Срещата на Ким Чен Ун с Тръмп – в зоната между двете Кореи

US-президентът искал да бъде заснет от медиите в историческия момент
2 май 2018 07:31,
29
Срещата на Ким Чен Ун с Тръмп – в зоната между двете Кореи
Снимка: Reuters

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп най-вероятно ще се проведе в демилитизираната зона между двете Кореи. 

Южнокорейският президент Мун Дже Ин е убедил севернокорейския лидер за това, съобщи Си Ен Ен, като се позова на анонимен осведомен източник.

Мун и Ким се срещнаха в Панминчжон в ДМЗ в петък. Според източника на Си Ен Ен има "голяма вероятност" срещата с Тръмп да се състои на същото място, като е възможно някои от събитията да бъдат на северната страна на демаркационната линия, пише БТА.

Още по темата

Мястото било най-подходящо от логистична гледна точка за Ким, понеже медийното оборудване вече е налице, което би позволило срещата да се състои "в края на май", твърди източникът. Според него пътуването до северната част на демилитаризираната зона би дало на Тръмп шанс да влезе в историята. Южнокорейският президент също щял да участва в срещата по някакъв начин.

Според висш служител от администрацията идеята за среща в ДМЗ не била изненада за сътрудниците на Тръмп, тъй като президентът говорил за нея през целия уикенд и я споменал в разговора си в неделя с президента Мун Дже Ин, коментира Си Ен Ен.

Тръмп се изказал ентусиазирано за идеята пред журналисти в Белия дом в понеделник.

"В това има нещо, което ми харесва, защото когато сте там и нещата се получат, ще има голям празник на място, а не в трета страна", пояснил той.

Телевизионните камери следяха всяка стъпка от срещата между лидерите на двете Кореи в петък. Тръмп също искал да бъде заснет в подобни сцени, когато стане първият действащ президент на САЩ, който се среща със севернокорейски лидер. Той силно желае да бъде част от "ръкостискане през границата", но също така иска снимките да документират момента, ако реши да стане и да си тръгне от преговорите, добавя анонимният източник, цитиран от Си Ен Ен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро момче.Браво!
21
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименЮжна Корея не е бензиностанция, а нормална демократична държава, не е блато като диктатурите
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южна Корея има по-голям БВП от Руската Федерация 2,3 трильона долара срещу 1,8 трильона на Русия.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И друго изречение има в информацията, представена от CNN:Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ин се съгласи да проведе среща с президента Доналд Тръмп и лично избра мястото на границата на КНДР.
18
1
 
1
 
! Отговори
Без думи преди 6 години
До Бойко БорисовМоля да ме извиниш но или си много *** или мислиш, че посолството на САЩ в Южна Корея има подобни права. Иначе сериозно ... това е сериозен пробив в политиката на САЩ ... !!!
17
3
 
7
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
абе много сговорчиво стана Жълтотео прасе... Като стегнаха ембаргото, веднага даде на заден. И да си носи бялото знаме а срещата, както е стандарта...
16
3
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
обяснявам : прасето го е страх,ч е а излезе от концлагера, американските снайперисти веднага ще го отстрелят кат глиган и с КНДР се приключва! Тва е проблема на деспотичните режими - като изчезне деспота, държават се разпада. Няма кой да го замести. тоя е единствен и незаменим
15
1
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Защо Тръмп трябва да ходи на крака при Ким? Не може ли просто секретарката на амеркиканското посолство да се обади на Ким и да му каже какво трябва да прави, иначе го уволняват!
14
15
 
3
 
! Отговори
Браво Ким преди 6 години
Тръмп се умилква като куче около малкия!
13
4
 
11
 
! Отговори
. преди 6 години
Ким усети дебелия край и взе да прави мили физиономии, че дано разрешат някой и друг кораб с ориз да им подарят. Кесон не работи, въглищата не дават да им ги купуват, дрехите също. Работници в Русия праща, ама там бачкат за рубли, дето вървят само при Путин, ама са усетили че руското не е като другото. Бензин няма, долари няма.. лошо. А Тръмп иска лично да ритне по *** Ким и то на негова територия, че и снимки да му направят. Рактното момче се усети, че бутона му е прекалено малък..
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се продаде скъпо момчето- наивни горбачовски подаръци няма да има...
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кими, слагай престилката, нареждай софрата, придай си миловиден вид, подмий се хубаво и накрая да не забравиш за лубриканта.
10
12
 
13
 
! Отговори
Генерал Мао преди 6 години
За пръв път в човешката история американски президент ще има честта да се срещне със един от най-великите държавници на нашето време. Ако разбира се преди това президента Тръмп не бъде арестуван за изнасилване и опипване на жени, което е характерно за едни други талибани.
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бате Кими ще се уреди пак. Ще вкара щатските коли в Северна Корея и Ладата ще изквичи.
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До трезвомислещ"Ако стане така, че един ден двете Кореи да се обединят това със сигурност ща е страхотен успех на американската дипломация!"Успех за западналите е единствено разделението. В кой свят живееш?
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещата не може да се осъществи в Сащ поради нестабилното състояние на Йелоустоун.
6
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Дони е щедър плащач. Той за прооститутки дава по 130000 долара, та за националната сигурност ли нема да даде няколко десетки милиарда. Ако се направи справка ще се окаже че изведнъж някакси странно, ей така швейцарската сметка на Ким Чен Ун е набъбнала с едни 30 млрд. долара. Тръпми се отчете с такса сигурност.
5
8
 
16
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Не смех, а страх батьовото. С добра дума и ядрено оръжие можеш да накараш дори и Доналд Тръмп да дойде и да ти стисне ръката, отколкото само с добра дума.Капиш?
4
4
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
като му каже прасчо че опитите спират, но ракетите няма да се режат а си седят като гарант срещу опити за демократизация и корейска пролет дали ще си тръгне?
3
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Следваща среща между бай Дончо и жужето на границата между Крим и Украйна... - след която границата няма да съществува... - а жужето ще си тръгне със зачервени уши...