Гардиън: Тръмп създава кризи, сее омраза и разделение!

Президентът е изпратил 5200 войника на границата с Мексико
31 окт 2018 12:00,
44
Гардиън: Тръмп създава кризи, сее омраза и разделение!
Снимка: архив Reuters

Американският президент Доналд Тръмп използва последователна стратегия за създаване на кризи във връзка с имиграцията с цел да спечели подкрепата на белите избиратели за Републиканската партия на междинните избори за Конгрес, пише в редакционна статия британският вестник "Гардиън", цитиран от БТА.

Още по темата

Според изданието Тръмп продължава да бъде представян за импулсивен и непредсказуем, но тази представа за него е погрешна. Вестникът твърди, че в действията на Тръмп са методични. Опасявайки се, че на междинните избори за Конгрес на 6 ноември избирателите ще гласуват срещу Тръмп, президентът избра да използва езика на омразата и разделението срещу своите политически противници, като по този начин цели да привлече белите избиратели на своя страна.

"Гардиън" изтъква три действия на Тръмп като подкрепят тезата за тази негова стратегия. Първо, заповедта за разполагане на 5200 американски войници на границата между САЩ и Мексико. Изданието твърди, че по този начин Тръмп цели не да предотврати криза, а да я създаде. Той заяви, че в движещия се в Мексико керван от бежанци има и "неизвестни лица от Близкия Изток", което според "Гардиън" не е вярно.

Второто действие на Тръмп, извършено с цел разделение, бе посещението му в Питсбърг, за да изкаже съболезнования на близките на загиналите, въпреки че голяма част от тях заявиха нежеланието си той да идва в града. Натрапването му в ден на личен траур разкрива неговата природа на създаващ разделение човек и на провокатор, пише "Гардиън".

Третото действие на Тръмп бе обявеното намерение за отмяна на придобиването на американско гражданство само и единствено на основание, че детето се е родило на територията на САЩ. "Гардиън" посочва, че самият Тръмп е син на имигрантка, че американската конституция е признавала родените на американска територия деца за граждани на САЩ в продължение на 150 години и че Тръмп едва ли може да отмени това правило с президентски указ, както твърди.

Според британския вестник това изявление на американския президент разкрива намерението му да постави имиграцията (а това значи расовите различия) в центъра на кампанията за междинните избори.

В заключение "Гардиън" отбелязва, че Тръмп е последователен и желае да е президент само на някои американци, а не на всички. Човек, който мрази половината население на страната си, няма право да призовава за единство, в което не вярва и което е готов да потъпче и да осмее, обобщава британското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как Тръмп различава етническите групи? Коренното население на Америка са индианците. Всичко друго е мигранти включително и Тръмп. Той по някакъв специален начин ли определя. Евреите са си изградили парадигма според която те са в основата на човешкото съществуване, всичко друго под ножа, включително и нашите "катюши". И Тръмп е доказан инструмент в техните ръце!
10
4
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Давай, Дони! Щом медиите те хулят, значи си на прав път!
9
1
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Има значение КОЙ ще възвърне по най-безболезнения начин присвоеното от ЮдоЦионската Мафия първо от САЩ, а после според ефектът на Доминото навсякъде, където се простират "пипалата" и.
8
5
 
7
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Няма значение дали е Тръмп или Килъри Клинтън, нито дали е Обама или МакКейн...тези хора са с еднакво мислене почти, военнолюбци, застинали във времето на Студената война, и поради това опасни за целия свят...
7
3
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Такъв и онакъв, ама още не е запалил нито една война, докато тия преди него запалваха по няколко.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лентяите от гетата не го долюбват защото не допринасят с нищо но са първи по криминал и помощи на опашката.Белите са създали всичко затова ги подкрепя и пази от чумата.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левичарите мразят белия човек. Вече три години са в истерия защото американския президент е бял хетеросексуален християнин, привърженик на традиционното семейство, а жена му е красива източноевропейка, а не е грозна феминистка. Ако Тръмп беше джендърче от малцинствата, а жена му - войнстващ феминистки травестит, левите *** щяха да са в екстаз.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп Е Трамлпинът за отскок и прескок на септичната яма, в която превърнаха НикСъновци, Рейгенератовци, Бушовци, Изклинтъновци и Обама Мама АМЕРИКА, откъдето произхожда Идеята за Независимост вдъхновена от Джон Лок - Хермес.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това му помогнаха да "спечели" евреите в сянка в Америка! И сега ги слуша и изпълнява заповедите им! Нали не си въобразявате.Че е " независим"!? Следва политиката им!-:)
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто помоли всички от шитхолите, особено ***, да си се приберат в нерасиския си демократичен шитхол. Просто и ясно. Не може целия свят да стане септична яма.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гардиън е по-левашки вестник и от Работническо дело.