Атаката в Тексас: 26 жертви, застреляни от бивш военен от ВВС

Нападателят е бил преследван и спрян от местен жител. Не е ясно дали е убит или се е самоубил
6 ное 2017 07:00,
117

Снимка: Reuters

Най-малко 26 са жертвите на стрелбата, окървавила Тексас в неделя. Тогава мъж откри огън в Първата баптистка църква в Съдърланд спрингс. Жертвите са на възраст между 5 и 72 години, съобщиха местните власти.

Кръвопролитието е най-голямата атака срещу множество хора в историята на щата Тексас, заяви губернаторът на щата Грег Абът, цитиран от БТА.

Засега имената на жертвите не се съобщават, докато не бъдат уведомени близките им.

Масовият убиец е 26-годишният Девин Кели, живеещ в предградие на Сан Антонио. Това съобщават двама американски представители пред Асошиейтед прес.

Още по темата

CNN съобщи, цитирайки американските военновъздушни сили, че нападателят е бил част от техните структури. Говорителката Ан Стефанек заяви, че стрелецът е служил в логистична база в Ню Мексико от 2010 г. до неговото уволнение. Не е ясно обаче защо 26-годишният мъж е бил уволнен и кога е станало това, пише "Фокус".

Според данни на някои американски медии, които не са потвърдени от властите, Кели е бил изправен пред военен съд и разжалван, но неизвестно по какви обвинения.

Следователите преглеждат постовете му в социалните медии, направени в дните преди нападението.

Един от тях показва Кели, държащ полуавтоматична пушка АР-15.

Стрелецът е бил спрян от жител на Съдърланд спрингс. Местният жител грабнал пушката си и изтичал до църквата, където започнал престрелка, съобщава Фриймън Мартин от тексаския Отдел за обществена безопасност, цитиран от ДПА.

Нападателят изпуснал оръжието си и избягал към колата си.

Местният жител преследвал нападателя, който е бил открит мъртъв на границата между Уилсън каунти и Гуадалупе каунти, съобщава АП.

Не е ясно дали нападателят се е самоубил, или е бил застрелян от преследващия го гражданин, подчерта Мартин.

Той уточни, че възрастта на загиналите е от 5 до 72 години. 23 от тях са били открити в църквата, двама извън нея, а един е починал на път за болницата. Ранените са около 20.

Нападателят е бил облечен в черно, носел е тактическа екипировка и е използвал пушка "Рюгер" АР.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че нападението в Тексас е "акт на зло". Той добави, че е разговарял с губернатора Абът и щатските власти имат пълната подкрепа на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
15
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Според немските медии е носел и кевларена жилеткаОт 5г. до 72Трагедия - срамувам се за юзърите, които се радват на смъртта на 5 годишни дечица
2
6
 
35
 
! Отговори
По-важни въпроси преди 6 години
Защо "Докторските Дисертации" на Б. Борисов и Ц. Цветанов не са достъпни в итернет?Какви научни теории са ползвани в тези документи, каква е научната стойност на дисертациите, двамата плагиатствали ли са при написването им?Кога Борисов и Цветанов ще се явят на елементарен тест за интелигентност организиран от международната организация MENSA?
1
4
 
31
 
! Отговори
ss преди 6 години
Ще махаме зелената карта май...