Белият дом се усъмни в почтеността на ФБР

Причината - документ, разследващ руска намеса в изборите в САЩ
3 фев 2018 08:56, Петя Славова
20
Белият дом се усъмни в почтеността на ФБР
Кристофър Рей. Снимка: архив, Reuters

Разсекретен документ относно разследването за руска намеса в изборите в САЩ "поражда сериозна загриженост за почтеността на решенията, взети на високите нива в министерството на правосъдието и ФБР", обяви снощи Белият дом, цитиран от ДПА.

В съобщението се пояснява, че разсекретяването на паметната записка, в която се твърди за неправомерни действия на ФБР в ранния етап от руското разследване, е било взето от президента Доналд Тръмп след консултации с неговия екип по националната сигурност.

Още по темата

В записката, изготвена по нареждане на републиканеца Девин Нунес, шеф на комисията по разузнаване в Камарата на представителите, се казва, че в навечерието на изборите през 2016 г. високопоставени членове на разследващия екип са имали предпочитания към демократите, а не към републиканците, пише БТА.

В документа се отправят обвинения към ФБР и министерството на правосъдието, че са подвели съдия в опит да се удължи срока за наблюдение срещу Картър Пейдж, съветник по външната политика в предизборния щаб на Тръмп.

Критици твърдят, че огласяването на паметната записка цели да попречи на разследването на специалния следовател Робърт Мълър за евентуална намеса на Москва в изборите, а също да омаловажи предположенията, че щабът на Тръмп е контактувал с Русия по време на предизборната кампания през 2016 г., отбеляза ДПА.

Затова пък директорът на ФБР Кристофър Рей е разпратил съобщение до подчинените си, че застава зад тях след разсекретяването на паметна записка на конгресмени републиканци, предаде Ройтерс.

"Стоя зад нашата споделена решимост да вършим работата си независимо и по правилата", пише в съобщението. "Говоренето е евтино. Работата която вършите ще е трайна", добавя той.

В декласифицирания документ се твърди, че ФБР и министерството на правосъдието са били предубедени срещу президента Доналд Тръмп в разследването за евентуална руска намеса в изборите през 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Сълза и Смях преди 6 години
Почтеността на ФБР
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Звучен шамар в муцуните на всички американски идолопоклонници...Лошо, пише го черно на бяло. Няма какво да си съчиняват сега. А и да съчиняват, все тая.
18
0
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
ФБР трябва да бъде озаптено. Необходим е намордник на тази държава в държавата - това ще е добре за целия свят. Само, че Кенеди казват, че си замина именно в опит да направи това.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм имал съмнение в непочтеността на ФБР. Ако американските избори се решаваха от руските хакери, то къде са тръгнали да се състезават с Русия във военно отношение? И без това се видя, че руските средства за РЕБ могат да променят всичко в едни военни действия, справка -"Доналд Кук" и залп на "Томахок" срещу Сирия, приземяване на US-дронове в Иран и Крим, а неотдавна - американските капитани в Черно море "откриха" корабите си на 60 км в сушата! Т.е. нахлуха в GPS и ги направиха луди!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тази паметна записка се вижда, че Британските служби имат значително по-голяма намеса в изборите на Сащ. Но по телевизията и вестниците никой за това не говори.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 6Какво значи да си т.ъ.п!!! Или пък подведен от нашите сми-та! В това разследване ОТНАЧАЛО ВЪОБЩЕ не е ставало въпрос за някаква си "руска намеса"! А са събирали НЕЗАКОННО данни за Тръмп още в предизборния период, когато ВЪОБЩЕ никой и не си помисляше за "руска намеса"! Тази фишка излезе СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!! ЗАЩОТО клинтънчетата ТРЯБВАШЕ НЯКАК СИ ДА СИ ОПРАВДАЯ ПРОВАЛА!!! Всичко е толкова просто.....ама за то е просто за умни глави, не като за такива като твоята!
14
0
 
16
 
! Отговори
ей пиндорси преди 6 години
До анонимен 6 Вия промитите мозъци не обичате истината тя ви изгаря но истината винаги излиза на яве....за радост на нормалните хора.
13
0
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Разбира се, че са подпрели и наш Радев, но той се доказа като достоен и благороден човек, за разлика от оня ***, дето си бе сложил оная картина с говедата в кабинета. Пфу!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Власт се пази докато си на власт. Сократес
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повлияли на изборите в САЩ, но не и на избора на зеления чорап в България?
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крeтeнско мнение е, че "Русия най-нагло се е месила в президентските избори".Признаваш пред цял свят, че Путин е назначил бай Дончо.Това е все едно мъж да признае, че са го eвали.
9
0
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Янки, гадно, нали? МНОООГОО ГААДНООО!
8
3
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Аз не обичам Русия, но много се радвам, че тя е манипулирала американските избори, за да изживеят американците същите емоции и разочарование, каквото изживяхме и ние, когато те( американците) манипулират нашите избори!
7
0
 
14
 
! Отговори
Обзор преди 6 години
И аз се съмнявам в пиндостанските фантасмагории, особено след като в CNN изтече информация за скорошна тайна среща на шефовете на разузнаванията на Пиндостан и Русия. Кореспондентът Джим Шуто разказа, че тайната среща е била на пиндостанска територия, а единият от шефовете на руските ФСБ и СВР присъства в санкционните пиндостански списъци. Шуто каза, че ако не бяха руските медии, нямаше да стане известно за тази среща. Информацията силно разтревожи и притесни пиндостанския истаблишмънт.
6
22
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тази статия е радост за русофилските ч-ервеи ! С кеф ще излагат тук кр-етенските си мнения . Колкото и да се пените , истината е една - Русия най-нагло се е месила в президентските избори !
5
1
 
20
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Абсолютен факт е,че администрацията на Обама,както и службите оставиха множество вълчи капани* пред бъдещото управление.Сорос и неговите питомци не могат да се примирят със загубата на властта.Обаче ще им се наложи-Ротшилд(който стои зад Тръмп) е много по-силен.*Курт-капан,от турската дума "курт"-вълк.Някои го казват "к*ур-капан" което не е правилно,но има и нещо вярно,хи-хи.
4
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
че кои твьрди че фбр са почтени това е смешно да се изговоритова е една терористична организация
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента в САЩ, става нещо подобно на това което се случи в СССР след смъртта на Брежнев. В СССР тогава започна отстраняване на верните на комунизма чиновници в КГБ и държавната администрация, това обаче за разлика от САЩ, ставаше съвсем тихо, но войната е същата. Сега Тръмп се мъчи да поведе коренно нова политика, но администрацията му пречи, а той се опитва да я обнови. Само, че всички медии и не само в САЩ, са другия лагер. Либерализма се провали, но не иска да си ходи.
2
2
 
32
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
От документи те става ясно че не Русия се е намесила в изборите в САЩ а бивши служители на Английските служби са работили за Х Клинтън и са фабрикували лъжи.
1
3
 
27
 
! Отговори
скоро преди 6 години
В *** сащ прасетата сами ще се изядат от страх и глупост и това ще е полезно за света който се умори вече от сащ.