Белият дом за отравянето на шпионина Скрипал: Позор е!

Вашингтон е солидарен с Лондон, но не сочи с пръст Москва
13 мар 2018 07:20,
87
Белият дом за отравянето на шпионина Скрипал: Позор е!
Снимка: Reuters

Белият дом излезе с изявление по повод отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и изрази възмущението си от това. Вашингтон изрази солидарност с Лондон, но отказа  да се произнесе дали Москва носи отговорност за отравянето. Това предаде Франс прес, цитирана от БТА

Снощи британският премиер Тереза Мей посочи Русия като отговорна за отравянето на бившия шпионин. Москва пък отвърна, че думите й са "цирково шоу".

Още по темата

Бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) бе хоспитализиран в критично състояние миналата седмица след като е бил подложен на въздействието на неизвестно вещество в британския град Солзбъри.

Сергей Скрипал е на 66 години, шпионирал за британското разузнаване. Заедно с него при атаката е била и 30-годишната му дъщеря.

"Използването на смъртоносно нервнопаралитично вещество срещу британски гражданин на британска земя е позор", заяви пред журналисти Сара Сандърс, говорителката на президента Доналд Тръмп.

Сандърс отклони въпрос за ролята на Москва, пише АФП. "Ние стоим рамо до рамо с нашия съюзник и го подкрепяме напълно", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 Има и това е руското и не му е за първи път . А в самата Русия колко народ е избит от Путин , колко генерали , но там няма кой да разслева
5
3
 
21
 
! Отговори
провокация преди 6 години
Ясно се вижда че това е провокация,няма разузнаване което да ликвидира хора по такъв глупав начин,това е работа на Лондон,като верен пудел на сащ.
4
5
 
9
 
! Отговори
Лошо иде демокради преди 6 години
СМЕРШ действа!Смерш (сокращение от Смерть шпионам!) название ряда независимых друг от друга контрразведывательных организаций в Советском Союзе во время Второй мировой войныХахаха, шорошоджендърите в паника!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 АнонименПо всечко изглежда, че ти ще получиш това което търсиш.......
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните са го тровнали вероятно защото сега пък тоя е започнал пак да изкарва пари шпионирайки за Русия, освен това са му нагласили отравянето точно преди изборите в Русия. Ако бяха руснаците щеше да е един ден след изборите.
1
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се , че е позор и руснаците ще получат това което си търсят