Тръмп избран без манипулации, без измами...

Спецкомисия не откри нарушения, дали не е предубедена?
37
Тръмп избран без манипулации, без измами...
Снимка: Reuters, архив

Не са установени данни за измама при провеждането на изборите в САЩ през 2016 г, докладва специална комисия, назначена от администрацията на президента Доналд Тръмп, за да разследва евентуални манипулации на вота.

Още по темата

Комисията за проверка на честността на изборите, назначена от администрацията на президента Доналд Тръмп, не откри доказателства в подкрепа на твърденията за измами при упражняването на вота на избирателите, се казва в публикувания доклад, съобщи БНР.

В писмо до вицепрезидента Майк Пенс и държавния секретар на Канзас Крис Кобач, които са начело на комисията, демократът Матю Дънлъп твърди, че докладът е предубеден и въпреки специалната задача на комисията да разследва измами, това не се е случило. Разделът, в който е трябвало да са публикувани доказателствата за манипулациите, е празен.

Президентът Доналд Тръмп назначи комисията за разследване на президентските избори през 2016 г., след като бяха разпространени твърдения, че между 3 и 5 милиона бюлетини са били подадени незаконно.

Миналият месец администрацията изпълни съдебна заповед да предаде на Дънлъп документи от проведеното разследване. Според изнесените данни специалният орган е провел само две заседания и от тях не са публикувани доклади.

Констатациите на Дънлъп получаха незабавно опровержение от Кобач. Заключението на комисията стана известно едва сега, след като тя беше разпусната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: избориСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
брокерьт е назначен от впк на сащ а русия е само димка и още пьрвия месец танцсьс саби и орьжие за 350 милиарда на са за какво са им на камиларите толкова орьжие кои ще ги напада значи ще го продават на различни терористични групировкидокато се продава орьжие уж някави комисии проверяват ама какво и те не знаятсега на дневен ред е китаи и митата навсякьде ври и кипи и малко му трябва да светада се запали
31
2
 
3
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Това е ясно ...Добре, че и комисията си е свършила работата както трябва...
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остава и Хилъри да му се извини.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Trump e evangelist evangelistite ot 5 miliona predi 80 god sega sa 500 miliona i na den 5 hilqdi novi bivat verbuvani za evangelizum
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали Тръмп е избран хората не искат Хилъри там и едно магаре да беше щяха да го изберат, в тоя смисъл Тръмп не е избран а просто хората нямаха друг избор Хилъри беше антиизбраница и хахото Тръмп, добре са.
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И целият този вой е само и само, защото не беше избрана изкуфялата и болна бабишкера Хилъри. С която военнопромишления комплекс на САЩ щеше да си прави гаргара и да им се отпускат колкото милиарди им скимне.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Шорош е натиснал копчето на еничарите си.
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИсторикЗа Русия и голяма част от страните на източнния блок плзата се измерва с вредата, която могат да нанесат на другия, под добре познатото мото на Вуте: Я не сакам да съм добре, а сакам Нане да е зле !
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И при нас изборите са почтени! Просто хората масово харесват да ги управляват гангстери и обичат да прецакват държавата и бъдещето на децата си!
23
1
 
14
 
! Отговори
Име преди 5 години
какъв шок за медийните манипулатори на неолиберал - болшевиките на цорос, чиято параноя и невръстенизъм достигат патологични размери. те ненавиждат русия и хората там, но в същото време много държат тя да има огромното влияниие над сащ, чрез изборите за президент и сенат при това точно по времето на управлението на обама, наследникът на клинтън!
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе, какво не му харесвате на човека? Не забравяйте, че върви пакет с Мелания и Иванка. Или и тях не харесвате?
21
16
 
8
 
! Отговори
Истирик преди 5 години
Не само че са манипулирани изборите, ами продължават да се манипулират.По-важното обаче е - донесе ли това някаква полза на Путин или сега не е излъган от Запада, а сам се излъга ?Природен закон - Колкото повече вървиш на Запад, стигаш на Изток.
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СУПЕР МРАЗЕН Е!!!ОРЯЗА ИМ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ А ТАЗИ СБИРЩИНА ИНТЕРЕСЧИИ В САЩ НЕ ПРОЩАВА :D
19
0
 
12
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименКланът Клинтън отиде в небитието,но по-важно е как се гърчи шефът им СОРОС!Много пара наля в демократите,ама напразно!Соросовия мулти-култи глобализъм замина на ***.Сега е на власт Ротшилдовия(чрез Тръмп),да видим какво ще стане.Не че ще е по-хубаво,де.
18
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Дедо Сорос и дедо Ротшилд си премериха ...президентите.Ясно на кой му е по-голям ... портфейла.Иначе изборни манипулации в САЩ-колкото щеш.Най-интересни са на местни избори-също като у нас.Само че в България се търгуват ци.г.ански гласове,а в Америка нагласят имигранти без гражданство да гласуват-достатъчна е американска шофьорска книжка.Ясно за кого ще гласуват.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, така ще е до края на мандата. После през втория мандат ще мирясат.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми допада поведението на Тръмп, но като гледам как гърчи клана Клинтън (барабар със сватанака им Шорош), симпатичен ми става.
15
4
 
7
 
! Отговори
Sf преди 5 години
А наша мома Фандъкова #КОЙ я назначи?! Марш обратно *** некадърна дрисло! Ела да се возиш ти на 7тм *** скапан!
14
1
 
9
 
! Отговори
Спокойно преди 5 години
Стив Банън ще се справи с ляво-либералните грантаджии, тролещи в интернет!
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв друг резултат може да се очаква от комисия назначена от Тръмп да разследва Тръмп? Няма измама всичко е законно и честно, всеки друг извод би означавал Тръмп и неговата администрация да си подадът колективно оставката.