Американец уби с колата си български студент

Инцидентът е станал на магистрала край Корола
64
Американец уби с колата си български студент
Снимка: Ройтерс, архив

Американец беше арестуван, след като блъснал с колата си 21-годишен български студент и напуснал местопроизшествието, предаде свързана със Си Би Ес телевизия.

Афен Захариев е бил студент на обменни начала. Той е вървял на север по магистрала 12, край Корола, когато е бил блъснат в понеделник през нощта. Тялото му е било открито на следващата сутрин от шофьор, разнасящ вестници.

Във вторник сутринта извършителят, 37-годишният Питър Томас Люк-младши, се предал на властите, след като разбрал, че е имало инцидент, при който шофьорът е напуснал местопроизшествието.

Той твърди, че е избягал от местопроизшествието, защото мислел, че е блъснал елен.

В момента Люк-младши е обвинен и се намира в затвора.

Той може да бъде пуснат под гаранция от 20 хиляди долара.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 9 години
Обучават се безплатно само тези дето спечелят конкурса и те са около 50 човека на година ;) Да не говорим, че стипендията, която дават не стига за нищо, но да поне семестрите не плащат, но не подвеждай хората изобщо не са всички студенти.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да почива в мир момчето- жалко че толкова млад си е отишъл. А иначе съм сигурен, че извършителят ще си получи подобаваща присъда, за разлика от подобни *** като ставийски.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изумявам се от българската простотия наистина ..... как може да има такива коментари ??? Жалки ***,да почива в мир момчето не е заслужавало такава съдба :(
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета коментарите под каквато и да е тема, дори да е за борба с листните въшки, разбирам защо българите си заслужаваме съдбата на народ който е мачкан от всички и по всякакъв начин. Ние сме племе, което задължително трябва да бъде изтрито от лицето на земята.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А стига сте задавали тъпия въпрос "Какво прави пеша на магистралата?" За всички, на които не им пука какво не знаят и то не им пречи да го коментират - в САЩ магистралата НЕ Е онова, което е в България, там "магистрала" е това, на което тук викаме "междуградски път" - демек не е същото, още по-малко пък е заграден с мрежи. За нашия термин "магистрала" си имат "High way".
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратена съм от повечето коментари по-долу и от неточността на статията. За тези, които не знаят в САЩ повечето пътища не са пригодени за пешеходци. 2 лета трябваше да пресичам една от най- оживените магистрали във Флорида за да ида на работа....без да има светофар никъде наоколо. Стига с тази омраза и комплекси! Бъдете хора.....загинало е младо българско момче.....мир на праха му :(
35
0
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Цар Самуил не е евреин а е половин арменец - майка му Рипсимия е арменка, а баща му комитопул Никола - българин.Всичко друго е - само македонец не е :-)
34
2
 
3
 
! Отговори
БГ турчин преди 9 години
Ако мама и тате са имали големи доходи постигнати като мачкат другите хора и ги експлоатират за смешно пари на месец (коеот 100 про е така) не се чудете, има Господ и той вижда всичко. Лека му пръст на момчето, съжалявам, че в предния пост реагирах така, но винаги има възмездие.
33
15
 
4
 
! Отговори
БГ турчин преди 9 години
Екстра, един безродник по-малко! Я мама и тате да кажат дали с честет труд са изкарали парите да го изпратят там Нали знаете всичко се връща ;)
32
4
 
2
 
! Отговори
! преди 9 години
До Анонимен 30там на аутобана караш с 115км (70 mili)! (не мили) защото ако караш с 120 мили директно си в затвора а и няма да може да си платиш глобата. Това не е Германия да няма ограничение на скоростта!
31
8
 
11
 
! Отговори
емо преди 9 години
всички американци са опасни са човечеството по един или друг начин .това е сбирщина ит психопати
30
2
 
38
 
! Отговори
тъжно преди 9 години
Най- мъчното е, че всички тук са разбирачи... мияч на чинии, бедно "балканче", *** селянин... Асен беше студент по архитектура в УАСГ. С работещи родители, които спокойно можеха да му покрият студенството. Замина в САЩ за да бъде независим. Работеше 2 работи и всеки ден почваше в 6-7 и приключваше към 12 вечерта. Искаше да се оправя сам в живота и за това пожертва това лято, за да е по- самостоятелен. Проявете елементарна култура и уважение и не го коментирайте без сте го познавали...
29
0
 
9
 
! Отговори
Вестниk "Coroll преди 9 години
Момчето се казва Асен Захариев.21Прочетох статията : произшествия на вестник Carolla , NCЗадържан е Том Люк 37г, за углавно престъпление , удър и бягство от местопрестъплението . Същата вечер Люк е бил уволнен като спасител на плажа. , по това време и българското момче се е движило посока север на магистрала 12. ( Връщайки се от работа към дома )Когато е бил блъснат.На сутринта раздавач на весници е видял нещо съмнително от страни на ПЪТЯ. Значи е път в населеното място , част от 12 магистр
28
0
 
21
 
! Отговори
До 39 преди 9 години
Може да си сигурен, че присъдата ще е ефективна и ще се излезе до няколко седмици. Особено след като е избягал от местопроизшествието. За разлика от условната на Ставийски, пробацията на Пенчев, екс-депутата Великов, както и на причинителите на всички фатални инциденти на пешеходни пътеки.Защото у нас, след като направят белята и се видят с адвокатите си, всички искат съкратената процедура, тъй като при нея присъдата може да бъде и условна. В Щатите такова животно няма - или си виновен или не.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 26. Вестникар Градът се казва : Corolla , NCВ Северна Каролина , на Океана !
26
12
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 9 години
А когато цар Самуил, евреина в комбина с византиеца Василий l l ослепиха 14 000 български войници 1014 г. и на 100 войника оставиха един с по едно око пак руснаците ли викаха "Ура !"? И сега ще преименували Благоевград на Цар Самуил ? А жененият за еврейка Иван Александър и разделянето на Българското царство и падането ни под турско робство ? Пак руснаците ли викаха "Ура" ? А Сюлейман паша и той ли не е евреин ? И младотурците извършили геноцида над арменците и те ли не са евреи приели исляма?
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За каква магистрала става въпрос или за ( път успореден ). до магистрала, след като човек , който разнасял вестниците го е видял ! Вестници се разнасят до къщите , не на магистралата ?Става въпрос за Америка , не София !
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Максим бе осъден окончателно през май 2009 г. на 2 години и 6 месеца условно с петгодишен изпитателен срок",за един убит и една жертва за винаги в кома. Ще видим този как ще го осъдят.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
32. Аз съм удряла малка сърничка на магистрала . Не я видях кога се е затичала да пресече. Но не можеш да отминеш такъв удар и видях муцунката и на стъклото ми . Веднага ударих спирачки , отбих и слязох от колата .. Милата животинка , още беше жива. И други коли спряха.На магистралите има странично пространство . Това градче е на ивица суша - плажна зона . Да помислиш че си ударил сърна и да си отминеш е малко невероятно !
22
16
 
5
 
! Отговори
читател преди 9 години
Да отидеш в САШ като студент на обменни начала, да имаш възможност да завършиш добър университет, да отидеш после където си искаш, и да се шляеш през нощта пеша по магистрала...е по-добре да си беше в кочинката!!!