Тръмп скочи на Обама: Подслушвал е линиите ми!

Американският президент със серия атаки в Twitter срещу предшественика си
64
Тръмп скочи на Обама: Подслушвал е линиите ми!
Снимка: Twitter

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е напът да създаде нов скандал, след като обвини предшественика си Барак Обама, че последният е наредил Тръмп да бъде подслушван преди президентските избори, състояли се на 8 ноември, предаде Ройтерс.

Още по темата
Обвиненията бяха отправени в серия от туитове на Тръмп. В тях президентът не навлиза в подробности и не съобщава детайли във връзка с твърденията си за подслушване.

"Ужасно! Току-що открих, че Обама е "подслушвал линиите ми" в Тръмп Тауър точно преди победата", се казва в един от туитовете на Тръмп и се допълва, че "това е маккартизъм".

"Колко ниско трябва да е паднал президентът Обама, та да подслушва телефоните ми по време на свещения изборен процес. Това е Никсън/Уотъргейт. Лош (или болен) тип!", се казва в други туит на Тръмп.

"Бас ловя, че добър адвокат би направил страхотно дело от факта, че президентът Обама е подслушвал телефоните ми през октомври, точно преди изборите!", гласи трети туит. "Законно ли е действащ президент да "подслушва" надпреварата за президент преди изборите?", пита в следващ туит Тръмп, цитиран от БТА.

Както Dnes.bg съобщи, малко по-рано днес администрацията на президента Доналд Тръмп, срещу която се сипят обвинения от опозицията заради контакти на нейни представители с Русия, поиска незабавно разследване на "собствените" връзки на лидера на демократическото малцинство в Сената Чарлз Шумър с руския президент Владимир Путин.

Тръмп е качил в Twitter снимка на Шумър на събитие с Путин в Ню Йорк през 2003 г. На нея се вижда как двамата държат понички в ръце.

Президентът настоя за разследване на "връзките на Шумър с Русия и Путин" и нарече сенатора от Ню Йорк "пълен лицемер".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ БЕШЕ ТОЗИ МИСТЪР БОРИСОВ??
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ да върви при Плевнелиев. Той се разведе. Да остави съветника Яне Янев.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега той да го подслушва.