САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган

Изпратили 5 000 камиона с оръжие и 2 000 контейнера с боеприпаси
20 мар 2018 20:45, Елка Василева
255
САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

САЩ са доставили голямо количество оръжие на терористични групировки на територията на Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия Хабертюрк.

Ако ние сме стратегически партньори, това означава, че вие - САЩ, трябва да ни уважавате и да спрете да ни лъжете, посочи турският лидер.

Изпратили сте в Сирия 5 хиляди камиона с оръжие и две хиляди контейнера с боеприпаси. Значи отвърнахте на нашето искане с отказ, а сте снабдили терористичните групировки с оръжие. За какво партньорство може да става въпрос?, попита Ердоган, без да уточни за какво именно искане от страна на Турция става дума.

Той добави, че в момента това оръжие преминава в ръцете на турската армия, информира ТАСС.

Намираме тунели, а в тях има складове с оръжие, намираме домове, пълни с боеприпаси. Унищожаваме всичко това, посочи президентът.

Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК), припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
22
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Колко много *** сте тук само , вземете чистете малко пътищата си мързеливи злобари безделници
193
19
 
8
 
! Отговори
Ердоган, преди 6 години
заблуждавате световното обществено мнение;това НЕ СА терористи,аКЮРДИ,които унищожаваха ТЕРОРИСТИТЕ! НО Вие не обичате кюрдите и ги наричате "терористи"!Не забравяйте,че придобихте някакво значение като държава,ОТКАКТО станахте член на НАТО и ви захранваше САЩ и НАТО финансово,технически, информационно и образователно.И КОЙ КУПУВАШЕ нефт от ТЕРОРИСТИТЕ? Има ли членове от фамилията ВИ,занимаващи се с "петролна дейност".(Не разчитайте на Путин.Той иска "величието на Руската империя,а Вие-на Осман
192
2
 
19
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Къде е новината за ареста на бившия френски президент Саркози за получаване на милиони евра от Муамар Кадафи за финансиране на предизборната кампания на първия! Ерго въвлече ли Саркози Франция в инициираната от него война срещу Либия, за да прикрие следите на финансирането! Или става въпрос за нещо още по-голямо и уродливо! Днес Либия не съществува и територия владяна от гангстери, убийци и абсолютни терористи! Дреме ли му на някого за "освободения" либийски народ, който не бе против Кадафи!!!
191
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Американците - оръжие на "терористи"Турците - петрол от ИДИЛ Руснаците - тестват си оръжията Все един дол дренки"Ако Турция търгуваше с ИДИЛ и един атентат, нямаше да има в Турция, напревен от тях!! И аз мога да заснема един камион влизаш излизащ от вас...и да твърдя всичко!!! Ама ти "европеецо" ме съмняваш, бг оръжия у идил и нито един атентат... Леко посиняване от яд!!!
190
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция ще продължи операцията в Сирия, следващата рота е Мимбич!!!Целта е само да се изчистят зоните от терористи и да се върнат сирийците от тези райони... Аре де Америка защо не ремонтирва районите, след неговите операции, В Ракка и Мусул има много работа!!! Нали са демократи... Демократично ли е да чакаш хората да се върнат в разрушените си къщи... !Съжалявам ама може само да завиждате на Турция!!! Браво на Ердоган!!!
189
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците - оръжие на "терористи"Турците - петрол от ИДИЛ Руснаците - тестват си оръжията Все един дол дренки
188
5
 
20
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Всички говорят за Ердоган , и за турската армия , а някой интересува ли се от бг президента и армията ако има такава
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До баба Марси честитиИ какво общо има всичко със статията? Доставка на оръжие на теротисти от САЩ?
186
23
 
2
 
! Отговори
баба Марси честити преди 6 години
Съсипването на Турция от Светска държава на Ататюрк във уахабистки религиозен халифат и възкачваването на Ердоган е план на Израел и САЩ за унищожаването на Турция. Турската държава се ислямизира от Саудитска Арабия и е превърната в център на Уахабисткият Халифат ,а най голямата терористична база за терористи във Света в момента е Туркия.Агент Масси -Бловджобър Рийз -ЦРУ
185
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 195Ама те вече опитаха. Обаче се понаакаха.
184
16
 
10
 
! Отговори
Айля Луната преди 6 години
Докато продаваше петрола на Ислямска държава терористите бяха хубави .Сега когато кривият МюМюн обърна *** и взе да плюе по тия ,дето го назначиха нещо много откровен стана.Мюмюме тъпо анаголско парче си ти как тве търпи Турция все още никой не знае исмямски фанатизиран шашкънино.
183
2
 
25
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Войната в Сирия показа уродливото лице на т.н. "Запад"! Машината за сатанизиране сега се е концентрирала върху Ердоган! Стана неудобен, откакто започна да води самостоятелна политика и каза, че няма да е кукла на конци, която да бъде използвана да води политика във вреда на собствения си народ и държава! Що се отнася до кюрдите, те направиха стратегическа грешка, мислейки си, че ставайки пионки на САЩ ще се доберат до собствена държава в Северна Сирия!
182
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Новите оръжия'' на Путин са мехлем за приятелите на Тръмп от ВПК! Сега ще оскубат още 100 трилиона от американския бюджет за адекватен отговор и благодарят на Владимирович!
181
10
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
За Урдоганьо с кривия череп всички борци за свобода са "терористи". За братовчед му Путин- също!
180
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Милошевич правилно подгони АОК го бонбардираха и турските ВВС също! Сега Ердоган прави етническо прочистване в Африн, но САЩ се ослушват! Троен стандарт за международно и хуманитарно право! Тоест - няма право! То е дадено на интереса на по силния! Русия отдавна трябваше да е бонбардирана за безобразията си в Чечня, но Запада се произнася с разни декларации как осъждал агресията и накрая - 90% Путин!
179
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИСШ US ГЕНЕРАЛ ПРИЗНА ПРЕД СЕНАТА: САЩ НЯМАТ НИКАКВА ЗАЩИТА И НЯМАММЕ КАКВО ДА ПРОТИВОДЕЙСТВАМЕ СРЕЩУ НОВИТЕ ХИПЕРЗВУКОВИ ОРЪЖИЯ НА РУСИЯ И НОВИТЕ ВОЕННИ РАЗРАБОТКИ НА МОСКВА. ТОВА КАЗА ГЕНЕРАЛ ДЖОН ХЕЙДЪН ПРЕД АМЕРИКАНСКИТЕ СЕНАТОРИ ОТ КОМИСИЯТА ПО ВЪОРЪЖЕНИЕ И ВЪНШНА ПОЛИТИКА ГЕНЕРАЛ ХЕЙДЪН В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ДОБАВИ СИСТЕМИТЕ ПРО КОИТО РАЗГРЪЩАМЕ В ЕВРОПА И АЗИЯ СЕ ОКАЗАХА ЕДНИ МНОГО СКЪПО СТРУВАЩИ БЕЗПОЛЕЗНИ ИГРАЧКИ....
178
13
 
5
 
! Отговори
модеханъма бръсната преди 6 години
СаЩ може и да са продали български оръжия на терористи в Сирия,но чалмата забрави,че тези терористи продават петрол на Турция без пари така,че чалмата ,която е ислямска *** на САЩ да не си отваря много много устата.Нито против благодетелите си САЩ нито против терористите ,които направиха синовете му милиардери.Това се нарича безочлив гьон сурат ***
177
4
 
21
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Твърде вероятно е и опитът за преврат срещу него да е бил организиран от "съюзниците" му от САЩ и Европа заради отказ на Ердоган да подкрепи американските виждания за създаване на кюрдска държава в Северна Сирия! Въпросът какво прави турската армия в Северна Сирия, зададен от американци и европейци е циничен! Какво правят американци, англичани и французи в Сирия е доста по уместен въпрос! Ами окупират части от една държава и си правят военни бази там...дреме им за международно право и ООН мандат
176
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка, както и целия запад са кукли на ЕВРЕИТЕ!!! Най-големите терористи с най-големите им помощници!!!Няма няма да бъде държава между Ефрат и Нил!!! Нямало да спре кръвта докато на тези земи не станели тяхни!!!Погледнете знамето на Къбръс! Направен от Недметтин Ербакан!!!Значението му е "Докато я има Турция, земите между Ефрат и Нил ще са ваши гробове само"!*** виж малко тез работи бе... Отвори си малко очичките!!!
175
1
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Грешката на Ердоган е въобще въвличането на Турция в международния заговор по сваляне на законното сирийско правителство! Турция не биваше да става съучастник в тази подклаждана от САЩ, СА, Катар, Израел, Англия и Франция война! Когато самият Ердоган стана обект на преврат и когато стана ясно, че САЩ ще използват кюрдите като маша за разцепване на Сирия, която кюрдска автономия е пък в пряк ущърб на Турция, тогава Ердоган се усети, че нещата отиват на употребяването на Турция от големия брат САЩ