Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българските комунисти - русофили, обичаме Ким и Путин ... и бахур обичаме, и обрязан чеченски буй обичаме щом е по заповед на Другаря Путин !След 70 години съветска пропаганда, Ние българските, селски комунисти сме като зомбита.Готови сме да прегърнем всеки диктатор и всяко зверство, щом Mосква ни нарежда така.Ако по някакво чудо демокрацията утре дойде и до Москва ... е тогава ... и ние българските комунисти ще станем най-големи демократи!
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо си намери майстора.Що си така нaсран, бе фашисте? Аре нападни дръпнатия и да видиш какво ще ти се случи. Много добре знаеш, че Ким Чен не ти е Садам, Кадафи или Милошевич.
124
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 140"Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите за огризки от храна."И да ровят нищо няма да намерят защото няма и огризки, затова ровят за корени. Дори се съмнявам че в СК има пенсионери най-вероятно работят в кооператива за славата на вожда докато умрат.
123
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 70 години съветска пропаганда, Ние българските, селски комунисти сме като зомбита. готови сме да прегърнем всеки диктатор и всяко зверство щом Mосква ни нарежда така.Ако по някакво чудо демокрацията утре дойде и до Москва ... е тогава ... и ние българските комунисти ще станем най-големи демократи.
122
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладните северно корейци живеят в землянки, спят на клони, от глад ровят в земята за корени о треви и разработват космически технологии и електроника с които дори Германия не разполага.
121
2
 
9
 
! Отговори
Генерала преди 6 години
Браво Ким! Ти се научи как се бахтът чуждите магарета,когато дойдат на нашата кладня! Браво! Ние сме с теб и работим за теб!
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите за огризки от храна.
119
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на това кюфте е просто да си гарантира разточителния лукс за него и приближените му. 20 милиона гладни работят за да може този да харчи по 600 милиона долара на година за лични самолети, мерцедеси и бутилки френско шампанско по 3 хиляди. Самият той е израстнал в Швейцария и всички деца на висшата номенклатура ги пращат там, правете си сметката.
118
2
 
3
 
! Отговори
Краварофил преди 6 години
мууууу, мууууууу, мууууууууу
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българските комунисти - русофили, обичаме Ким и Путин ... и бахур обичаме, и обрязан чеченски буй обичаме щом е по заповед на Другаря Путин !
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаха и капка достоинство, тези двамата щяха да се изправят един срещу друг, да се сбият та да видим кой е по-силен. До кога светът ще страда заради болното его на непораснали деца?
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кимчо е трябвало още да дооформи причесчицата си така, че двете "рогца" по-добреда се виждат.:)))швейцарски възпитанико, добре си подавате топката с тромпета (партията е добра и придобива гамбитни очертания), ама не ти ли е поне малко от малко неудобно- да си толкова дебел и направо затлъстял, на фона на "скелетите" около теб - започвайки от най-приближените и стигайки до скелетите на хората от народа, които даже не си и дават сметка за това!
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия двамата не могат да се разберат, ами Мелания (или Иванка) да се обади на г-жа Ким и да оправят нещата.
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за САЩ трябнва ли виза? Нали сме евроатлатнически партньори, или?
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 125За какво ти е виза за САЩ? Ти по-добре си осигури виза за Раша.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е госпожа Меркел да направи строга забележка на Ким Чен Ун да не заплашва САЩ, каквато направи на Тръмп който заплашвал Северна Корея?
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българските комунисти - русофили, обичаме Ким и Путин ... и бахур обичаме !
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В помощите за бежанците в ЕС е включено перо за платени сексуални услуги - сексът е естествена човешка протребност и цивилизования запад се грижи финансово хората да си задаволяват потребностите, а българсктие жрици в ЕС като най-евтини се грижат физически да задоволяват мераците на бежанците, а с парите които изкрарвят издържат децата си и безработните си мъже в евроатлантическа България.
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впрочем, какво става с визите за САЩ, можем ли вече свободно да пътуваме при нашите партньори от НАТО?
107
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул някой българин да мизерства на Запад.Пак фалшиви новини от решетниковчетата. Платени кремълски драскачи!