След кошмарния пожар в Калифорния – наводнения

Проливни дъждове наложиха нова принудителна евакуация
1 дек 2018 10:30, Петя Славова
24

След унищожителните пожари в Калифорния, американският щат се изправи пред нов проблем. Проливните дъждове в опожарените райони предизвикаха внезапни наводнения и наложиха нова принудителна евакуация, заради опасност от свлачища.
Още по темата

Полицията в калифорнийския град Парадайс, който беше напълно унищожен от пламъците, сега разпространи кадри от спасителните дейности при пожарите в началото на ноември, предаде Bulgaria ON AIR.

На видеото се вижда как служителите на реда извършват евакуация на жители, попаднали в капана на огъня.

Докато в западната част на САЩ се възстановяват от последиците от огнената стихия, на изток се борят със зимните студове.

Властите във ветровития Чикаго отцепиха централни улици около някои от небостъргачите в града. Причината са огромни късове лед, падащи от покривите. Огнеборци започнаха да премахват опасните ледени висулки от козирките на някои от емблематичните за Чикаго сгради. Не се съобщава за пострадали. Ледените късове обаче са нанесли щети по паркирани на улицата автомобили. атм.

В Европа пък, тежки наводнения заляха турския курорт Бодрум заради проливните дъждове. Придошлите води отнесоха автомобили и наводниха десетки къщи.

Проливни дъждове наводниха и съседния остров Лесбос, а в други части на Гърция пък обилни снеговалежи натрупаха преспи от половин метър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Трагедия!
22
0
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
До Анонименти само можеш да мечтаеш за такива " сламени и дървени" къщички, дето струват милиони всяка от тях, ама то, гроздето ,като е високо и е кисело. пък и какво точно са ти направили тези хора на теб?
21
1
 
2
 
! Отговори
Менто преди 5 години
И пак не мога да спра да рева,бодруми калифорнии и всякакви .Ще взема да организирам дарителска кампания!!!
20
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Природата измива остатъците от пожара, а пожара си е дело на хората!
19
2
 
7
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Е всяко нещо си има край.Беше кътче мечта -скъпи имоти,висок стандарт и поглед с надменност върху селяците...Да им е честито ,сега да хващат багажа ...имам високо място в балканско село и го продавам срещу милион долара ....
18
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ама верно нема скука при тия хора!..Сега остава и едно землетресенийце от 6-7ма степен да ги друсне,и програмата ще бъде пълна....не че им го пожелавам де,но са си в земетръсен район..
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо интересно не се случва това го пише в една дебела книга. Които са я чели не се учудват а тези дето не са я чели цъкат с езук и се чудят.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ ис знае рбтата. Ще затрие тази измислена "държава".
15
0
 
10
 
! Отговори
Анатема,Ай Ду Ци! преди 5 години
Драгалевският Ай дук с Хвърковата си чета ни довърши преди четвърт век и без урагани,ветрове и други стихии - до като скачахме като Го *** и припявахме:"Кой не скача е червен"и"Четиредесет и пет години стигат".
14
0
 
17
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Ако го имаше,би трябвало Господ по- често да напомня на краварете за себе Си!Долна ***,пиянска и престъна ***,унищожили без Закон и Морал околодевет милиона индианци,подпалили стотици войни по света,избили милиони беззащитни хора, правейки "майдани"и"нежни"революции!Анатема!
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо да отмие саждите останали от онези 1000 хамериканеца, ха ха ха ха
12
12
 
6
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До Морски 10 Що да *** краварите бе? Кво ти пречат?Живота е един и всеки трябва да си подреди сам , а не като при соца, пропаднал живот.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божиите наказания се сипят едно след друго над империята на злото.
10
4
 
10
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Да *** краварите!
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запалили се бараките на калифорнийските червеи. Трите прасенца строят сламени и дървени колиби и се надяват лошият вълк ураган да не ги издуха.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите ако живееха в СК или Сибир щяха да пукнат като кучета, падне малко дъждец и плачат в СК и Сибир температерите стиг ат до - 50C и снегове по 1-2 метра само храбър и силен човек като руснака или северноорееца може да остиска
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България построиха мутробарокови сгради с козирки и покриви, които да крият по 2-3 етажа. От тези козирки и наклонени покриви се образуват и падат ледени висулки. Всички нови мутробарокови сгради трябва да се преустроят с плоски покриви.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми натириха Терминатора и ей ква стана ...
5
6
 
3
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 4 И в Русия пари за бомби няма да има.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕхаааааВие се радвайте, че нямаме такъв климат като океанския, че с тази държава да беше свършено много отдавна.