците и прилепите са представени със значителен брой видове. Диви бозайници на острова вече почти няма. От влечугите се срещат костенурки, няколко вида отровни змии, крокодили и големи игуани.

17. До 1962 година Ямайка е колония на Великобритания. На 6-ти август същата година страната става независима държава. Ямайка е царство, а царската власт се упражнява под формата на конституционна монархия.

18. Предложения какво трябва да направите, ако посетите тази островна страна:
- Да яздите щрауси в известния парк Каш (Kash) на южния бряг на острова;
- Да гледате залеза със син връх в източната част на Ямайка. След това разгледайте плантациите с кафе, където можете да опитате прясно приготвено кафе Blue Mountains, което се смята за едно от най-добрите кафета в света;- Рафтинг по Марта Брей, Черната река и Планинската долина;
- Да храните колибри в природния резерват в Монтего Бей.

Останалите любопитни факти може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: екскурзияЯмайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костенурката не е влечуго, а земноводно.
3
3
 
1
 
! Отговори
от ав$$$тралия сидни преди 9 години
прявят много вкусен уникален пай, с какао/шоколад и в него слагат няква специфична тяхна алкохолна напитка има вкус на ром много приятен на вкус, рядко съм вкусвал толкова вкусенНе можеш да си го купиш от никъде, в магазините никога не намерих с истинския вкусГоворя за истинска рецепта приготвена на мястоТова е уникална ямайска рецепта около нова година ядох такъв и още се сещам до сега не съм срещнал такъв вкусАко някъде продават ще го изкупяПрепоръчвам на всеки да го опита непремено!!!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако си беден и искаш да умирГаш, заминавай за Джамейка без да му мислиш.
1
1
 
5
 
! Отговори
Работещ с джамаец преди 9 години
18. Предложения какво трябва да направите, ако посетите тази островна страна:-Не излизайте извън "резервата" в който сте отседнали- джамайците обичат да колят за удоволствие- не предприемайте сами излети- може и да не се приберете-не носете злато по васСъветите на са от мен а от колега джамаец с когото работя