Хиляди евакуирани заради пороите в Калифорния

Лошото не е минало, студеният фронт носи още валежи
10
Хиляди евакуирани заради пороите в Калифорния
Снимка: Reuters

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в части на американския щат Калифорния, предадеБТА като цитира  Асошиейтед прес.

Най-засегнати са окръзите Санта Барбара и Вентура, където хиляди жители бяха евакуирани заради риск от свличане на кални маси в районите, в които миналия месец бушува най-големият пожар в щата.

Метеоролозите прогнозират, че студеният фронт, идващ от Аляска и придружен от силни ветрове, може да донесе още обилни валежи.

В Лос Анджелис дъждът може да е колкото е валяло през последните 10 месеца. Там бе наредено да се евакуират обитателите на около 700 жилища.

За окръзите Мендосино и Сонома северно от Сан Франциско са издадени предупреждения за риск от рязко покачване на нивото на водата във водоемите, от наводнения и свлачища.

Този район също бе засегнат през октомври миналата година от пожари, отнели живота на 44 души и унищожили 8900 жилища и други постройки.

Във високите планински райони на щата е издадено предупреждение за зимни условия за пътуване и шофьорите трябва да се подготвят за бурни пориви на вятъра, ниска видимост и заснежени пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
sid преди 6 години
Нали Тръмп каза,че не го интересува климата.Каза,че ще става много студено добре да се завиваме.Хайде сега плувайте и добре да се обличане,че ще става още по-студено.
7
7
 
11
 
! Отговори
Жабчо преди 6 години
Стига ни занимавахте с тия скапани американци и псевдо-проблемите им.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който сее ветрове, жъне бури.
5
6
 
9
 
! Отговори
БОГ ГИ НАКАЗВА преди 6 години
БРАВО НА ПРИРОДАТА, ПОЖАРИ ПОРОИ, УРАГАНИ, СНЕЖНИ БУРИ, ДОБРЕ СЕ СПРАВЯ.ТРЯБВА И ВУЛКЯНЪТ ЙЕЛОУСТОУН ДА СЕ ВКЛЮЧИ ВЕЧЕ, СТИГА Е МЪРЗЕЛУВАЛ.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проливни дъждове и природни бедствия се случват навсякъде по света, ама за тях не пишете, щото не ви се плаща. Всички знаем кои са ви благодетелите.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези първо пожар ги гори сега потап ги гаси класика.
2
8
 
5
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Ами като не те интересува, недей да четеш! Аз един ще прекарам следващия месец в Санта Барбара и ме интересува!
1
5
 
12
 
! Отговори
Кристиян преди 6 години
Спрете се. Не ни интересува.