От 50 години насам: Рекордно ниски температури в САЩ и Канада

Живакът в Ню Йорк падна до минус 32 градуса, а в Канада - до минус 45
29 дек 2017 18:15,
58

Рекордно ниски температури продължават да сковават Северна Америка. На места в Канада са измерени стойности, по-ниски от тези в Сибир.

След обилния снеговалеж, в Съединените щати се очаква най-студената Нова година от 50 години насам. В района на Ню Йорк живакът падна до минус 32 градуса.

Още по темата
На места се налага пожарната да копае снега, блокирал хора в домовете им. 

Арктическите ветрове се очаква да навлязат и в по-южните части на Щатите. Няколко града на брега на Атлантическия океан отмениха традиционното къпане в новогодишната нощ заради опасност от измръзване. 

В Канада в сила е код за опасно студено време. Температурите там на места достигнаха минус 45 градуса. А бурните пориви от над 100 километра в час оставиха над 150 хиляди домакинства без ток. 

Снощи Отава беше най-студената столица на света. Там бяха отчетени минус 29 градуса. Засегната е дори любимата канадска игра – хокеят. Международният младежки турнир, който трябваше да се играе на откритата пързалка пред парламента, беше преместен в зала.

Необичайното според метеоролозите обаче дори не са ниските температури, а продължителността на студената вълна. Очаква се Северна Америка да остане в нейната хватка и в началото на 2018 година.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
Нали Тръмп твърдеше, че няма промени в климата? По-важни са печалбите на големите компании.
47
1
 
1
 
! Отговори
Bzzz преди 6 години
До Sunny rayА дали тези терористи не убиват и мюсюлмани, даже вече е толкова често в мюсюлманските дръжави, че почти не се пише за това.А дали тези терористи не са подкрепяни и развивани от някой друг?А студа в Америка няма нищо общо с терористите ...
46
2
 
0
 
! Отговори
Румен до американ преди 6 години
Има и един македон във форума. Да не сте един и същ писач защото мало.,умието ви е еднакво.
45
0
 
0
 
! Отговори
текат проучвания преди 6 години
на контакта замръзнал фонтан и бликаща вода с е подава че засега им дават пробно максимум до минус 54 градуса и то след внимателни проучвания д а не гръмнат ядрените им установки за ле енергия/на хората/
44
1
 
5
 
! Отговори
681 преди 6 години
Руский ГЕНЕРАЛ ЗИМА винаги печели! Нека всички да го знаят!
43
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Сънирей изглежда по скоро като да си пиеш хапчетата редовно......
42
1
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 6 години
Руските хакери сигурно са хакнали американския ХАРП исега им блъскат арктически студ
41
1
 
0
 
! Отговори
бг преди 6 години
Само че ти не си Господ и е малко мъгляво в главата ти.
40
5
 
6
 
! Отговори
Sunny ray преди 6 години
Този природен катаклизъм изглежда като Божие наказание но ако е така би трябвало най-много и първо да бъдат наказани ислямските терористични престъпни режими за масови из репресии терор нелегална окупация, грабителство и измама техните престъпления срещу човечеството масови убийства на евреи и християни по целия свят, а после и комунистическите и неонацистки режими,погазваши също като ислямските човешките права и свободи,международното право и морала.Но може би тях Господ ще ги погуби изведнъж
39
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 6 години
До Хм - прав си,проверих по телефона че в момента в Ню Йорк е -6С,но наистина в северните части на щата Ню Йорк ще е -32С. В Чикаго ще е -17С.
38
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Според обществено достъпни източници в момента температурата в Ню Йорк е -6 градуса.очаква се да падне до -11.Откъде дойде това -30?????
37
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТКремълските бедняци нямат ресурса да си излезнат от домовете ,камо ли да стигнат до най-развитата държава САЩ.
36
8
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Времето в САЩ се натъманява защото скоро там ще пристигнат руснците. Все пак трябва да им е конфорно на "вежливите човечета" !
35
5
 
10
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Зависливи и злобни *** злорадстват..
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студена и снежна зима здрава и плодородна година да му мислиме ние с тая калпава зима
33
7
 
5
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
А за пожарите които въникват един след друг в Ню-Йорк защо не пишете ? Пожарите възникват от престраялата и износена ел мрежа и има загинала и от пожари в САЩ! Защо ли не пишат и за това ,забранено ли е от посолството НА сащ в София.
32
7
 
21
 
! Отговори
**** преди 6 години
Пак Путин е виновен,забравил е отворена вратата на северния полюс,и сега краварите сърадат от студ.
31
0
 
14
 
! Отговори
До 31: преди 6 години
Прав си. Проверих в нета. В градът Ню Йорк температурата е -4С.Става въпрос за щата Ню Йорк, това е сигурно. Аз също бях заблуден от репортажа.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ЛИ АМЕРИКАНЦИ ОТИВАТ НА ЮГ ВЪВ ФЛОРИДА?==Почти никой не отива освен малък процент от богати пенсионери и мултимилионери.За хората от т.н. средна класа, които изплащат борчове за жилище, за коли, борчове за образование е абсурд даже да отсъстваш от работа. В такива моменти мениджърите си правят списък на хората, които закъсняват, нищо не им казват но ги слагат в класацията за първите при съкращения. Хората там дори си боядисват косите когато побелеят за да изглеждат млади на работа.
29
1
 
20
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
Хах, в Ню Йорк по студено отколкото в Отава! Айде помислете малко и престанете да пишете глупости! Най-вероятно става дума за северните райони на щата Ню-Йорк! В Отава пък -29градуса- голамо чудо! при условие, че -10 по целзии е средната януарска температура в Отава, то това е напълно нормално! То в Пловдив преди няколко години температурата падна до -24 по целзии, а пък в Севлиево неотдавна бяха отчетени -34! Голямо чудо станало!