Семейно в аквапарка: Мама, татко и двете деца – общо 200 лева

Вход, сейф, храна и напитки... И сметката набъбва
25 юни 2018 12:30,
68
Семейно в аквапарка: Мама, татко и двете деца – общо 200 лева
Снимка: архив Reuters

Ако сте решили тази година семейно да се забавлявате с децата си на аквапарк край родното море - пригответе се да дадете 200 лева.

В Несебър цената за вход за възрастен е 42 лв., което означава, че за да влязат двамата родители с децата си, ще трябва да дадат 84 лв. За малчуганите пък ще трябва да дадем 21 лв., ако височината им е от 91 см до 1,30 м. Ако обаче са по-високи, ще бъдат таксувани като възрастни.

От безплатен вход могат да се възползват само бебетата и децата не по-високи от 90 см.

Така излиза, че за да заведат двете си деца на водни пързалки, родителите ще трябва да се бръкнат с цели 126 лева само, за да прекрачат прага на увеселителния парк, пише "Монитор".

Ако пък искаме да сложим ценните си вещи в сейф, ще трябва да доплатим 7 лв. и отделно още 5 лв. за депозит, който се връща при освобождаване. Шкафчетата също се таксуват - 5 лв. е едното, като отново ще трябва да внесем и депозит от още 5 лв., който ще ни бъде възстановен на излизане от парка. По този начин за един сейф и две шкафчета ще трябва да се бръкнем с 27 лв.

Допълнително ще ни струват и снимките, които професионален фотограф ще ни направи, докато се спускаме по пързалките. Всички питиета и храна също ще трябва да плащаме отделно.

Важно е да се отбележи обаче, че в самия аквапарк нямаме право да плащаме в брой. На входа всички посетители получават гривни, с които могат да се разплащат вътре на баровете и допълнителните атракциони, като няма ограничение за сумата, която ще заредим.

Разбира се, фирмата предлага и отстъпки, ако закупим билетите си онлайн. Цената за възрастен е 39,90 лева, но в тази сума е включен и транспорт за Слънчев бряг, Елени, Свети Влас, Несебър и Равда. Входните билети в аквапарка в Слънчев бряг са с 2-3 лева по-евтини. Там входът за възрастни е 38 лева, а за малчугани – 19 лева.

Близо десетачка обаче можем да спестим, ако купим билета от сайтовете за колективно пазаруване. Така вместо 38 лева за водни забавления в Равадиново, то ще дадем 29,80 лева.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) заявиха, че аквапарковете задължително трябва да имат информация за цените на услугите и предупредителни табели за евентуални ограничения по отношение на възраст и килограми на лицата, които могат да ги ползват.

"За всеки атракцион поотделно трябва да има информация за възрастовите граници под или над които не може да бъда използван. Задължително е обявяването на цената, както и на продължителността на използването на съоръжението срещу тази цена. Ако има допълнителни услуги, те също би трябвало да бъдат отбелязани на информационните табели", обясняват експертите. Освен това потребителите трябва да бъдат предварително осведомени и за това какво се заплаща, ако оставят детето си в детски кът с аниматори например.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
37
 
! Отговори
Н преди 5 години
Преди 2 години посетихме с мъжа ми и дете Несебърския аквапарк и платихме за вход над 100 лева, истина са цените в статията. Чака се много за атракциите, не можеш да стоиш само 2 или 3 часа, огладняваш и ожадняваш и плащаш още за храни и напитки. Няма как да скочиш във водата с телефона- плащаш за сейф. Изкарахме хубаво, става да идеш да видиш веднъж. Цените обаче са много скъпи за българския стандарт. Посетителите бяха чуждестранни семейства и много русначета, явно от ученически лагери.
18
5
 
30
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"плащам си в Албена ол инклузив - богато и вкусно меню, европейски алкохол, включени чадър и шезлонг и пред турските курорти мога само да се изходя!"***, AI на Албена няма нищо общо с AI в Турско хотел. Разликата е огромна. Казвам ти като човек, който е почивал и на двете места. Да не говорим за ниво на обслужване. В турските хотели едно момче минава по шезлонгите да ти чисти слънчевите очила, всички са любезни и усмихнати, аква паркове към хотела, качествено ядене през целия ден, пиене ...
17
25
 
11
 
! Отговори
Естет преди 5 години
В Турция ходи само най-долната прослойка на обществото...хора с ниски доходи, които после половин година надуват главата на всички колко било хубаво да те обслужват мазни *** от Диарбекир, да пият фалшив алкохол от Северен Кипър и да ядат баклави и кадаиф, все едно са ориенталци!
16
33
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Плащам си в Албена ол инклузив - богато и вкусно меню, европейски алкохол, включени чадър и шезлонг и пред турските курорти мога само да се изходя!Ще ходя да давам пари на турци и да слушам маанета и вой от джамии...да не съм ***!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм за това да се измисли една обща цена, която да включва всичко в парка без след това да трябва да се доплаща.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До онзи ден ни надухте главите че в някъв аквапарк в Турция умряло дете ,днес ни рекламирате и приканвате да ходим ??????
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА качествен туризъм от хора, чиято държава дължи 300 000 000 000 $ може да си очаква нали?
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казвах ви аз, че тия джипита зимат скъпо и как да им дадеш 3 лева за лекарски преглед?
11
0
 
10
 
! Отговори
А в Гърция преди 5 години
съвсем не е така...
10
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма хвалба на тая Турция, едно българско дете загина точно в аквапарк там...Няма как да се очаква качествен туризъм от хора, които си избират султан през 2018 година...
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова българите почиват в Гърция, Турция, Испания и тн ,Хем цените не са такива , хем е чисто и обслужването е на ниво,
8
4
 
32
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Амчи то има ли още ненормалници да ходят на българското черноморие?
7
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почивка в Турция сред джамии и мазни двулични потурнаци...не, мерси!
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сeра в този аквапарк.
5
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, не че нещо, но теи аквапаркова са частни инициативи и никой не е задължен, да ги посещава, а те имат правото, да налагат колкото си висока цена искат.
4
3
 
53
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
200 лева на ден - двама с две деца ПЪЛЕН ОЛ ИНКЛУЗИВ в турски и гръцки курорти ! Без намръщени служители !
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то като сметнеш........ ако искат да идат на плажа и да си вземат 4 шезлонга с 2 чадъра ще им излезе 100 лева........
2
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 200 лева си взимате за ЦЯЛ ден моторна лодка 40к.с. за 4 човека с включен бензин на Халкидики и обикаляте островчета и диви плажове, колкото искате. В сравнение с чревно-инфекциозните подаръци, които ще получите в несебърските аквапаркове си е направо рай.
1
1
 
57
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Ще посмеете ли някой смел журнаГЛИСТ , да драсне как тати бачка цял месец за два дни в аквапарка !!!!! Надграждане му е майката ! Стабилно надКРАЖДАНЕ ей !