Тръмп подписва санкциите срещу Русия

Президентът на САЩ преглежда окончателната версия на документа
29 юли 2017 09:42, Красимир Ангелов
216
Тръмп подписва санкциите срещу Русия
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобрява законопроекта за налагане на нови санкции срещу Русия и възнамерява да го подпише, съобщи Белият дом, цитиран от ДПА.

Още по темата
Държавният глава на Щатите прочете първоначални варианти на законопроекта и договорените крайно важни части от него. Сега той преглежда окончателната версия и на основание отзивчивостта към забележките, одобрява законопроекта и възнамерява да го подпише, се посочва в изявление на Белия дом.

Сенатът прие документа с голямо мнозинство в четвъртък и за превръщането му в закон вече е необходим само подписът на Тръмп.

Както Dnes.bg съобщи, Руската федерация също взема ответни мерки, след като Конгресът на САЩ гласува нови санкции срещу нея.

Русия предписва общият брой на служителите в дипломатическите и консулски учреждения на САЩ във федерацията да бъде съкратен до 1 септември на 455 души и по този начин - изравнен с броя на служителите от руските дипломатически мисии в Щатите. Това се казва в разпространено изявление на външното министерство в Москва, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия винаги е била икономическо джудже.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кинта и двайсе кореец и 11 милиона непреяждащи малки хора се изправят срещу "колоса" САЩ. "Защото Вашингтон няма Нищо - нито уважение, нито пари, ното политическа или икономическа тежест.Вашингтон е Нищо.Жалко само за американския народ."
29
3
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 29 Странно защо рижавият фашист "назначен" от Путин налага санкции на Путин!Вие хамераконофилите се изтрещяли до безбожност животни!
28
20
 
5
 
! Отговори
Историческото преди 6 години
Ако не беше САЩ да праща храни, оръжия, коли, камиони, мотоциклети, гориво... СССР изобщо нямаше да оцелее!Много години руснаците не казваха за договора "Ленд-Лийз", с който оцеляха благодарение на американските помощи!Русия изобщо не е победител във ВСВ, Америка е истинския победител на Хитлер.Но Русия винаги е била неблагодарна, затова всички мразят Русия.
27
6
 
17
 
! Отговори
Хохохо преди 6 години
Абе то един Ким Чен Ун си се гаври със САЩ както си иска, те на Русия седнали да се дървят. СМЕЕЕХ в залата, дами и господа.
26
10
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До АТАКИСТ 9 Този рижав фашист е президент на света, назначен от Путин.Сега да му сърбат попарата.Ама така е като Путин преиграва.
25
8
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 27 Войната щеше да се проточи още една година без намесата на САЩ Англия, младеж. И пак щяха да стигнат до Берлин братушките 1946. И Господ не можеше да спаси Хитлер тогава!*** си на съдбата нападайки Русия! Факт!
24
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия щяла да намали броя на американските дипломати... ок.Но това е в отговор на изгонените наскоро руски мерзавци от САЩ.А на новите санкции всъщност Кремъл не може да отговори с Нищо!Защото Кремъл няма Нищо - нито уважение, нито пари, ното политическа или икономическа тежест.Кремъл е Нищо.Жалко само за руския народ.
23
7
 
12
 
! Отговори
Отговарям преди 6 години
До ПитамИ кога краварите и ингилизите активираха Западния фронт ? Три месеца преди края на войната,когато видяха,че Съветска Русия сама ще окупира Германия...
22
4
 
15
 
! Отговори
Великият Путин преди 6 години
Моите хора изкараха войната на водка и картофи ...И сега ще издържат ! Твоите не могат...
21
19
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 11 Защо някои другари продължават да твърдят че Русия е победителя от ВСВ.Забравяте Америка и Англия, без които сега руснаците щяха да говорят немски.
20
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е мъжкар.Румънците са пичове!
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доналд дък бавно, но сигурно води ФАЩ към края си. Още малко санкции тук и там и долара може да бъде изместен като първа световна валута, а рижия клоун ще го лющят докато му почерней косата.
18
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най-големия агресор на света, а се сърди като не и позволяват да напада и граби съседите си, както винаги е правила в миналото!
17
2
 
8
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Ответните мерки на Русия ще унищожат САЩ. Хи-хи-хи!
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е изгубил всякакво уважение от страна на другите. Всеки го шамари с нещо :)Вчера вицепремиера Рогозин не можа да прелети над Румъния, забраниха му ;)рашшка- беддняшка :)
15
20
 
7
 
! Отговори
Санкции до край ! преди 6 години
Браво на бай Дончо!Казах ви още в началото, че един истински американец няма да се остави на Путин :)Кремъл мнооого сбърка с Крим и намесата в президентските избори.Сега ще яде соппа за тези си недостойни действия.
14
7
 
17
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 6 години
Какво ще правим сега с уволнените от Русия американски дипломати? Предлагам да ги изпратим по банановите колонии Полша, Румъния, България, Литва, Латвия и Естония да ги хранят там, че у дома нямаме пари за тях. Иначе сме най-силните, великите и смелите. Год блесш Ъмеруикааа!
13
5
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Не е само Русия..САЩ наложи санкции и на Иран и Северна Корея. И Иранския министър председател каза оня ден: Никога няма да допуснем външна намеса в нашата страна!А оня откачения Ким Чен даже не се обажда по въпроса а само заявява: Нападне ли ни САЩ пускам ракетите си към Сиатъл, Лос Анжелис и Сан Франциско!К'ви санкции в Северна Корея, изтрещял фашисте?
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп още не е подписал санкциите срещу Русия, но пък официалният представител на Държавния департамент на СПЩ Хизър Науърт каза относно руските контрасанкции "Ние сме дълбоко разочаровани и изразяваме протест".До 1 месец около 1 200 "дипломати" ще трябва да напуснат пределите на РФ.