Тръмп реши: САЩ се изтеглят много скоро от Сирия

От Пентагона обаче виждат още много работа преди това
30 мар 2018 10:40, Елка Василева
38
Тръмп реши: САЩ се изтеглят много скоро от Сирия
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

"Ще се изтеглим от Сирия много скоро, наистина много скоро", тъй като предстои джихадистите от Ислямска държава да бъдат напълно разгромени, заяви президентът Доналд Тръмп в реч на митинг в Охайо.

"Скоро ще превземем 100 процента от халифата, както го наричат. И ще се изтеглим оттам наистина скоро. Ще се върнем в нашата страна, където искаме да бъдем", обяви Тръмп, цитиран от Франс прес.

Президентът направи това изявление часове след като говорителката на Пентагона Дейна Уайт каза пред журналисти, че "остава да се свърши много работа, за да се гарантира, че екстремистите са трайно разгромени" в Сирия.

На въпрос за изказването на Тръмп говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт отвърна, че няма информация за план за изтегляне на САЩ от Сирия, нито за промяна в сегашната политика.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Hhhjj преди 6 години
Evala Turkiye
28
0
 
9
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 6 години
Тоя рижия янки бос ,лъже от една година ,че ще се изтегля от Сирия , а се примъква от петролен кладенец , към петролни полета!Не му вервайте!
27
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нискостебления мужик ще подпали света.Скоро ще се среща и джуджето от Пхенян.Нищо добро не ни чака.
26
2
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
В момента САЩ в Сирия спасяват и обучават остатъците от ИД в лагери и ги пускат да се бият срещу правителствените войски.
25
1
 
17
 
! Отговори
агресори преди 6 години
А какво прави САЩ в Сирия?без покана от правителството и резолюция на ООН?
24
2
 
13
 
! Отговори
да преди 6 години
Колкото по скоро напуснат Сирия откопаните от САЩ толкова по бързо ще настане мир,сега те подкрепят терористите и са окупирали Сирийска земя.
23
5
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Много си прав! Но всичко е толкоз просто! Само трябва да погледнеш нещата от друг ъгъл! Или казано по други начин: Другаря Путин много точно си избра американски президент! Това е!
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после кой твърди, че Путин и Тръмп не са в един отбор. Прибират си шпионажа по домовете, водят политика на разшпионяване. Сега Тръмп подарява Сирия на Путин.
21
0
 
14
 
! Отговори
Ройтерс. преди 6 години
Русия и Сау.Арабия работят върху сделка която ще монополизира петролния пазар. и ценообразуването на въглеводороди за десетилетия напред .В Рияд вече обявиха,че сделката с Русия за петрола о ценообразуването му ще е сделката на века от която ще зависи много развитието на света и световната икономика /
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за кюрдите, пак ще охлаждат таратора и ще движат ветрогенераторите.
19
0
 
5
 
! Отговори
20 преди 6 години
1921 век сме ,а не 19-10 век за да влизат и да водят война.)Нали ?
18
1
 
22
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Една умна идея от американски президент в последните 50 години.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога САЩ са влизали в Сирия?
16
3
 
24
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 6 години
РУСИЯ ЗАЕДНО С ИРАН,ХИЗБУЛА,АРМИЯТА НА АСАД И ТУРЦИЯ ЯКО НАРИТАХА И СТУПАХА КАШЕРНИТЕ КРАВИЧКИ И СЕГА ТЕЗИ ПОСЛЕДНИТЕ С ПОДВИТИ ОПАШКИ И НАВЕДЕНИ РОГА СЕ ПРИБИРАТ ВЪВ ФАЛИРАЛАТА ИМ КАШЕРНА КЛОАКА ОТВЪД ГОЛЯМАТА ЛОКВА,ОСТАВЯЙКИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА И НА МИЛОСТТА НА РУСИЯ,ИРАН И ТУРЦИЯ ЛЮБИМОТО СИ ОТРОЧЕ НА САЩ И ЗАПАДА-ИЗРАЕЛ .КОЙ РАЗБРАЛ-РАЗБРАЛ ФАЩ ВЕЧЕ СА ПРИКЛЮЧЕНИ КАТО СУПЕРСИЛА И СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ , ЯСНО Е,,ЧЕ ПРАВИЛАТА ИГРАТА ВЕЧЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ НЕ ВЪВ ВАШИНГТОН,А В ПЕКИН И МОСКВА
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се изтеглите естествено. Видя се, че тоновете оръжие което изсипахме на кюрдите не свърши никаква работа. Аскерът заедно със ССА ги попиля за нула време.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не Путин и Ердоган ще ви изритат.
13
6
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ще се изтеглите след като спасите и последния терорист за какво изобщо бяхтев сирия асад сам се справи с тази банда главорези вместо да му помагате виевсячески му пречихте сега защо не изгоните турция от сирия тя сьщо нямаработа там защото сте лицемери и безбожници по генезис
12
3
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Тръмп изглежда говори като наш Бойко. Когато каже нещо, след това се налага да обясняват какво всъщност е искал да каже.
11
19
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Тръмп събира хора,за да спасява Москва от пу-ти-нои-ди- взима и доброволци,вие ще се запишете ли? Плаща три пъти повече от Путин и най-важното: няма да ви излъже!
10
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп събира хора,за да спасява Москва от ***- взима и доброволци,вие ще се запишете ли? Плаща три пъти повече от Путин и най-важното: не лъже!