Тръмп гневен: Ако има атака в САЩ – съдията е виновен!

Администрацията се готви за правна битка за връщане на забраната
6 фев 2017 13:20,
59
Тръмп гневен: Ако има атака в САЩ – съдията е виновен!
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че съдията, който блокира неговата забрана за влизане в САЩ на хора от няколко държави, би бил отговорен, ако Америка бъде нападната от терористи.

Още по темата

Тръмп заяви, че съдия Джеймс Робарт е поставил Америка в "опасност", позволявайки на гражданите на седем мюсюлмански държави да "нахлуят" в страната.

Междувременно администрацията на президента заяви, че ще използва "всички правни средства", за да влезе отново в сила изпълнителната заповед на Тръмп за имиграцията, но засега ще се съгласи с решението на съдията.

Апелативен съд в Сан Франциско отхвърли искането на правното министерство на страната за извънредна отмяна на решението на съдия Робарт, припомня британският "Телеграф".

Часове по-рано Тръмп бе заявил, че е уверен, че решението на съдията ще бъде отменено.

"Ще спечелим", заяви той на гала вечер в неговият клуб "Мар а Лаго" във Флорида. "За сигурността на тази страна, ще спечелим!", настоя той.

Въпреки това решението на съдията е все още в сила, а екипът на Тръмп се готви за правна битка, която най-вероятно ще стигне до Върховният съд на САЩ.

Вицепрезидентът Майк Пенс защити забраната на президента в серия от интервюта, а самият президент остана нетипично мълчалив.

"Ще продължим да използваме всички правни средства на наше разположение, за да отменим тази заповед и да продължим напред, за да предприемем стъпките, нужни за защитата на нашата страна", заяви Пенс пред "Fox".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
до един българин преди 7 години
Ти като повтаряш като *** папагал клишетата на Монтескьо и юристпруденцията да не се мислиш за умен .*** си ,и това ползват олигарсите ....Такива лумпенажи пред парламентите .
24
3
 
4
 
! Отговори
Марк Антоний преди 7 години
Новобранец е още колегата и не знае какво се прави когато някой многознайко плямпа за демокрация и права. Ръцете му се отсичат и се заковават на входа на сената, после сенаторите стават писенца и не създават никакви спънки.
23
1
 
3
 
! Отговори
до един българин преди 7 години
Той може,ама ти даже не може да опиташ .
22
5
 
6
 
! Отговори
Язека do 1 преди 7 години
Нема да разпореди разследване за кулите, щото си ги бутнаха с помощта на техните приятели от Саудитска Арабия...Не напразно тях ги няма в забранителния визов списък.
21
1
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До Анонимен 12"Тръмп Путински ще научи по трудния начин какво означава разделение на властите и добри демократични практики." интересно защо тия добри демократични практики не са помогнали много на римската република :)
20
3
 
5
 
! Отговори
Либертак преди 7 години
БГ -Ние ги хващаме, те ги пускат; САЩ - Ние ги спираме, те ги пускат До къде е я докараха САЩ, тежко им.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай Доналд, гони муслиманската напаст, гони докато е време. Много са нагли, агресивни, плодят се като ***, налагат отвратителната си религия и начин на живот. Чисти Америка и от мързеливите черняци. Те като нашите *** смучат бюджета, приносът им е само в WC. Разбий СО;;;росоидните *** които тровят и нашия живот тук!
18
1
 
2
 
! Отговори
Сократ преди 7 години
Май нещо Г 35 каза истината,а Платоне .
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интерсетното е че, мелания е расистка!
16
2
 
7
 
! Отговори
ф 35 преди 7 години
Ако се учудвате на хаоса в САЩ .Защо народът избира една политика избирайки Тръмп ,а получава анархия в медиите и анархия на законите ,просто пак прочетете мнението ми за републиките . В края сме на републиканския период в САЩ и оттам в света .Дано да стане без много войни ,но предвид на факта ,че олигархията не изпуска така де е властта не съм оптимист .
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едвали мелания се е омьжила за трьмп по любов!
14
4
 
8
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Със сигурност съдията ше е виновен. Не тоя оранжевия, дето ядоса и който не беше вече ядосан.
13
2
 
8
 
! Отговори
ф 35 преди 7 години
Републиките от Гърция и Рим до Средните векове и новото време винаги са били правни олигархии .В тях законът подсигурява елитния статут на правните господари .Една юристпрудентска република на мантията ,зад която стои властта . Законът е над справедливостта ,морала и народа ........Затова и народите избират монархия,защото в крайна сметка републиките се оказват юридически диктатури на юристи над народите уж в тяхно име.
12
4
 
6
 
! Отговори
ф 35 преди 7 години
В исторически план републиканските експерименти не траят дълго (най -кратко в Англия,но там са гений ) От 240 г светът избира републиката ,но в историята републиките са сравнително кратки за човечеството .По 300 г в Гърция и Рим ,Та мисля си ,че западната република в днешен контекст също ще бъде свалена . В края републиките ,които са си олигархии (без изключение) дори в средните векове като Венеция ,Генуа и тн . -се явяват пречка през обществото ,елита и най -вече народа .Просто не са полезни.
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп Путински ще научи по трудния начин какво означава разделение на властите и добри демократични практики. Само си представете какво ще се случи ако в Путиновата империя някой съдия си позволи такова нещо. Ще пие чай с полоний или ще го застрелят в гърба край червения площад или ако има късмет, просто ще копае уранова руда из далечния изток.
10
2
 
14
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимендо 7 От ново разследване на 11.09.01 КГБ заек няма да изскочи,ама МОСАД-със сигурност!
9
5
 
7
 
! Отговори
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ преди 7 години
РЕПУБЛИКАТА МОЖЕ ДА Е ПО - ЖЕСТОКА ОТ ВСИЧКИ .КОЙ ИЗМИСЛИ ТЕРОРИЗМА-ДЪРЖАВНИЯ ТЕРОР НАД НАСЕЛЕНИЕТО ЗА КОНТРОЛ .РЕПУБЛИКАТА ВЪВ фРАНЦИЯ ЛИ ИЗБИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ МОНАРХИИ И ДИНАСТИИ НА КАПЕТ И ТО ЗА 10 ГОДИНИ ,А ПОСЛЕ И В ЕВРОПА ЗА ОЩЕ 15 Г.ЗА ссср,ИМА ЛИ ПО -ГОЛЯМ ТЕРОР И ПРОИЗВОЛ ОТ РЕПУБЛИКАТА НА БОЛШЕВИЗМА. ПО-ГОЛЯМА АНАРХИЯ ЗАВЪРШИЛА С ТОТАЛЕН КОЛАПС И СЪЗДАВАНЕ НА МРЪСНИ ПОСТ КОМ ОЛИГАРХИИ.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На крива ракета космоса и пречи.
7
5
 
11
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Тая работа без законодателни промени няма да е!Има републиканско мнозинство в двете камари,може да стане.Е,крайности няма как да минат.Нищо,неопитен е още,ще изучи полека политическите врътки.Иначе,ако му трябват оправдания-да се обърне към нашенския специалист по тая тема-банкянския гений!Ще го научи на всичко необходимо,като се почне от "Ние ги хващаме-те ги пускат!" и т.н.
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхщото може некой КГБ заек да изскочи и отиде достлука с малкия.