Властите в САЩ са готови за преговори със Сноудън

Той се надява да получи необходимата защита, ако бъде изправен пред американски съд
24 яну 2014 12:06, Елена Кирилова
7
Властите в САЩ са готови за преговори със Сноудън
Едуард Сноудън. Снимка: архив Ройтерс

Американските власти са готови да водят преговори с бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън за евентуална съдебна сделка, но не и за помилване.

Новината обяви вчера главният прокурор на САЩ Ерик Холдър. По думите му страната винаги е давала да се разбере, че не иска да разглежда възможността за помилване.

Още по темата
„Ако той поиска да се върне в САЩ и да се признае за виновен, ще говорим с адвокатите му”, заяви Холдър в университета на американския щат Вирджиния.

От своя страна Едуард Сноудън, който разкри документи на американските служби, уличаващи АНС в шпионаж, заяви, че няма намерение да се връща в родната си страна.

По думите му връщането му в САЩ би било най-доброто решение за правителството, за обществото и за самия него, но с оглед на съществуващото законодателство за защита на хората, разкриващи секретна информация, това е невъзможно.

Сноудън се надява, че ще получи необходимата защита, ако бъде изправен пред американски съд.

Във връзка със скандала с подслушванията в САЩ президентът Барак Обама предложи промени предимно в програмите за наблюдение, изпълнявани от Агенцията за национална сигурност. Държавният глава обаче не предвижда промени в програмите за събиране на данни от телефонните разговори на милиони американци.

Според Едуард Сноудън всички тези практики трябва да бъдат прекратени.

Още по темата за подслушването в САЩ вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сноудън изобщо няма да се появи. Американците просто бъзикат руснаците да го покажат, но путлеровите *** са го изкъртили със серум на истината. И сега няма какво да покажат.
4
2
 
17
 
! Отговори
До Сноудън! преди 10 години
*еле, не се връщай в "демокрацията" САЩ! Няма да те оставят и не след дълго внезапно ще се "самоубиеш" в затвора! А те виждаш, няма и да спрат да подслушват и ще искат да чуват, а може би и опитват самого Путина!? Стой в Русия, гладен няма да останеш там! Хляб за такива като тебе винаги ще има.
3
2
 
21
 
! Отговори
varg преди 10 години
Оказа се,че теориите на конспирациите са нищо повече от чистата истина.
2
1
 
25
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Егати офертата "Ела да те съдим, пък ще видим"!!!
1
2
 
34
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"за евентуална съдебна сделка, но не и за помилване."..."Ако той поиска да се върне в САЩ и да се признае за виновен, ще говорим с адвокатите му"Тоест да се съгласи да се върне за един "честен" процес, ама да не се надява, че ще го помилват... хахахахха да, успех ви желая.