Прозорецът за диалог Москва – НАТО остава отворен!

Вчера руската мисия в алианса бе съкратена с 10 души
28 мар 2018 10:15, Златко Желев
42
Прозорецът за диалог Москва – НАТО остава отворен!

Прозорецът за диалог между Москва и НАТО остава отворен, убеден е според "РБК" генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, след като съобщи вчера, че съкращава руската мисия в алианса с 10 души - от 30 на 20 служители. Експерти на вестника очакват твърд отговор от Москва.

НАТО реши да изгони седем руски дипломати, акредитирани към алианса, а още трима, очаквали одобрение, няма да получат акредитации. Тези мерки на алианса са част от световната реакция, след като бившият руски шпионин Сергей Скрипал бе отровен с боен газ на британска територия и Лондон обвини Москва.

Още по темата

Столтенберг подчерта, че ръководството на пакта подкрепя позицията на Лондон, според която инцидентът е дело на Русия, посочва "РБК".

Решението на НАТО е символично, защото иначе руската мисия щеше да бъде направо закрита, убеден е политологът Андрей Сушенцов.

За неговата символичност говори и "дългият списък от западни страни, които смятат да експулсират по един-двама" руски дипломати, добавя той.

Според Сушенцов въпросът в случая "не опира до реалните стъпки, а до информационната шумотевица около тях" и досегашната реакция на Москва е "добре дошла за противниците й", защото "ограничава полето за маневри" на Русия.

По думите му обаче никой от международните играчи не желае пълно скъсване на връзките с Русия и "фронтално противопоставяне" с Москва.

(БТА)
 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Дария преди 9 месеца
Долу НАТО
31
0
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 9 месеца
какаво чудо е станало чудо станало на сто год.веднъж европа се съдинява против русия за да получи шамари за следващите сто год.това ефакт
30
1
 
9
 
! Отговори
пророка Олег преди 9 месеца
Путин трябва да е много търпелив- аз не бих бил толкова. Запада цели изостряне на противопоставянето и крайна цел - ВОЙНА. Запада е в тежко икономическо и социално положение- който се интересува от икономика знае. Само Норвегия е ОК горе долу. За САЩ да не говорим - те са фалирали по всички икон.закони. Само война може да изчисти дълговете и да преразпредели ресурсите.
29
0
 
7
 
! Отговори
ЛОГИЧНО преди 9 месеца
"Прозорецът за диалог Москва – НАТО остава отворен!"

За да може, кагато дойде Москва и пита за истината, НАТО да избяга през него ли?
28
1
 
0
 
! Отговори
Коминтерн преди 9 месеца
Иди в Туркмения , там са руска , ще ти е по добре
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 9 месеца
Повече от ясно е че никоя страна не търси ''фронтално противопоставяне'' с Москва...! Все пак каква би била ползата от една радиоактивна зона, нали...?! Напълно разбираема е неохотата на всички страни за ''фронтално противопоставяне'' с Русия... все пак единственото което могат да ''спечелят'' е огромен кратер на своя територия...?!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как ще стане 1 да ошамарва 10 ?
Искаш ли да ходиш на 4 крака ?
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Американски генерал ? Марш
към родните щати . В Европа
ще се придвижват свободно
само европейци . Руснаците
също са европейци и няма
да воюваме с тях .
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха-ха-ха!
"Реакцията на Москва е "добре дошла за противниците й", защото "ограничавала полето за маневри" на Русия."
Авангард, Буревестник, Пересвет, Посейдон и Сармат са без ограничения над цялата земна и водна повърхност и в близкия космос.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До да

До 20

И с какво е по-добре за нас да сме американска колония?
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
между другото има ли вече ДОКАЗАТЕЛСТВА с които да се обоснове поведението на алианса или пак сме като жени на пазар - голи приказки и сплетни?
21
0
 
15
 
! Отговори
Смелост преди 9 месеца
НАТО е много смел но не иска да се бори с мечката , да не остане без главичка...

Така разбирам "новината".
20
20
 
2
 
! Отговори
да преди 9 месеца
Време беше.Свобода за България от руския терорист.Всички русофили които проповядват че суверенна България,трябвало да бъде колония на Русия,трябва да бъдат ошамарени.Русофилския еничер не е българин,той ще прати и баща си и майка си в лагерите на смърта в името на господаря от Кремал,както правеха по комунизма.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пишете пълни глупости. Представителството на Русия бе съкращавано два пъти от НАТО, а на служителите й не се разрешава да ходят в определени стаи и етажи и се с8рещат с определени служители в централата и след това се твърди, че НАТО искало да продължи диалога. Пълна лъжа. Ако бях на страната на руснаците в централата на НАТО щях да оставя само една чистачка.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
от преди 3 месеца новина от този сайт
https://***/notifikacii/2017/12/27/v-london-izcheznaha-dokumenti-za-ubiistvoto-na-georgi-markov.363433,3
как да им вярваш на ин.гилизите.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хитрата лицемерна Меркел си гледа интересите и не се отказва да ползва газ от Русия, а едновременно с това приглася на Мей.
16
2
 
18
 
! Отговори
читател преди 9 месеца
В тоя весник защо не пише горещата новина, че Германия е дала разрешение за строителството на Северен поток 2 ? Атаката на лондон беше с цел това да не се случи но то стана и сеге всичко е безсмислено.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прозорецът окончателно се затвори !!!
САЩ прекалиха, британците също....
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ излъгаха с Ирак,Либия, Сирия итн. Започна се мащабна медиина манипулация, създазоха един невидим враг, финансираха радикални ислямски групи, и в крайна сметка опостушиха трите най просперириращи страни в зоната и сложиха ръка върху петрола им. Разбира се казаха че го правят за мира и демокрацията! Всичко това с помоща на най агресивната терористична и легална организация НАТО. С десетки или стотици хиляди мъртви. Защо някой си мисли че сега точно казват истината? Англия е лакей на САЩ.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скрипал фантом ли е?! :) Като са толкова загрижени британците защо не покажат снимки от болницата, мнението на лекарите, изследванията му, лечението му или пък къде са го погребали, ако е починал????