Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка

Кораби на САЩ в Азовско море – ще навредят на Украйна
Обновена: 6 дек 2018 15:03 | 6 дек 2018 10:30, Елка Василева
361
Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка
Снимка: архив, Reuters

След украинско-руския морски инцидент край Крим президентът на Украйна Петро Порошенко не спираше да повтаря: за да не предприема Русия "агресивни действия" и занапред, в Черно и Азовско море трябва да влязат кораби на НАТО. Главната квартира на алианса обаче отправи сигнал, че не смята да предприема нищо освен това, което вече се прави, отбелязва "Комерсант".

Лидерът на пакта Йенс Столтенберг напомни във вторник, че НАТО бездруго "значително е засилила присъствието си в Черно море", напомня вестникът.

САЩ са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи по-рано днес телевизия Си Ен Ен, като се позова на американски представители. Според тях Вашингтон се готви за такава мярка "в отговор на действията на Русия срещу Украйна в Керченския проток".

Изпращането на американски военни кораби в Азовско море би навредило на Украйна и би могло да предизвика конфликт между НАТО и Русия. Така смята Стивън Пайфър, бивш американски посланик в Украйна, цитиран в онлайн изданието "ФАН".

Още по темата

Географското положение на Руската федерация е по-изгодно, предупреждава той. Освен това по думите на бившия дипломат подобни действия ще нарушат споразумение между Русия и Украйна, според което кораби от трети страни не могат да влизат в териториалните води на Азовско море без разрешение и от Киев, и от Москва. Това не е в интерес нито на Украйна, нито на Северноатлантическия съюз, добавя Пайфър.

"В Черно море и без това има достатъчно кораби от страни членки на НАТО. Част от крайбрежието принадлежи на три големи страни от алианса - Турция, България и Румъния, всяка от които има собствен флот", коментира военният експерт Виктор Мураховски пред "Народние новости".

Според него САЩ "със сигурност няма да успеят да вкарат" в Черно море ударна група кораби, включваща самолетоносач. Има поне две причини за това. Първо, Конвенцията от Монтрьо съдържа ограничения, фактически забраняващи влизането на самолетоносачи в този басейн. Второ, всеки квалифициран американски специалист схваща, че в Черно море самолетоносната група ще се озове в мишеловка, тъй като цялото пространство - и въздушното, и морското, и подводното, изцяло се покрива от руските ударни системи, заявява Мураховски.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еее руските писарушки днеска се разчекнаха да пишат ,а бе с писане няма да стане , НАТО ще ви скрие топката....
91
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
119 И Хитлер и Наполеон са изпреварвали руската агресия
90
3
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Войната , анексията и разцепването на Украйна е конспирация и световен еврейски ционистки заговор!Гарантирам ви го!!!Нищо не е случайно, и всеко ход е добре премислен!А най-голямата еврейска конспирация в момента е исля.мизирането и ци.ганизирането на белите европейски народи!!!Селяни, мъчно ми е за Вас!!!Агент Никълъс Стоун!ЦРУ!!!
89
11
 
4
 
! Отговори
поклонник РУССКИЙ преди 5 години
РЪЖДАЕМОСТ?- Что ето? от РЪЖДА, вероятно.Тьи русский?Конечно.Заминавай си в Русия, иска ти се да ни ограбвате пак!....Все едно да се присъединим към СК или Венецуела..Хитраци-руснаци;-)))
88
1
 
4
 
! Отговори
до Поручик Галицин преди 5 години
Вие вярвате ли си?
87
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Товарищи, не ви ли напомня американската провокация на агресиите на Хитлер и Наполеон на изток? Всички помним как завършиха техните авантюри.
86
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин да вземе мерки и да затрупа мавзолея на чЛенин с чували с пясък, че току виж ценната мумия станала на свръхгореща плазма.
85
7
 
18
 
! Отговори
Поручик Галицин преди 5 години
Зорошоидите не престанаха да дразнят и да провокират Руската мечка.Май е време отново Путин да тръгне с танкновете към Берлин и Брюксел.Ако реши да го направи - нищо не може да спре руската военна мощ.Ще има пак ново знаме над Райхстага.
84
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новина от последните минути.Към Черно море са се отправили два огромни американски таннкера, пълни с веро.
83
19
 
2
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
русия какво се пеняви като излазът и до топли морета е на две плюнки пристанища.И без това е постигнала лоши отношения с почти всяка дръжава в света , блокирането на морските и пътища е лесно. Ако останат без морска търговия наистина ще разчитат само на газта си за да оцелеят.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До просто еКой ти гледа конвенции когато стане патакламата?
81
4
 
19
 
! Отговори
Расия преди 5 години
Бих определил този акт, като агресия спрямо Руската Федерация! Ако бях на Путин свалям корабчето и влизам с ракети и танкове в Европа! Както винаги казвам, Европа трябва да се пресъедени към Руската Федерация, за да има ръждаемост, спокойствие и нормален житейски живот! В Русия 15% мюсулмани от цялото население, но Коледа не е окопирана като Европейските Държави, където мюсулманите са пак около 15%.
80
1
 
19
 
! Отговори
просто е преди 5 години
Но трябва да се види какво пише в Конвенцията от Монтрьо:"Военните кораби на нечерноморските държави, които преминават през Проливите, да бъдат с водоизместимост до 15 000 т, или да бъдат не повече от 9 на брой, но с общ тонаж не повече от 30 000 тона. Конвенцията не забранява изрично преминаването на самолетоносачи през Проливите, но ограничението за тонажа съгласно чл. 14 за нечерноморските страни осуетява присъствието на модерни самолетоносачи, без да се наруши Конвенцията."Точка.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди самолетоносача да пратят десетина кораби с памперси и ароматизатори за морска вода.
78
13
 
3
 
! Отговори
Путин капут преди 5 години
Много е лесно да се направи морска блокада на руските пристанища.Даже не се налага да влизат в Черно море.
77
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американски разрушител в Черно море, това означава че докато Путин позвъни на Шойгу и да му даде наставления и команди, американските ракети ще му вземат думата во веки веков.
76
11
 
7
 
! Отговори
boto преди 5 години
До 95Това да се радваш, че някакви хора са умрели в мирно време е за затвора. Било то Руснаци, Американци или Танджикистанци.Това показва, че хора харесващи комунизма и Русия са болни хора и ако мисля като теб би трябвало да кажа, че "трябва да се избият"Мога да се хвана на бас, че вчера доста повече Руснаци са измрели от натравяне със одеколон докато са се напивали ама това не ме радва!
75
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Путин е наследник на Ленин и Сталин, а отвъд океана банкерите му създават невероятен комфорт в страната му!Като водят антируска политика, Путин консолидира цялото общество!Путин е политик създаден от световния финансов елит, и сега започва нова Студена война, ново превъоръжаване!В момента всички селяни трябва да рзберат, че те пребивават в Офшорната Банкова Демокрация!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!Агент Матю Донахю!
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОЛАЙ БАНЕВ ОТ ЗАТВОРА В AIX-EN-PROVANCE: АПАШИТЕ В БЪЛГАРИЯ НА МУТРИТЕ СА В РОЛЯТА НА СТРАЖАРИ. НЕ СЕ КЕФЕТЕ МНОГО, ИДВАМЕ СИ ПО-СТРАШНИ ЗА ВАС ОТ ВСЯКОГА!
73
1
 
23
 
! Отговори
Санитар от Карлуково преди 5 години
Някой да е виждал един наш пациент? Обикновенно се представя за агент на ЦРУ.