Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ

Увеличението засяга още и козметиката, въглищата
15 авг 2018 08:20, Елка Василева
244
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Ройтерс.

С указ, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Още по темата

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви днес в Twitter турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: митаСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До тези които не са...наясно.Дадох марката Лексус за пример.Знам че автомобила е на Тойота,но от октомври 2015 година завода е изнесъл част от производството си на луксозните брандове в САЩ, Джорджтаун щата Кентъки.От поточните линии слизат по 50 хил.автомобила годишно,заети са 7500 работника.Тези автомобили освен за вътрешния пазар,се търгуват и за износ.
78
11
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Икономиката на Турция стои на реални основи и е развита върху широк спектър от производство... Няма как да се срути за година-две! Времето работи за Ердоган и краварите знаят защо!
77
2
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Войната на валутните курсове е само опипване на почвата и се набира информация кой по-рано ще каже Ох, боли!. Инджирлик ще е една от болезнените граници!
76
1
 
10
 
! Отговори
Хаху хихи преди 5 години
Долара вече е 5.9 лири
75
5
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Киро СкалатаСитуацията в момента е такава, че султана спокойно може да се репчи на Тръмп, който обяви търговска война на целия свят. Между другото Тръмп ми прилича на един бивш фюрер, който също беше решил да воюва така, само че с други средства. В момента турската лира си възвръща част от изгубеното тия дни, под влияние на контрамерките на султана... ще видим какво ще стане!
74
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Има ли по красиво знаме от това ?"Че кое му е красивото на знаме, което изобразява, първо, луна, тоест полумесец, което означава, че не свети със собствена светлина, а отразява чужда - на слънцето. Второ, полумесецът изобразява рога, а знаем кой е рогатият - сиреч дявола. Та така - полумесецът е знак на антихриста. Радвайте му се още малко на знаменцето си, окъпано в кръв, защото след не много време повече няма да има такова знаме.
73
5
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До Българин - НЕГаджалТи требе да си от родата на Фердинанд! Той имаше натрапчиви видения за Света София, даже кръст беше отлял... После погреба България!
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не вдигнаха митата , вдигнаха данъците на някои вносни стоки , не е чак толкова глупав та да си забие сам к.
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долара от седем лири тази сутрин падна на 6,30 лири. В момента е 6,06 лири.
70
3
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До Киро СкалатаИ тези пазари са безсмъртни, викаш!
69
7
 
18
 
! Отговори
555 преди 5 години
Турция не я мислете. Ердоган е опечен политик и със сигурност знае какво прави. Турската лира хвърчи нагоре от вчера насам. Вчера поскъпна с 6%, а днес до момента с 7%. Турция има реална икономика базирана на производство и не може току така да фалира.
68
5
 
15
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Ердоган се пробва да се репчи и на Путин, ама бързо схвана, че така не бива. Скоро ще схване същото и за Тръмп..Ако някой се е интересувал от международни пазари знае, че САЩ са страхотен пазар, Тръмп също знае това..
67
5
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Ако всички държавници имаха топки като Ердоган, щатите отдавна щяха да си седнат на гъ*за и да спрат да раздават кървава "демокрация" по света.
66
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха, сега Джихан от турските сериали няма да пие повече Джак Давиелс а само Йени раки, за да се поберат в бюджета.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жалко е когато "държавните глави" унищожават държавата си."Еми да... Ние нали следим България!!!
64
3
 
6
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До АнадолскиЩе дадат я.Къде ще идат? Едно време така събираха помощи за пострадалите в Стражица и от други издънки на властта. Доброзорно. Не е патриотизъм, а пазене на хляба. Ако не дадат заплата ще останат без нея.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Подобни действия отблъскват инвестициите, а турската икономика разчита до голяма степен точно на чуждите инвестиции."Защо вместо да умуваш за инвестициите в Турция не си задаш въпроса, защо ние като сме им подчинители и послушковци тез инвестиции бягат от нас, при положение, че работната ръка е ниска от Турция...Мислеш ли, че ще дойдат при теб тези инвестиции...
62
5
 
4
 
! Отговори
ВАСИЛИС ПАНАЙОТАС преди 5 години
ДО 59ИМА, ДА..ГРЪЦКОТО ЗНАМЕ !
61
10
 
10
 
! Отговори
Българин - НЕГаджал преди 5 години
"супер се кефя като гледам турското знаме по български сайтове!"Първо, всяко ново изречение започва с главна буква.Второ, гледай да не видиш българското знаме върху Света София.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, това мачо поведение повече приляга на пуберитет. Но не на сериозен човек.