F16 ще затопли отношенията между България и САЩ

Имало много възможности за американските инвеститори у нас
22 ное 2018 20:10, Екип на Bloomberg
224
F16 ще затопли отношенията между България и САЩ
Снимка: Pixabay

Отношенията между САЩ и България са изключително добри и това се вижда от количеството инвестиции, които американското правителство прави в България, както и в авиационната база "Граф Игнатиево". Това каза Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие" в Lockheed Martin, компанията - производител на F16, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Робинсън е в България по покана на Американската търговска камара и участва в бизнес-среща по темата за укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и България.

"Lockheed Martin се стреми към нови проекти и за нас в България съществуват много възможности. Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той.

Робинсън заяви още, че в компанията са уверени, че инвестицията в самолети F16 ще помогне не само на България, но и на отношенията между България, НАТО и САЩ.

По повод провеждането на конкурса за превъоръжаване на Българската армия, гостът изрази вълнението си, че както при участието във всеки един конкурс, екипът на компанията се надява да се представи възможно най-добре.

"F16 представлява най-добрия вариант, който съществува за българските ВВС, това е цялостен пакет, който включва не само най-добрия самолет от 4 поколение - най-добрия изтребител, но също така симулатори, оръжия, обучения - цялостен пакет за българските ВВС. F16 е един от най-надеждните изтребители в световен мащаб", посочи Робинсън.

Той съобщи, че е бил пилот на F16 и сега работи за компанията, която го произвежда. Той смята, че самолетът е единствен като надеждност, а новите технологии, които се внедряват в него, само го правят още по-добър. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
5
 
! Отговори
Чичо сам преди 5 години
сащ смятат изтребителите ф-16-идеални за българската армия. Това е.
161
0
 
2
 
! Отговори
Чичо сам преди 5 години
бизнес развитие и новите технологи на производство буси за ***
160
2
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Държава без приоритети, без армия, която е занемарила 9/10 от територията си, която е разорила 2/3 от населението си, с управляващи чиито деца живеят в чужбина. По добре безпилотен самолет. Някъде натискат копчето и той лети където му кажат.
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние пък сме се били с великите рашки и хич не сме впечетлени от мизерниците
158
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня зврздолет су24 дето го думна кадъната с ф 16 ли ни хвалиш ((
157
5
 
14
 
! Отговори
Рубриканет преди 5 години
До 158Няма да изпадам в технологични подробности, но се сещам за едно руско оръжие от което на американската ладия в Черно море "Доналд Кук" замириса на кравешко аки и към 60 млади янки се "пенсионираха" предсрочно с военни почести и посттравматичен стрес. Но какво да очакваш от хора воювали само с индианци, мексиканци и аборигени от Ирак (про това доста разделени племенни). Чети Пенчо, бре, чети.
156
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
То фашистите са трепалу както си искат и деца даже, ама и комунистите много лоши. Ама като се замислиш гледай сега пък и преди 9-ти в едно градче има един получател по европрограми в комбина с кмета, депутата, съдията и полицая. Ако почнеш да им разчистваш бакиите ще излязат навързани като свински черва. Тая мафия братче оглозхва всичко, няма насита и ако трябва да се разчиства май не става с демократични средства. Значи не трябва да оставяме Разпасани Фашисти и Разпасани Комунисти.
155
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ползвам оптика на Сваровски и Цайс рашко го няма в списака
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската дипломация както винаги оре дъното сега ще го поемат анадолския без вазилин Че чак ще плачат за Украйна а слет това и такси ще плаша тук ако изка да види Австриски или Италиянски пазар
153
6
 
14
 
! Отговори
Рубриканет преди 5 години
Българската дипломация е на върховно ниво. Вместо да стане енергиен център на Балканите и преразпределя газта направо от Русия, сега ще го прави чрез посредник (ако благоволи) и то доста "добронамерен" в исторически контекст.Това се казва да изтървеш питомното, пък после върви като бай *** да гониш дивото.
152
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я някой да каже някакво добро и доказано чисто руско оръжие Давам каса боряшник (((
151
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То я да видим какво е руско ( калашника калпаво копие на щурм гевера ,макаров хм пак калпав валтер пп картечницата максим о Боже американска ,пистолет тт сакън чист браулнинг .... Та така с рашковците нищо свясно сами неса направили Факт
150
5
 
13
 
! Отговори
Рубриканет преди 5 години
Истината е, че профашистките сили преди 9.09 избиха около 30 000 българи, включително и герои от войните и изтъкнати интелектуалци. Междувременно докара монархията до 2 национални катастрофи и милион бежанци! А ако не беше Съветският съюз да защити България на Парижката конференция от 1947 г. сега тя щеше да е с размерите на Косово. До 9.09. 85% от българите живяха на село и гледаха к0зи. Истината е, че комунистите индустриализираха България. Факт.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, звънни на Тръмп и му поискай 90% дискаунт Блек Фрайдей. Ако не знаеш как да го произнесеш на англисйки можем да ти го напишем на кирилица
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам револвер Рюгер 357 супер си е пушкалото руския патлак макаров не може да се мери с него .
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за самолети нема ли блек фрайдей или че е тотално набутване? Само питам
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си купим Юрофайтър на пук на американците
145
5
 
10
 
! Отговори
Рубриканет преди 5 години
Русофобите са неприкрити фашисти, които сеят омраза срещу един православен народ. Истерията им стига до *** размери. Дори един шведски самолет вече им се привижда като "проруски" и лично управляван от ботове на Владимир Владимирович. А шведският крал, разбира се, е бил агент на КГБ и още си пази комунистическата книжка в скрина с личен автограф от таварищ Вова. Следователно "ценностите" на Алианса, БХК, СороШ и сие в БГ-то са застрашени. Е, българска карма.
144
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По нашите ширини и манталитет си копуваме най вече немско оръжие не някакви скапани руски железа Практиката е доказала че не сме бъркали .Американското е общо взето слабо познато но като цяло мненията ни са че е голямо здраво и бая мошно
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам малко вътрешна имформация и мога да кажа че за сега е Избрана със сигурност само Патрията за машина на пехотата .Но тъй като се върви към пълно онифициране на въоръжението оръдието ще е бушмастър 2 а него го има само на ф16 най вероятно и това ще е самолета