Нефтен разлив засегна брега край Санта Барбара

В щата Калифорния е обявено извънредно положение
21 май 2015 15:20, Анисия Иванова
7
Нефтен разлив засегна брега край Санта Барбара
Снимка: Bulgaria On Air

Извънредно положение е обявено в южната част щата Калифорния заради нефтен разлив, който е засегнал бялата пясъчна ивица на знаменития курортен бряг край Санта Барбара, на 190 км северозападно от Лос Анджелис.

Нефтеното петно се е разпростряло на 15 км покрай брега. Причината за замърсяването е скъсан подземен петролопровод.

По данни на местните власти на брега са се изсипали 400 хиляди литра петрол. Макар в момента петролопроводът да е спрян, все още е неизвестно колко време ще е необходимо за отстраняването на последствията от аварията. Шест специализирани съда се опитват да спрат разширяването на петното с плаващи прегради и да събират разлетия нефт.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Потресена преди 8 години
Тва човека е най-долното и алчно същество, докато не се избие и съсипе цялата планета, няма да миряса! Не можем да живеем в хармония на тая планета и тва е. Да ни удари един метеор и да се приключва вече...
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия съсипаха природата, първо на източния бряг, сега на западния. Ошушкаха за има няма 200 години цял континент, сега почнаха и океаните.
2
1
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 8 години
В този сайт неотдавна имаше потресаваща информация за чудовищно замръсяване на водите около Сочи. Изляли са се 4 /четири!/ тона нефт. Ужас! Катастрофа! Да бием набат! Те, руснаците, все такива ги вършат, алкохолицитее му ниедни! Ало-о-о!Всъщност, главният аргумент на противниците на "Бургас - Александруполис" беше полюшъна на околната среда, ако случайно... И после се чудим защо ни влезе...
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези ще ми говорят за климатичните промени!? Лицемерието и наглостта нямат край!