Белгия предпочете американските изтребители

Неуспех за Великобритания, Германия, Италия и Испания
26 окт 2018 22:00,
78
Белгия предпочете американските изтребители
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че съжалява за решението на Белгия да избере изтребителите "Ф-35" на американската компания "Локхийд Мартин" пред самолетите "Тайфун" на европейския консорциум "Юрофайтър", предаде Ройтерс.

Още по темата

"Това е решение, което беше резултат от процес, който аз много уважавам и който беше свързан с политически ограничения, характерни за Белгия, които не ми е работа да коментирам, но от стратегическа гледна точка то противоречи на европейските интереси", заяви Макрон на пресконференция със словашкия президент Андрей Киска. "Що се отнася до мен, аз съжалявам за направения избор", каза той. 

Вчера Белгия обяви, че е решила да замени остарелите си изтребители "Ф-16" със самолетите на "Локхийд Мартин" в сделка за 4 милиарда евро.

Решението е неуспех за Великобритания, Германия, Италия и Испания, които стоят зад "Юрофайтър", и означава отхвърляне на неофициалното предложение на Франция да продаде на Белгия изтребителя "Рафал", произведен от компанията "Дасо авиасион".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е всеки да си пробутва неговата стока. Така е и по сергиите на пазара. Но когато избираш боен самолет най-важното е да си сигурен за неговите качества в боя а последващото е цената му. От всички изброени самолети предлагани на България с най-голям боен стаж е Ф16 и Ф18 по малък стаж Тайфуна и никакъв боен стаж Грипена. Грипена може да е с най-изгодна цена но може накрая да се окаже че не струва нищо защото не може да си изпълнява качествено функциите по време на война.
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега и белгийците ли да мисля..
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са най-новите и съответно модерни Ф-ки, които си посочил, които естествено не са кой знае колко по-добри и отделно ние няма да купим. Предполагам, че имат модификация на авиониката и радио електронна борба и все пак са допотопна машина неподходяща за нас. (предполагам)
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Нов Ф16 70В е 70 милиона, а Ф18 80 милиона, цените но ф35 са тези които си посочил, Торнадото е 140 милиона, а Су 35 е със заявена цена от 135 милиона.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Първо те плащат в евро, а ние в лева. Ние в евро сме 1 милиард, а те в лева са 8 милиарда ;) Да не говорим и за бройката.. Както и да е
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Austin PowersНе са вика много по скъпи от Ф-16.. Пич ти на кви наркотици си? F-35A - 90 милиона долара парчето, F-35B - 115 милиона долара, F-35C - 107 милиона долара.А цената на допотония кош Ф-16 е 18 милиона в най-добрия случай.. :)Не е вика голяма разликата.. Да не говорим, че наистина F-35 е най-скъпата летяща бракма в историята. Невидимите самолети са като еднорозите - Не съществуват!
44
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белгийците нищо не разбират от самальоти. Трябваше да си вземат Грипен за да не дразнят Путин. Това е най-рьзумното и е измислено от гениалния руския слугинаж в България.
43
10
 
18
 
! Отговори
Хо преди 5 години
Според руски и други съмнителни издания Ф-35 би трябвало да е най-скъпата летяща "бракма"! Странно, но опашката от желаещи да придобият този американски скъп "***" става все по дълга. До сега от него са произведени 321 бр.,а до края на 2020 бройката ще набъбне на 600!
42
3
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименБелгия от собствен опит знае че когато немците са ти до вратата не можеш да им имаш вяра све световни войни са неутрални и двете нечугите ги нападат.Тия гадове
41
7
 
17
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Новите руски радари са до 400 км. Моля, хора с информация от преди 30 - 40 години, да не пишат глупости!
40
16
 
8
 
! Отговори
НЕПУКИСТА преди 5 години
f16 е изтребител прехващач а f35 е многоцеливи самолет за борба с танкове и бункери и укрепления и унищожаване на кораби има страшно много ракети и бомби.Бои между тези два самолета не може да се състои щото многоцелевия е много по-тежък и ниско маневрен.Относно руските бракми имат проблема с радарите до 30км и ракетите до 25-30км обсег докато американски са 50 км обсег всеки сам да си направи изводите руснака няма да види американеца когато ще е свален.
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Белгия каква държава е, че и самолети да им трябват?! Ще пръскат ли с тях, какво ще ги правят?
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Нютон е доказал, че всички тела падат еднакво бързо.
37
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са им извили ръчичките, иначе централата на НАТО ще се премести. А това са си доста работни места, пък и не само.Пък и наистина за чий им са на белгийците самолети!?
36
11
 
15
 
! Отговори
Рукавишников преди 5 години
До 33. А бе, глуппак, ако не си разбрал, ние ще купуваме НОВИ самолети и то последна модифицирана версия. Просто белгийците си сменят F-16, защото са стари, а не защото са лоши. Да *** и кратуните, дето пишат по сайтовете.
35
11
 
4
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
Ф35 не са много по-скъпи от Ф16 но никой не се натиска да ни ги продава. Опашката е много дълга а на нас ни трябват нови самолети в близките 2-3 години.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдещето е в дроновете, по добре да се дават пари за разработки. Едно нисколетящо копие на на американския раптор може да направи много повече поразии, колкото и нескопосано да бъде.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да не е ментето?Корпуса му е еднакъв.Електрониката му е същата произведена в Турция и Китай.Няма да е толкова стелт щото едва ли ще дадат толкова пари за разработването ,откриването и добиването на тези материали както е в оригиналният модел,най-вероятно просто ще си купят малко боя която била стелт по думите на руснаците и ще го пръснат в черно.За двигателите нищи не казват най-вероятно просто ще разглобят и изкопират ако въобще могат някой американски.Бъдете реалисти момчета.
32
2
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Да е жива и здрава Белгия!
31
6
 
20
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Интересно, Белгия, които са в сърцето на Европа и НАТО от кого точно ще се пазят с тези самолети?