Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ

Увеличението засяга още и козметиката, въглищата
15 авг 2018 08:20, Елка Василева
244
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Ройтерс.

С указ, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Още по темата

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви днес в Twitter турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: митаСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който раздава наляво и надясно османски шамари, получава юмруци и шутове накрая!
98
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците имат зъб на Турция, поради заиграването й с мюсюлманите уйгури. Рано или късно Иран ще се обърне срещу Турция - те винаги са били врагове. Русия също ще се намеси - тя никога няма да забрави как се отнесоха със сваления пилот и с убития посланик. Ние също не храним добри чувства към онези, които ни мъчеха 500 години. Гърците и сърбите също много са привързани към турците. Кюрдите и арменците ги обичат още повече. Въобще няма народ на земята, който да не обича горещо Турция.
97
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен94не можеш да правиш сравнение между Турция и България. Размерът има значение.Турция е 80 милиона + 7800000 км2. На два континента.И въпреки това не си произвеждат много работи.Например, най-важното от тях - нефт, газ и полезни изкопаеми.Електрониката също им куца.Автомобили си нямат тяхни.Самолети.Селскостопанските им машини са чужди.
96
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Находката на Колумб дьлжи трилиони долари и психара с оранжевата коса с цвят на слама ще фалира ко,чината
95
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американският шамар е по-болезнен от османския.
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 92 АнонименАбе те добре са го казали, ама едни други са казали че Европа ще бъде ислямизирана и май по правилно са предрекли....
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kaжете ми едно нещо, което да не се произвежда в Турция. Да, атомни централи не се произвеждат, но предвид, че при нашата в Козлохуй само реакторите са руски, а всичко друго си е измислено от българи, значи не пречи и турците да си имат, а Русия на драго сърце ще им пробута някой остарял реактор.Но всъщност, турците не са по-будали от нас и едва ли ще се вържат да купят остарял модел.Та какво ги мислите? Те ако искат ще затворят страната и пак ще живеят. Ние да му мислим, че всичко ни е внос.
92
1
 
6
 
! Отговори
do91 преди 5 години
Проблемът не е, че тръгваш срещу САЩ, а че те винаги тръгват първи против теб.
91
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И в кое племе ме е записало болното ви съзнание!???"Не знам от кое племе си и не държа да знам - не би било особена чест за мен. Но понеже ти или някой друг се навлажнява от кървавото знаме, значи - турското, ти отговарям така: Кръвнишкото племе е турското племе. Колкото до болното съзнание (*** много си падат по такива лафове - сиреч да обиждат без аргументи ), нека ти отговоря: това не съм го измислил аз, а са го казали светци, като свети Козма Етолийски и свети Паисий Светогорец.
90
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е тръгвал срещу САЩ винаги се е провалял. Спомнете си за СССР за СИВ и Варшавскию договор. Спомнете си зо ГДР, за острова на Свободата и благоденствието, за социалистическата икономика на Китай и Виетнам, за издъхващите Венецуела и КНДР. Сега наред са Русия и Иран а от няколко дни и Турция чийто вожд зорлем я вкара между шамарите.
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВАСИЛИС ПАНАЙОТАСБрат лош пророк си да знаеш, не играй и тото. Тази сутрин падна до 5.48 и сега се търгува 1 УСД = 6ТЛ но продълважа надолу. И билетчета не си купувай днес :)
88
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Войната на валутните курсове е само опипване на почвата и се набира информация кой по-рано ще каже Ох, боли!. Инджирлик ще е една от болезнените граници!"Голям праз! Инджирлик ще се прехвърли в България или Гърция, и ще си премести Тръмп онова в другия крачол. Да видим: Турция е обкръжена - отвътре 15 млн. кюрди, от югоизток Сирия, от Червено море - Египет и Израел, от Средиземно море - Кипър, от запад - Гърция, а впоследствие и България плюс Русия, САЩ и Иран. Ето я коалицията. The End!
87
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 87Дори и на сън не си го пожелавай, че ще стане мътна и кървава!
86
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е Ердоган да бъде изхвърлен от НАТО, омръзна на целия цивилизован свят с исляма си и игричките с диктатора Путин.
85
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 83И в кое племе ме е записало болното ви съзнание!???
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Инджирлик ще е една от болезнените граници!"Инджирлик от 2 години е под турски контрол... Боли ги да!
83
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган ефенди даде пример как гордите отоманци щели да изхвърлят айфоните и щели да ги заменят със Самсунг, но ефендито не знае че основният пакет акции на корейският гигант се държи от американци и отново основната печалба от накарателната мярка ще замине за САЩ.
82
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До членска карта 7Не съм от рода на Фердинанд и нямам натрапчиви видения. Предавам ти едно старо пророчество, че българите, заедно с другите балкански народи и Русия, ще освободят Цариград от ислямската окупация, която, заради нашите грехове, а не заради вашите заслуги, продължава все още. Но кръвнишкото ви племе ще трябва да плати за пролятата кръв и моретата от сълзи на християните. Времето за разплата започна да отброява наобратно.
81
14
 
6
 
! Отговори
ВАСИЛИС ПАНАЙОТАС преди 5 години
Вчера турската лира (да питам защо турците имат латинско име за валутата си ?? , а не монголско ) турската лира беше 24 стотинки за 1 лира..или 7,2 лири за един ю ес доллар !!СИГУРЕН СЪМ ЧЕ НИКОГА ВЕЧЕ НАМА ДА ПАДНЕ ПОД 5,5 ЗА ДОЛЛАР ! -- НИКОГАА !
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган трябваше да се поучи от големия си аркадаш Путин. Можеше да съкруши окончателно САЩ ако беше размазал с булдозерите на площад Тексим няколко америкапски коли 2-3 тира американски цигари алкохол и американска електроника. Ефекта върху Тръмп щеше да бъде поразителен, както Путин порази европейците през 2014 и от тогава европейците залиняха и се спаружиха при вида на унищоженото сирене, хамон, пуйки и ябълки.