Тръмп извести "нова страница на американското величие"

US-президентът се обяви за положителна имиграционна реформа
1 мар 2017 07:42,
41
Тръмп извести "нова страница на американското величие"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се изправи за първи път пред Конгреса и извести отварянето на "нова страница на американското величие".

Новия американски държавен глава призова за голямо преустройство на националната система на здравеопазване, за значително увеличаване на разходите за отбрана и за инвестиране на един трилион долара подобряване на рушащата се инфраструктура. Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Времето за мислене на дребно приключи", каза Тръмп в речта си на съвместното заседание на двете камари на Конгреса, в която доминираше оптимистичния тон.

Още по темата
Новият президент повтори обещанията си да създаде работни места, да изгради стена по границата с Мексико, да унищожи "Ислямска държава", да увеличи разходите за отбрана и представи нови планове за имиграционна реформа.

"Смятам, че е възможна истинска и положителна имиграционна реформа, стига да се фокусираме върху следните цели: да увеличим работните места и повишим заплатите на американците, да укрепим сигурността на страната ни и да гарантираме спазването на законите ни", каза той.

"Да изоставим сегашната система на нискоквалифицирана имиграция и да въведем на нейно място система, основаваща се на достойнствата", допълни Тръмп.

Той призова съюзниците от НАТО да спазят ангажиментите си за разходите за отбрана и намекна, че САЩ са готови да градят нови партньорства, което може би е протягане на ръка към Русия за сътрудничество в Сирия и на други места, отбеляза ДПА.

Тръмп обеща, че с помощта на американските съюзници, включително държавите от мюсюлманския свят,

"Ислямска държава" ще бъде заличена от лицето на планетата.
Скъсвайки с традицията, демократите устроиха студен прием на президента, като повечето от тях седяха по местата си със скръстени ръце и безизразни лица. Републиканската половина от залата аплодираше всеки път, когато Тръмп си поемаше въздух и при всяко споменаване на големи проекти като изграждането на тръбопроводи, издигането на стена по мексиканската граница, борбата срещу ислямския радикален тероризъм или просто при споменаването на лозунга "Да направим Америка отново велика", отбеляза Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 7 години
Приятелите, тъпо ''демократче'', не се избират по обзавеждането на дома им, а по отношението им към теб, но за вашата ''демократична логика'' явно е обратното! Много, ама много ми е любопитно какво са построили в България за последните 27 години ''демокрация'' вашите атлантически приятели - колко завода, колко училища, колко болници, колко язовира, колко напоителни канала, колко магистрали, колко моста и прочее реални активи!? Аз освен банки и молове нищо друго построено от тях не виждам!
28
0
 
3
 
! Отговори
до шоп от славянин преди 7 години
За руснаците не знам, но за наглосаксите със сигурност знам че са били такива животни, че са провели най-големият и дълъг геноцид над индианците в историята на човечеството! А геноцидът на въпросните животни над света продължава и днес с пълна пара!
27
1
 
4
 
! Отговори
Имани преди 7 години
Нито един преэидент вкаран в Белия дом, не е имал никога и никаква самостоятелност!!! В САЩ на сцената отново са клоуни, които могат да правят впечатление само на други клоуни!!!
26
3
 
5
 
! Отговори
Волтер преди 7 години
До ШопОткъде накъде един *** ШОП има дръзва да коментира събития от преди 2 века, след като е известно, че мирогледа на тъпите шопаци се определя от девиза им:"От Искъро по-дълбоко нема, от Витоша по-високо нема, от София по-убаво нема".Май некое от децата на дедо сорос се изявява дезинформирайки читателите на сайта. Деева вашта ***-*** шорошка, дето ви е изс.ала такива грозни лъжи и изопачавки.
25
7
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
В Аляска и Калифорния никога не е имало колонии от руснаци. Имало е само попове, изкупвачи на кожи и малки гарнизони, които аа потушавали въстанията на индианците. Руснаците са били такива животни, че индианците се вдигат на бунт и са ги клали като прасета. Впоследствие Царят продава Аляска, защото нямат сила да я задържат - никой не е искал да се заселва там, а пари да подържат войска в Америка са нямали.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Я гледайТръмп е Путинова пионка. Единия е врял и кипял в политиката и мръсните игри, другия сега пристига, пък и не се отличава с особен интелект. И да не помислите,че харесвам Путин. Тц, и двамата ми се струват вредни за света!
23
11
 
9
 
! Отговори
Реклама преди 7 години
Най-доброто лечение срещу болестта "русофилство" е да се поживее няколко месеца в "прекрасната" страна Русия. След това заболелите по собствено желание напускат и тази най-богата на полезни изкопаеми страна и се отказват завинаги от любовта си към нея, дори и рублите вече не им действат.
22
10
 
7
 
! Отговори
IT преди 7 години
Дори Тръмп не иска нискоклафицираните и полуграмотните. А неговите и на актуалните диктатори ( Путин, Ердоган ) подръжници са основно от тези среди. Интересно е как за да се докопат до властта популистите залагат на полуграмотни и нискоинтелигентни избиратели и фенове.Но който и да е на власт, за да може да изпълни обешаното към ниско- и средноквалифицираният си електорат, трябва да спре 4-тата Индустриална революция, друг шанс няма.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се е разкарвал до Конгреса? Можеше просто да го туитне.
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сладур, нали след депортацията на всички чужденци от територията на САЩ по родните им места, там ще останат само коренните жители - индианците.
19
12
 
12
 
! Отговори
Иванка Тръмп преди 7 години
Той Тръмп от Бойко Борисов и българските политици взима пример, само грандиозни обещания, а нищо насреща не се прави... Ахахах, а да щях да забравя, купувайте ми "дизайнерските стоки", че положението мамата си трака, тея милиардери са много стиснати, не ми купуват роклите дето ги шият чавета в Малайзия за 1 цент на седмица, затова избирателите на тати да ги купуват, че искам ново Ламборгини за 1-ви Април
18
14
 
14
 
! Отговори
Успех, Тръмп! преди 7 години
Депортация на всички чужденци в САЩ по родните им места, вкл. българите!Без оглед на квалификацията или кога са пристигнали!
17
15
 
12
 
! Отговори
Я гледай преди 7 години
Дали Тръмп няма да срита яко Русия ? Какво ще кажете?А русофилите се радваха , радваха !
16
0
 
25
 
! Отговори
Истината преди 7 години
"Да изоставим досегашната система на нискоквалифицирана имиграция и да въведем на нейно място система ,основаваща се на достойнствата."Е това е есенцията на всичко казано!Какъв е смисълът от вноса на некачествен материал в големи количества,с надеждата 10% да се окажат читави?Не е ли по-логично да се вкарват само нужните,а безполезните да са аут?САЩ имат предостатъчно население,от още *** няма нужда....
15
8
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Ей за месец Тръмп обеща повече отколкото онзи тъмният ....Обама ли къв беше там ,за 8 години .Това искат американците ,колкото и толерантни и либерални да се правят че са , не е баш така .Падна и стандарта на живот ,вдигнаха се лихви ,ипотеки и прочие.Малкият и среден бизнес издъхва от данъците само корпорациите процъфтяват.Време им е някой по- краен и активен като чичо Тръмп да обърне нещата в положителна насока.
14
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 7 години
За възстановяване на величието не е сигурно,но ако успее да запази САЩ в сегашното им състояние ще е добро постижение.Хилърито я чакаше грандиозен провал.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп си спазва обещанията-всеки ден да дава нови обещания.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп все повече заприличва на Жорж Ганчев в изказа си.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американско шоу - част втора!
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"САЩ са готови да градят нови партньорства, което може би е протягане на ръка към Русия за сътрудничество в Сирия и на други места"================Протягането на ръка по американски Русия изпитва на гърба си вече повече от 200 години - още от времето, когато не само Аляска, но и цяла Северна Калифорния е била руска земя, заселена с руснаци, живеещи в руски фортове и търгуващи с Китай, Хон Конг и Макао.