Тръмп под клетва: Готов да говори за отношенията си с Русия

Президентът на САЩ на разпит за съглашателство с Москва
25 яну 2018 08:30, Петя Славова
16
Тръмп под клетва: Готов да говори за отношенията си с Русия
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да бъде разпитан под клетва от специалния прокурор Робърт Мълър, разследващ евентуално съглашателство между неговия предизборен екип и Русия за намеса в изборите през 2016 г., предадоха световните агенции.

Още по темата

"Всъщност го очаквам с нетърпение", заяви Тръмп в Белия дом пред представители на медиите. "Бих го направил под клетва", добави той, цитиран от Ройтерс.

Президентът на САЩ подчерта отново, че според него не е имало никакво съглашателство, отбелязва Франс прес.
Тръмп и преди е обещавал да съдейства на разследването и негови адвокати разговарят с екипа на Мълър.

Президентът обаче уточни, че той иска това да стане възможно най-скоро, но датата на интервюто зависи от адвокатите му, пише БТА.

По-рано вчера Ройтерс съобщи, че високопоставни служители на разузнаването, включително директортът на ЦРУ Майк Помпео, са били разпитвани от екипа на Мълър дали Тръмп се е опитвал да попречи на правосъдието. Това показва, че разследването на предполагаемата руска намеса в изборите включва разследване на действията на президнета.

Кремъл отрича изводите на американското разузнаване за руска намеса в изборите в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
какви са тези глупости две години изминаха .нямат доказателство ама само дъвчат. и да доказват на света че русия се бърка в чужди страни искуствено си направиха агресор--враг номер.1които не се подчинява на сащ те са агресори и врагове на света корея китай русия.сащ толкова са *** че ще допуснат русия да се бърка .сами се излагат
10
2
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна и да прекрати насилието в Лугансака и Донецка област, стана ясно от коментар на говорителя на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс."Президентът Тръмп беше ясен, че очаква от руското правителство да намали напрежението и насилието в Украйна и да върне Крим, посочи Спайсър на редовния си брифинг. Същевременно обаче Тръмп иска да работи с Русия, допълни той.
9
0
 
1
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
Тоя е руснак- Дмитрий Токарьов...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек трябва да е много спрял, за да мисли, че руснаците могат да манипулират резултатите от изборите в Щатите. А това за конспирация с участието на Тръмп пък е отвъд всякакъв въпрос, ако имате съмнения - по-добре си назначете час за преглед при психиатър.
7
2
 
3
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
То и Клинтън под клетва говореше.. а после почнаха едни дефиниции, едни класификации, едни спорове какво е казал...
6
2
 
2
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименПо принцип си прав-според еврейските закони,да излъжеш неевреи не е грях,хи-хи!Може би трябва да обърнем внимание над какво се кълне Тръмп-Новият завет няма стойност за евреите.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмпанара е евреин. Знаеме ги техните клетви. Не струват и пукната пара.
4
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименДали Тръмп ще загази или не,зависи от тия,които са го сложили на поста-Ротшилдови!Ако те са решили да водят по-различна политика спрямо Русия* и Тръмп е човека,който ще я осъществи-никой не може да го пипне!Дали е така-можем само да гадаем.*Очевидно е,че подходът на Ротшилд към Русия е различен от тоя на Сорос(изпълнител-Обама)Въпросът е в какво се изразява това.Може би в стремеж към превземане отвътре,а не фронтална атака(опасно нещо отвсякъде).Ротшилд държи много неща в Русия!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп явно не знае какво е съглашателство? Здравата ще загази след този разпит под клетва.
2
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ФактТа какъв е прецедентът?През 1979 г по време на изборите Картър-Рейгън,екипът на Рейгън(чрез ЦРУ) успява да убеди иранците да не освобождават американските заложници преди изборите,а да отложат това вече взето решение за след встъпването в длъжност на Рейгън.Какво са обещали на иранците не е ясно,но със сигурност не са го дали!Обаче ефектът е налице-Картър влиза в историята като провалил се президент,в резултат на тая грандиозна манипулация!
1
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Знаете ли в какво всъщност се изразяват контактите на Тръмп с Русия?Ами в това,че поиска от Путин да не предприема остри мерки срещу САЩ заради изгонването на руските дипломати(и др.враждебни действия) в последните дни на Обама,а да изчака встъпването в длъжност и после да се разберат помежду си.Което впрочем е нарушение на американските закони,които забраняват на кандидатите за президент контакти с чужди държави,но пък е много полезно действие с оглед на световния мир.Има прецедент в историята