Три US щата гласуваха в подкрепа на смъртното наказание

Над 2900 души очакват да бъдат изпълнени смъртните им присъди
Обновена: 10 ное 2016 09:54 | 10 ное 2016 09:44, Елка Василева
16
Три US щата гласуваха в подкрепа на смъртното наказание
Снимка: архив, Reuters

Избирателите в американските щати Калифорния, Оклахома и Небраска гласуваха в подкрепа на смъртното наказание, предаде ДПА.

В Калифорния избирателите отхвърлиха предложението за премахване на екзекуциите в щата и замяна на смъртното наказание с максимална присъда доживотен затвор.

В Оклахома избирателите гласуваха за затягане на законодателството за смъртното наказание.

В Небраска избирателите гласуваха за възстановяване на екзекуциите, като одобриха отмяната на закон от 2015 г. за премахването им.

В САЩ има над 2900 души, които очакват да бъдат изпълнени смъртните им присъди. Според правозащитната организация "Амнести интернешънъл" страната е на пето място в света по брой на екзекуции, изпълнени през 2015 г., а пред нея са Саудитска Арабия, Пакистан, Иран и Китай.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: смъртно наказаниеСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие да не би да си мислите, че ако тук въведат смъртно наказание най-наглите и безскрупулни хора ще бъдат осъдени? Най-много някой да го отнесе за 5 кила джанки дето се казва или пък някой неудобен, осъден при съмнителни обстоятелства за чуждо престъпление. Първо трябва да имаме работеща съдебна система, за да се прилагат такива мерки. Така че не бъдете толкова наивни - тези, които го заслужават, няма дори и глоба да получат.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянски, костов, първанов, доган, местан, станишев, р. Овч. Р. Петков в тази кабинка.
10
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Смъртно наказание трябва да има
9
0
 
3
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 1Щом се е стигнало до там,че да влезеш и да не излезеш(междувпрочем изизаш,но не в такова състояние,в каквото си влезнал)се сърди не на снимката а на себе си.Ако видиш снимки на жертвите на убииците,по друг начин ще възприемеш"кабинката".Проблемът не е в снимката на"кабинката"а все още във възможността съдебната система да се използва за саморазправа с опонента или с"врагът",което може да доведе и до самоубииство разбира се.Но причината пак не е в снимката а във взаимотношенията .
8
1
 
1
 
! Отговори
+++ преди 7 години
Егати и демокрацията! На 5-то място!?!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в България трябва да се върне, а в Китай за 10 години били екзекутирани 30000 човека за финансови измами, смятайте!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер имало надежда и там да се оправят малко по малко. Нехуманно и жестоко било да има смъртно наказание.А тия дето са осъдени на смърт нали знаете какви престъпления са направили.Обикновено са извратени садисти с не едно и две убийства извършени изключително гаден и жесток начин.Ей така за забавление,получаване на сексуална възбуда или от скука. Такива хора не заслужават ли ей това на снимката?
5
2
 
8
 
! Отговори
йожъг преди 7 години
До Анонимен"брутална снимка, влизаш и не излизаш"..............................Кое му е бруталното? То е като в БГ болница - и там не излизаш, ама първо те мъчат, взимат те парите и тогава ти удрят балтията.
4
1
 
11
 
! Отговори
palacha преди 7 години
До ЧикънКато си запознат добре с БГ съд.. и колко е справедлив той , сигурен ли си че жертвите от престъпленията, инсценировките с политически опоненти... т.н.. няма да получат смърт.... а гадовете да си продържават да живеят...! АКО имаме съд, няма да имаме нужда и страх че *** са живи.. КАТО нямаме съд.... това ще е само оръжие С/У НАРОДА... както и в момента съда го прави това..
3
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нс на рб да гласува незабавно санкции кьм саш да се извади сащ веднагаот оон и нато след 200 години демокрация дьржат *** в резервати атерористите в белене пардон гуантанамо
2
1
 
28
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Искам в България също да има такъв референдум.Безскрупулни убийци и нагли престъпници просто трябва да се екзекутират.Няма смисъл да храним и издържаме същества, които са опасни за обществото и няма да бъдат пуснати на свобода.Пенсионер плащал данъци цял живот да получава 160лв пенсия, а дивак в затвора да струва 1000лв? Защо?
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в колонията България,кога ще има референдум за смъртното наказание.