Сноудън теглил секретна информация, докато работил в Dell

Това е ставало още през април 2012 г.
Обновена: 16 авг 2013 14:32 | 16 авг 2013 12:16, Елка Василева
10
Сноудън теглил секретна информация, докато работил в Dell
Едуард Сноудън. Снимка: Reuters

Получилият убежище в Русия бивш сътрудник на ЦРУ и на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън е започнал да събира документи за секретните програми на американските разузнавателни служби още през април 2012 г., когато е работил в корпорация Dell. Това съобщи запознат с разследването източник, който е пожелал анонимност, предаде Bulgaria On Air.

Още по темата

Досега се смяташе, че Сноудън е получил достъп до секретни данни между март и май т.г. като служител на „Буз Алън Хамилтън” – компания подизпълнител на ЦРУ и Агенцията за национална сигурност. Според източника Сноудън нарочно започнал работа там, за да получи достъп до допълнителна секретна информация, която планирал да предаде на медиите.

Американските власти поставиха под въпрос как обикновен системен администратор в компютърния гигант е успял да получи достъп до толкова много строго секретни документи, без да стане подозрителен. Новините, че Сноудън е теглил информация, докато е работил в Dell, може да увеличат натиска върху американските разузнавателни служби да затегнат контрола върху протоколи за сигурност с цел предотвратяване на бъдещо изтичане на секретна информация. „Буз Алън Хамилтън“ уволни Сноудън, след като той замина за Хонконг с голямо количество секретни материали. От компанията съобщиха, че сътрудничат на няколко разследвания във връзка с неговото назначаване и изтичането на информация. Все още не е ясно дали Dell е предприела същите действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МРАЗЯ АМЕРИКАНЦИТЕ С ТЯХНАТА БЕЗКРАЙНА АЛЧНОСТ, ЛИЦЕМЕРИЕ, ВИСОКОМЕРИЕ, НАГЛОСТ! ДА ВЪРВЯТ НА МАЙНАТА СИ!
7
4
 
24
 
! Отговори
тт преди 10 години
Един патриот и истински човек с голямо 4 в една голяма империя на Злото.
6
4
 
1
 
! Отговори
ирма преди 10 години
продължение-поради специфично-тежките условие на живот!Достатъчно се занимава световната общественост с авганци пакистанци арабиИма хора които не се избиват помежду си но жевеят най-много 30 години!Какво правят правителствата на тези малцинства Канада САЩ Русия за тяхното устройване по-навътре в сушата и подобряват ли трайно техния бит и образование!За това не трябват бомбардировачи мини и стрелково оръжие!Стига с тези диваци араби които доказват само теорията на двамата *** за моржовия и
5
4
 
0
 
! Отговори
Ирма преди 10 години
Младият г-н Сноудън е разбрал за тетора от Слъънцето добре но има един *** който отдавна копира предшественика си Дарвин но този индивид е замотал главата на доста наивници че са произлезли от --- моржовете!Имахме редица проблеми и тайнствени неблагополучиа в профилактиката на общественото здраве и рибарството Този Новдарвин експлоатира мутацията наречена"Ихтияндър" за хора които издържат дълго време под вода и т н Искам да обърна внимание към хората ескимоси с критично кратък живот поради
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Симпатяга
3
15
 
2
 
! Отговори
nerez преди 10 години
От къде знаете какъв е? Може би го познавате лично? ...... Че имам няколко въпроса към него
2
6
 
40
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Той е ЧОВЕК, с големи букви и претажава наистина ОГРОМНО и ИСТИНСКО СЪРЦЕ. Истински Хуманист...
1
5
 
46
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Сноудън и имал две неща, които малцина млади българи днес имат: позиция и цел.Просто той не е останал на нивото на прескъпо платен наемен работник на отвратителната система.Всеки прави своя избор, ако може да мисли и ако има смелост. Иначе 99% са само бурмички в засега добре смазаната машина на финансовия капитал. Покажи им някоя луксозна вила, лъскава кола, сложи им веригата на един голям кредит и са твои до гроб - е, докато ги изхвърлиш, защото вече са стари.