Манията на Тръмп: Къса всеки документ, който току-що е прочел

Навикът му е кошмар за архиварите на Белия дом
12 юни 2018 09:15, Елка Василева
14
Манията на Тръмп: Къса всеки документ, който току-що е прочел
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп има навика да къса документите, които току-що е прочел, което принуждава архиварите на Белия дом да ги лепят, като понякога събират парчета, големи колкото конфети, съобщи американският информационен сайт "Политико", цитиран от Франс прес.

"Това е най-щурото нещо, което съм виждал. Късаше документите на малки парченца", разказва Соломон Ларти, бивш служител на Белия дом, който е бил натоварен с архивирането на документите в първите пет месеца от управлението на Тръмп.

По закон всеки прочетен от президента на САЩ документ - писма, имейли, справки - трябва да се съхрани и изпрати в Националния архив.

В статията на "Политико" не се твърди, че милиардерът прави това, за да унищожи неудобни документи, а по-скоро че това е стар навик на бизнесмена, негова си "система за архивиране".

Привичката на Доналд Тръмп да къса току-що прочетени документи, "понякога само на две, но друг път на толкова малки парченца, че приличаха на конфети", е затруднила чувствително работата на архиварите с влизането му в Белия дом през януари 2017 г., пише БТА.

Според уволнения през март т. г. Соломон Ларти служители на Белия дом е трябвало да събират парчета документи в Овалния кабинет и в личния апартамент на президента и да ги носят на архиварите "като пъзел" за възстановяване. Целият отдел по архивите е трябвало да лепи документите с тиксо, обясни той за "Политико".

Сред документите, които Ларти е възстановил, са били статии от вестници с бележки от Тръмп, покани и писма от конгресмени.

Друг бивш служител на отдела за архиви в Белия дом, уволненият през април Реджиналд Йънг, каза, че досега не е виждал такова нещо за 20 години работа.

"Погледнах началника на отдела и го попитах дали говори сериозно. Плащат ни над 60 000 долара годишно, имахме далеч по-важни неща за вършене. Имах чувството, че върша възможно най-неблагодарната работа, ако не се брои опразването на кошчетата", заяви той пред "Политико".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
AMI,VSEKI SI E BASHKA LUD
12
0
 
0
 
! Отговори
Warning преди 5 години
ЗА пострадали тежко от наркотизирана хартия ползвайте снимки на голямата сестра Белнейски и на оная жена/наричана джахидка/ ползвана чрез наркотизиране з а взривяване на влак в Руската федерация.У Нас преди доста години открихме литература вкл Важна като Коран пропита с спец наркотици.Донесаха ни за прочуване и псевдо православна литература пропита с наркотици /ползвана за обсебване на граждани на руската федерация/на руски литературен/Пазете лидерите и населението от подобни диверсии.
11
0
 
0
 
! Отговори
Иванов геолог преди 5 години
Напомняме, че масови убиици чрез наркотизирана хартия обсебиха ПИАР наркомани и лидери в Лондон .Ползваха ги за набеждаване чрез ФАЛШИВА НОВИНА НА МОСква/главен стратегически доставчик на Европа/Химизираните наркотизирани длани на Тереза МАй бяха показани снимани на видео клипове по новините.Едвам спасихме Европейските страни от Остра тежка конфронтация.
10
0
 
0
 
! Отговори
Браво на Тръмп преди 5 години
най вероятно техниката печатаща документи в Белия дом е обсебена от извънземни престъпници. наслагват техни исключително вредни магии върху хартията..Подобна черни масови убиици наслагват върху актове на наглите престъпници от КАТ/принудили милиони водачи на МПС д а увреждат тежки и завинаги Земята с включени фарове денем и с налепени тежко вредни холограмни оръжия на предни стъкла./въпреки изрични ЗАБРанИ ОТ ЗАКОНА
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахахахахахах :D Не знам ние тук и изобщо в света какъв ни е кяра от Тръмп, ама тези дето бачкат в близко обкръжение около него се пекат яко на шиш.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
>уволнения през мартАхам, ясно....
7
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 5 години
Тия архивари правилно са ги уволнили. Документ и тиксо е пагубна комбинация за документа. След време тиксото унищожава хартията. Работи се с хартиени ленти и неутрално лепило. Ама че некадърници.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pravilno sali4eni dokasatelstva kakvo e 4el
5
3
 
16
 
! Отговори
toi преди 5 години
като го знаят какъв е тъпир, защо не му принтират по 2 броя от документите или да ги копират преди да му дадат неговия екземпляр. Па да къса колко си сака.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С този изкуствен тен който му предава вид на клоун и патешката коса ....жив и правдоподобен образ ако не на цяла Америка то на американската политика!!!!!!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд умора няма.
2
4
 
17
 
! Отговори
Роко преди 5 години
Взимаш шейсет бона на година, не ми говори за неблагодарна работа с костюмчето и одеколона за 350 долара. Ще събираш и лепиш не ами, ако трябва и наново ще ги препечатваш.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо просто не му кажат да не го прави, да не къса документите след като ги прочете, че трябва да се архивират документите, с чието съдържание се е запознал президента. Може би той не е наясно с това. Като си мълчат, да лепят!