F16 ще затопли отношенията между България и САЩ

Имало много възможности за американските инвеститори у нас
22 ное 2018 20:10, Екип на Bloomberg
224
F16 ще затопли отношенията между България и САЩ
Снимка: Pixabay

Отношенията между САЩ и България са изключително добри и това се вижда от количеството инвестиции, които американското правителство прави в България, както и в авиационната база "Граф Игнатиево". Това каза Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие" в Lockheed Martin, компанията - производител на F16, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Робинсън е в България по покана на Американската търговска камара и участва в бизнес-среща по темата за укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и България.

"Lockheed Martin се стреми към нови проекти и за нас в България съществуват много възможности. Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той.

Робинсън заяви още, че в компанията са уверени, че инвестицията в самолети F16 ще помогне не само на България, но и на отношенията между България, НАТО и САЩ.

По повод провеждането на конкурса за превъоръжаване на Българската армия, гостът изрази вълнението си, че както при участието във всеки един конкурс, екипът на компанията се надява да се представи възможно най-добре.

"F16 представлява най-добрия вариант, който съществува за българските ВВС, това е цялостен пакет, който включва не само най-добрия самолет от 4 поколение - най-добрия изтребител, но също така симулатори, оръжия, обучения - цялостен пакет за българските ВВС. F16 е един от най-надеждните изтребители в световен мащаб", посочи Робинсън.

Той съобщи, че е бил пилот на F16 и сега работи за компанията, която го произвежда. Той смята, че самолетът е единствен като надеждност, а новите технологии, които се внедряват в него, само го правят още по-добър. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
9
 
10
 
! Отговори
Бойчо Николов преди 5 години
До ввсМерцедесът на самолетите ли? Разработка 70 год на миналия век. Когато служих в Долна Митрополия F-16 бяха стари вече. Сега съм на 65 год. 18 000 000 долара. Производството му е спряно 2010 год.Браво! Копаят ни златото сега и скъпи и прескъпи таралясници.
181
3
 
6
 
! Отговори
до хе хе преди 5 години
ти не си виновен чедо акълат ти е толкоз
180
5
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
До: "Кратун"Изнервихме ли те, браво, щастлив съм, че изнервих поредното творение на чичко Зороз?Пий една ръжена ракийца от браточките САЩ да се успокоиш, провери да няма ГМО в ръжта, здравето е по-важно.Лек и успешен ден, стресът е причина за много болести, пазете си Ци-то!Едно добро утро за българската независимост и суверинитет!
179
0
 
15
 
! Отговори
Фатмак-политик преди 5 години
Ще затопли доста джобове
178
17
 
5
 
! Отговори
ввс преди 5 години
F16 Мерцедеса на самолетите
177
1
 
7
 
! Отговори
Цивилизация? преди 5 години
То, люлката на Цивилизацията му е Балканите - Гърция и България, Оно възхвалява варварите.На хора като вас, трябва да се отнеме БГ гражданство и конфискация на имуществото.Както направи Орбан с НПО-тата.Да не познаваш собствената си история и народ, и открито да защитаваш робство, икономическо, военно и културно.Без значение дали робовладелците са Русия, Турция, САЩ или ЕС.
176
3
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Каква цивилизация бре момче?Когато ЕС е говорил на латински с конете си, България е имала език.Когато БГ има държава, онея на Запад са си изхвърляли цукалото по улиците.Котаго Тервел спря арабското нашествие, Запада си е пощил въ шките.Когато в крепостите си имаме аналог на парно, онези са си боядисвали лицата и са полдвали листа в гората.А другите с 200 г. история, изобщо не ги броим, къде 1300, къде 200 -300г.Държава САЩ съдадена от престъпници, авантюристи и с геноцид над коренно населе
175
15
 
6
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 5 години
САЩ и ЕС това е цивилизацията всичко друго е мрак и робство
174
5
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Да не забравим, че другарят политкомисар Костов даде въздушен коридор за самолетите на САЩ. За да си пръскат свободно обеднен уран, който стигна до БГ.Мерки: САЩ - прекъсване на визи, ако не дадат. БГ изтегляне от НАТО. Не купуваме брак мите им. Да си направят галона бензин 6$ - както е в БГ литъра. Да си внасят втечнен газ - скъп от Норвегия Да ни разрешат 5 военни бази на Изток, Север и ЮГ в САЩ.Да правим учения на ИЗ. крайбрежи. Да ни върнат 200 милиарда заеми и загуби.Началото на дружбата
173
5
 
8
 
! Отговори
А преди 5 години
Дадохме Ч. Море за военни учения. Команден център, за да сме мишена на ядрени оръжия.САЩ пътуват без визи за БГ. Пуснахме *** НПО-та да ни затрият националната идентичност. Изкарахме Ботев - терорист.Забранихме Хубава Яна. За малко да се откажем от Кирилицата - не е късно.Чакат ни Шистов газ и ГМО - не са спрени окончателно. Освен, че САЩ печелят, а БГ - губи.Едни визи не дадоха.А милиардите заеми от арабските д-ви?Такова американско робство и ГЕНОЦИД за БГ не е имало по ТУРСКО.
172
2
 
10
 
! Отговори
А преди 5 години
А кога са били студени след 1989? Напротив, дазохме им външно и контраразузнаване, дадохме им безплатно бази, отказахме Белене и Южен поток, подписахме план Ран Ът.Продадохме БГ на МВФ и СВ за един милиард заеми, а им продадохме активи за 30 милиарда, да не сме конкуренция. Дадохме и на братята американците безплатни 5 бази, най-хубавите. Пускаме СЕТА, ТТП , и ТТИП. Подписахме с Македонците Договора в подготвен М-кото и БЖ амр. посолства. Влязохме в НАТО и им плащаме един милиард на САЩ.
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХАХАХАХХАХАХХХАХАХХАХАХАААААААААААААААААА..........................
170
3
 
5
 
! Отговори
с преди 5 години
400, С500.....файда от хвърчила няма.
169
2
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Американците нямат равни в манипулациите си! Верно са си едни егоистични заадници...
168
6
 
16
 
! Отговори
чичо Сам преди 5 години
Купувайте старите ни *** за много пари,а ние ще ви е... мамата докрай!Визи ще видите през крив макарон.
167
9
 
6
 
! Отговори
Емо-военен експерт преди 5 години
Ами да, идеални са за България, защото са ***, и с тях и без тях все тая. Една ракета "въздух-въздух" струва 300 000 долара, едно птиченце от МО ми каза, че щели да купят само два боекомплекта, щото нямало пари за повече.
166
6
 
14
 
! Отговори
Bogumil преди 5 години
от такава "инвестиция" господ да пази България !!!
165
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
God bless America!
164
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдателен и зъл преди 5 години
На снимката не са F-16. Отлично се виждат машини тип "патица". Тези от Тудей.бг като че ли са се заклели да не дават верните снимки на самолети и кораби.Аз не искам да се наливат наши пари в американската икономика! Само европейски самолети! Може и руски.Не слушайте гласовете на сирените!
163
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам топли отношения с тези, които хвърляха бомби над София!