Тръмп горд с нов самолетоносач: Враговете ни ще треперят

Корабът "Джералд Форд" бе построен за 12,9 милиарда долара
Обновена: 22 юли 2017 22:53 | 22 юли 2017 22:50,
164
Тръмп горд с нов самолетоносач: Враговете ни ще треперят
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално въведе във въоръжение единадесетият американски самолетоносач и първият от ново поколение с ядрено задвижване.

"Американската стомана и американските ръце произведоха послание от 100 000 тона към света: американското могъщество не знае граници", заяви Тръмп на церемонията във военноморската база в Норфък, щата Вирджиния. , Това предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Към които и хоризонти да се насочи този кораб, съюзниците ни ще спят спокойно, а враговете ни ще треперят от страх", заяви президентът на САЩ на церемонията по официално приемане на кораба от военноморските сили.

Сред присъстващите на церемонията бяха бившите министри на отбраната Доналд Ръмсфелд и Дик Чейни, предаде Асошиейтед прес.

Новият самолетоносач "Джералд Форд" е кръстен на 38-ия президент на САЩ. Строежът му започна през 2009 г. и трябваше да завърши през септември 2015 г. на цена от 10,5 милиарда долара, но този бюджет достигна над 20 процента преразход до 12,9 милиарда долара. ВМС обясняват забавянето и преразхода с високотехнологичните системи на кораба.

Новият самолетоносач е първият от клас "Джералд Форд", който заменя досегашния клас самолетоносачи "Нимиц". Следващият от това ново поколение е самолетоносачът "Кенеди", чийто строеж вече е започнал. ВМС на САЩ искат да увеличат флота си до 12 самолетоносача до 2031 г., отбелязва Франс прес.

Никоя друга държава няма такава военноморска сила. Русия и Франция имат по един самолетоносач, а Китай въведе във въоръжение втория си, но той още не е в оперативна готовност.

Самолетоносачът "Джералд Форд" ще е в оперативна готовност през 2020 г., а първото му разгръщане е планирано за 2022 г. той е с дължина 333 метра и екипаж от 4460 души и е задвижван от два ядрени реактора.

Новият му тип катапулт за самолети, електронен, а не парен, ще осигури 25 процента повече излитания за 75-те самолета и хеликоптери, а подобренията позволяват по-лесна поддръжка с екипаж от 500 души по-малко спрямо самолетоносачите от клас "Нимиц".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпепеляването на Америка се отлага за неопределено време поради сериозни обективни причини.
40
3
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До до шматкаНито Русия нито Китай държат на своите интереси навсякъде по света НА ВСЯКА ЦЕНА.Да и те помагат с политически средства на своя бизнес но...до тук.САЩ правителството е длъжно да го прави с ВСИЧКИ СРЕДСТВА.Как ще защитиш интереси на другия край на света.С флот който е самостоятелна единица.
39
5
 
11
 
! Отговори
Anon преди 6 години
... защото едните нямат пари а другите технологии за да строят...
38
8
 
4
 
! Отговори
До шматка преди 6 години
"....Трудно може да бъде ударен..."А защо тогава Русия и Китай не се въоръжават със самолетоносачи?
37
6
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До БългаринТова е военната им доктринаИзнасят военните конфликти далеко от границите си.Освен това в тяхната Конституция е записано че САЩ си запазват правото да отстояват своите икон.интереси навсякъде по света.Навсякъде.Без значение интересите на другите.Обикновено не се говори само за самолетоносач а за флот.Трудно може да го удариш.
36
15
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Извинете за неиомпетентността ми, но не е ли странно че всяка една от другите две велики сили имат 1-3 самолетоносача? Т.е. За какво ри е толкова скъпо съоръжение, когато 1) е не толкова трудни уязвимо, и второ вече сме в ерата на балистични За съжаление ЯДРЕНИ ракети. Или накратко САЩ просто надяват балони за да издържат икономиката си в тези военни разходи, но проблемът е че след това търсят, а не се отзовават на военни конфликти! Просто бизнес, без кауза! Капитализъм
35
0
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ехааа и ние ако си направим един такъв в Русенската корабостроителница Баце и той така ще гледа.
34
9
 
9
 
! Отговори
До 53: преди 6 години
Ти никога не си бил в САЩ, а си някакъв български пияндурник.Относно ЦРУ, пусни в Гугъл следното "CIA cannot operate within US borders". Ти ако тези елементарни работи не знаеш, значи си здраво захлюпен. САЩ е толкова лабава държава, че няма накъде. Познавам хора, които в голямата криза у нас 1996-67 ходиха в САЩ през Мексико и живяха години нелегално там, просто никой не ги закачаше. Положението се затегна малко след 9/11. САЩ са просто огромна територия за контролиране.
33
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56По-скоро ти ще отидеш на дъното :))) Освен корабите на които има десетки ракети и ПВО система има и подводници с ракети . Има 70 самолета които за минути се вдигат ....Ти просто няма какво да му направиш :) Освен да чоплиш семки.
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 49 от 44 Няколко изстреляни ракети едновременно вероятно ще значат, че ядрената подводница от ескрота му ще излезе и ще отвори кратер на мястото на страната изстрелваща тези ракети. Тъ решили някой да изстрелва няколко ракети, отива на дъното... или по скоро в историята.
31
18
 
11
 
! Отговори
До 49 от 44 преди 6 години
Нека има разрушители около него колкото ще. От няколко ракети изстреляни едновременно не могат го опази, нито пък от няколко торпеда. А още по-малко от двата вида атака едновременно. В този ред на мисли - решили противникът този самолетоносач да иде на дъното - той отива.
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакъв *** странджа нямало да менапада. Аз искам да ме нападне и после просто няма да го има.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как по точно, ще е разрушиш тая "едра" мишена ? Ти май нямаш елементарни познания :)) Тая едра мишена ходи с толкова охрана, че комар неможе да е наближи. Да не говорим, че носи и ядрени глави. Малко щи е зор да е разрушиш с приказки във форума.
28
2
 
14
 
! Отговори
52 преди 6 години
Няма такъв закон който да забранява на ЦРУ да действа в Америка. Ако имай дай линк - но няма. Живял съм в Америка дълги години и ги познавам много добре - не съм виждал по стегната полицейска държава от тях - и толкова добре информирана. Твойте диверсанти, ще влязът в някоя отдалечена къща и после ще ги разпитват с помощта на електрожен и зъболекарска бор-машина в Гуантанамо Бей - мислиш няма ли? Не си в час нещо, доста съм им ял попарата на Янките - не са за подценяване
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диверсия трудно се прави в Америка - там е стегнато положението - полицейска държава и ЦРУ държи нещата здраво. 9/11 не беше никаква диверсия а вътрешна работа.
26
3
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Едра мишена да, лесно разрушима в никакъв случай - винаги около тях или близо до тях има разрушители да ги пазят - те никога не са сами поради това че нямат добра защита
25
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третия райх също беше горд със своя Тирпиц
24
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолетоносачите на днешно време са толкова безсмислени, че няма накъде повече, предвид колко едра и лесна мишена са.
23
12
 
21
 
! Отговори
haHAA преди 6 години
Има ли още русофилчета които си мислят,че *** Раша е голяма военна сила :D ?
22
14
 
8
 
! Отговори
Тръмпомраз преди 6 години
Ще треперят майките на моряците и летците в какъв ковчег ще ги докарат....!!!