Войната за... Космоса започва: САЩ създават космически сили!

Вицепрезидентът обяви създаването на новото военно крило
10 авг 2018 21:30,
102
Войната за... Космоса започва: САЩ създават космически сили!
Снимка: архив Reuters

Американският вицепрезидент Майк Пенс обяви създаването на космически сили на САЩ, в съответствие с плановете на президента Доналд Тръмп, пише френският в. "Паризиен".

В речта си Пенс заяви, че някога космосът е бил мирна и неоспорвана територия, но в момента е пренаселен и пълен с конфликти, отбелязва британският в. "Гардиън". Вицепрезидентът на САЩ обвини администрацията на предишния президент Барак Обама, че практически е пренебрегнала нарастващите космически заплахи за сигурността. Той освен това каза, че противниците на Съединените щати вече са превърнали космоса в бойно поле.

Ако предложението за създаване на шести клон на въоръжените сили на САЩ бъде изпълнено, космически войски ще станат първия нов клон от 1947 година. Всяко подобно предложение обаче ще изисква решение на Конгреса и вероятно ще бъде подложено на сериозна проверка, особено от представителите на опозиционната Демократическа партия, отбелязва в. "Гардиън".

Пенс заяви, че Белият дом вече разговаря с лидери на Конгреса за одобряване на новите въоръжени сили. Той добави, че САЩ винаги ще се стремят към мир, както на Земята, така и в космоса, но подчерта, че "историята ни учи, че мирът е възможен само чрез сила".

Космическите мечти на Тръмп трябва да преминат през един разделен Конгрес, но първоначално проявилите неохота представители на Пентагона подкрепиха предложението и обещават да направят всичко възможно за неговото приемане, пише американският в. "Ню Йорк таймс". Поддръжниците на идеята твърдят, че военновъздушните сили не обръщат достатъчно внимание на космоса, а Русия и Китай разработват оръжия за борба със сателити. До три години те ще могат да свалят американски спътници, предупреждава оценка на заплахите, публикувана през февруари от разузнаването на САЩ.

"За секунди можем да останем слепи, глухи и неми", подчерта през февруари на кръгла маса на Центъра за стратегически и международни изследвания конгресменът от Демократическата партия Джим Купър, който също поддържа идеята. "Рядко една велика страна е била толкова уязвима", добавя демократът от Тенеси, цитиран от в. "Ню Йорк таймс".

Оръжията за борба със сателитите могат да засегнат американската система за глобално позициониране, която насочва самолетоносачи в Персийския залив, безпилотни летателни апарати над Йемен, изтребители над Сирия, патрулиращи в Афганистан пехотинци. Представители на американското разузнаване от своя страна използват шпионски спътници, за да събират информация за противниците си, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
от LOmbok преди 5 години
региона на Хаваите подава, че е част от великата Руска империя и не признава присъединяването към САЩ временно.Нужен е реален анализ на сегашната ситуация призовава Индииския океан с земетресения в Индонезия.Не може да няма Велики разумни преродени като домашни хора сред управляващите земните държавици..дават още 12 дена за доуточняване на причини за увреждане на слънцето с нова човешка техника
44
1
 
3
 
! Отговори
HAwaii tests USA преди 5 години
Охраната на Земята споделя ,че само с една средна височинна бомба ще ликвидират отново всичко живо в САЩ и съседни страни заради посегателство срещу СЛънцето земята и други планети.Аман от наркомани в NASA i други ведомства подават възмутени ледниците убити с американски сателити контролирани чрез холограми от *** в човешки тела.
43
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Факт!Колко са страните които произвеждат модерни реактиви двигатели? Или да уточним монокристалните лопатки на горещата част на турбината на двигателя?САЩ, Великобритания, Франция и РФ - без тази технология не може да има модерен двигателОще 1990 година СССР откри огромен недостатък в танковете Т-64/72/80/90 и братовчеди - НЕ МОЖЕ ДА УВЕЛИЧИ Констуктивно БРОНЕПРОБИВАЕМОСТ НА БОПСЗа това заложиха на ПТУРС от типа на Корнет/Метис сега калибъра е 130мм а новите са 152мм 1500мм бронепробивае
42
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Факт! 44Ехх експертеТ-90 е модификация с тогава СССР топловизиор на стандартен Т-72Т-80 е танк с газотурбинен двигател и електроника от Т-90 - като цяло е НЕУСПЕШЕН единствено рентабилно се експлоатира на СЕВЕР95-99% от целите с които един танк се бори са тъй наречените меки цели или ДОТРашките забавят Армата защото един нов Т-90 с чаркалци от Армата(броня и оръдие) е един милион $ а Армата заради купищата електроника е 4 милиона $ - КАТО ЕФЕКТИВНОСТТА по меки цели/ДОТ е ЕДНАКВА с Т-72Б3
41
0
 
5
 
! Отговори
BB преди 5 години
Кой им е разрешил да копират бранда вече има патентовано такова име
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Космическо разкриване - Посланието към човечествотоhttps://vbox7/play:e877d88092
39
0
 
18
 
! Отговори
Кавалера преди 5 години
Още преди 40 десетилетия Кенеди прозря, че демокрацията се постига чрез законови промени а не по силов път и затова го убиха. Какво се промени оттогава до сега-НИЩО.Агресията може да роди само по-голяма агресия.
38
21
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Сащ са единствените които могат да го направят.Руснаците пребоядишат два пъти един танк и от Т-72 стане Т-80 и накрая Т-90 а па като му сложат френски топловизьор го кръстят и Т-90МС и почват теориите и картинките как щел да размаже Ейбрамса.А китайците па даже ползват стари руски двигатели за техния изтребител "пето" поколение щото нови не могат да направят.Колкото беше "велика" и българската наУка по соца компютри Правец крадени от Ай би ем и ейпъл по контрбандни канали.
37
6
 
11
 
! Отговори
БКС преди 5 години
Български Космически Сили,под ръководството на Генерал Мухобойко.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Космосо е македонски. Точка.
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леееко са закъснели.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разгеле, руснаците ги създадоха преди ........15 години.
33
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Дано само не попаднат на Дарт Вейдър. Че в космоса какво ли няма.
32
30
 
6
 
! Отговори
Русия потъва преди 5 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
31
5
 
19
 
! Отговори
Всевишният преди 5 години
Прочетете внимателно последния абзац. Там е казано много.....35,Да нямате далечно родство с Колумб? Откривател!Руснаците ще гърмят скъпите американски сателити с по-евтини и ефикасни средства. С-500 "Прометей" вече влиза в строя. МиГ-31 от височина 31 км може да изстреля противоспътниково ракета, а скоро идва МиГ-41. Отделно спътниците, руските и китайските.
30
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са доста по-напред в космическите технологии от Русия. Това е много неприятна новина за руснаците.
29
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин цака американците с техните карти. Навремето Рейгън обяви програмата звездни войни която беше една голяма лъжа. Руснаците се хванаха и започнаха бясно въоръжаване. В резултат СССР фалира.Сега Путин показа нескопосни клипчета на измислени супероръжия. Американците се хванаха и жална им майка.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Тръм ще наказва лошите в космоса!
27
4
 
32
 
! Отговори
НаКрив Тръмп космоса преди 5 години
Всъщност в големите войни,които Русия е водила е привличала врага на своя територия и там го е карала да изяжда конете си или другарите си.Сега е още по-елементарно-US се опитва да отиде в космоса,който е втори дом за русите,при положение, че според един сенатор Америка може да изведе товар в орбита само чрез...батут.Да,русите ще отделят пак от хляба (водчицата ще оставят) и сега Америка ще заприлича на елцинова Русия-свряна в ъгъла и нещастна. Икономическата война -US-света-кой ли ще победи?
26
6
 
33
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
Смях в залата... от 1983 година ги създават. На Рейгън тогава му направиха една анимация и той повярва. От тогава пълно нищо. Без двигатели закъде сте бе... кравари?