F16 ще затопли отношенията между България и САЩ

Имало много възможности за американските инвеститори у нас
22 ное 2018 20:10, Екип на Bloomberg
224
F16 ще затопли отношенията между България и САЩ
Снимка: Pixabay

Отношенията между САЩ и България са изключително добри и това се вижда от количеството инвестиции, които американското правителство прави в България, както и в авиационната база "Граф Игнатиево". Това каза Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие" в Lockheed Martin, компанията - производител на F16, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Робинсън е в България по покана на Американската търговска камара и участва в бизнес-среща по темата за укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и България.

"Lockheed Martin се стреми към нови проекти и за нас в България съществуват много възможности. Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той.

Робинсън заяви още, че в компанията са уверени, че инвестицията в самолети F16 ще помогне не само на България, но и на отношенията между България, НАТО и САЩ.

По повод провеждането на конкурса за превъоръжаване на Българската армия, гостът изрази вълнението си, че както при участието във всеки един конкурс, екипът на компанията се надява да се представи възможно най-добре.

"F16 представлява най-добрия вариант, който съществува за българските ВВС, това е цялостен пакет, който включва не само най-добрия самолет от 4 поколение - най-добрия изтребител, но също така симулатори, оръжия, обучения - цялостен пакет за българските ВВС. F16 е един от най-надеждните изтребители в световен мащаб", посочи Робинсън.

Той съобщи, че е бил пилот на F16 и сега работи за компанията, която го произвежда. Той смята, че самолетът е единствен като надеждност, а новите технологии, които се внедряват в него, само го правят още по-добър. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
STARI KOLI ,STARI SAMOLETI, VTORO KA4ESTVO DARJAVA.
141
7
 
6
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Ей, ясно на кого лижат д.у.п.етата тук, щели сме да затоплим отношенията, като им купим ***???Ами, като мислят толкова за затопляне на отношенията, да бяха ни махнали визите, колко народ ще се втурне на там -има-няма и половин милион? Те, няма да имат право на работа( според закона им), и без пари как се живее? Да, ама НЕ, трябва да си даваме парите за нещо, което после ние ще изхвърлим!
140
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взимай те ги тия Ф 16 не са лоши самолети не са и идеални но руснаците ги е страх от тях личиси по тролите им
139
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англосаксонската раса е съдена от Бог да владее света. Който е бил срещу тях е губил. Исторически факти. Виждам в тази сделка шанс за засилване на оттошенията със САЩ. Еврогейовете нямат тoпки и достатъчно мощ да ни извадят от руската сфера, видя се. От 2007г. сме в ЕС и продължават да ни управляват комунисти, потупвани по рамото и целувани от еврогейовете. Единствено Американската мощ може да ни помогне да станем нормална страна. Факт!
138
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската агентура спешно трябва да сменя комисиите, министрите и цялото правителство в подкочината си България. Може и опит за военен преврат начело с Радев като в Черна гора. Нещата с руския избор Грипен отиват в канализацията където им е мястото.
137
4
 
3
 
! Отговори
А бе запознат! преди 5 години
До ЗапознатТи къде се запозна с това - в Карлуково ли...
136
2
 
2
 
! Отговори
Че що ще ги топли преди 5 години
Тиквата да не е угасил пожара на любовта?
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БНБ: Брутният ни външен дълг е 64% от БВПУчастието на премиера Бойко Борисов в Шоуто на Слави разпали множество спорове за това колко е външният дълг на страната. Според Борисов той е 20 % от БВП. Прессъобщение на БНБ до медиите от края на октомври т. г внася яснота. Според финансовата институция дългът е 64% ( 33,805 млрд евро ) от БВП.В информацията е отбелязано, че в сравнение с 2017 година дългът е нараснал с 1,4
134
4
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До бай Иван--104;Руската окупация след ДЕВЕТИ ни струва 140 милиарда. Освен това Русия ни изкомандва да БРАКУВАМЕ ПЪРВОКЛАСНА немска воена техника и да закупим тяхните РЪЖДИ.Голяма братска любов беше.
133
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, скоро руснаците ще гледат като разногледи -бжжжжът от ляво, бжжжжъът отдясно, отвсякъде ще им прелитат Ф-ове, хахаха!
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо се цензурира думата м о д а? Голем страх, големо шубе тва НПО-тата... ..на им ореже Шо рош грантовете!?
131
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взимаш това С 400 и го навираш в дирника на джуджето руски б,ок,лук не ми трябва в бой
130
5
 
5
 
! Отговори
СААБ преди 5 години
Матс Торбьорнсон заяви: На България е предложен най-способният вариант на Gripen C/D. С радарът PS-05/A Mk 4 и BVRAAM Meteor ще имате най-модерните изтребители на Балканите към момента на постъпването им.
129
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДедоСега е на мода магазин "Берьозка" дедо, не "корекома"!
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 126 не се бой ще караме кадилака след жигила Щеш нещеш слизаш половин авто механик
127
3
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
А бе светът върви напред!Някой преди 30 години помислял ли се е дори как един ден ще можем да си купуваме американски стоки свободно? Не от Кореком, а ей-така, от магазина!
126
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че няма да е Ф-16. Това е логичното иначе ще означава че конкурса е манипулиран и пропит с корупция. Това ще е признак че комисията е взела подкуп от САЩ за да им избере крайно неизгодната оферта. Ще бъде грандиозен корупционен скандал особено в момента когато Европа мисли да се еманципира военно от САЩ и да създаде собствена армия. Швеция е държава от ЕС с която трябва да развиваме сътрудничество за сметка на разни далечни държави дето са ни никакви като САЩ.
125
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 F-a нямат и половин ескадрила! Освен това са технология от преди 5 дестилетия и само цените са им като за съвременни и модерни! Как ще се опълчи тогава нашето ВВС на атаки с модерните изтребители? Невъзможно е! А, тогава пък какъв е смисъла? По-добре ПВО, мобилни сухопътни и специални сили!
124
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще правим ние с американски самолети, бе?!Все едно ***, дето вчера е слязъл от Жигулата, да го качиш в Кадилак! Та той няма да знае даже как да си смени спирачната течност с по-евтина, дето я продават в сервиза в Бусманци!
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ДА ПРОТАКАМЕ НЕЩАТА? И не ви избием всички *** ***, всички знаят че няма да е Ф16.