Още рокади в Белия дом: Тръгва си Джон Кели

Кой ще наследи началника на канцеларията на Тръмп?
9 дек 2018 12:39,
20
Още рокади в Белия дом: Тръгва си Джон Кели
Снимкa: Reuters, архив

Началникът на канцеларията на Белия дом Джон Кели ще напусне поста си в края на годината, съобщи вчера пред репортери американският президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Името на неговия приемник ще бъде обявено до ден-два, каза Тръмп.

Още по темата

Според американски медии това може да бъде Ник Ейърс, 36-годишният началник на канцеларията на вицепрезидента Майк Пенс. През последните дни имаше спекулации, че Кели ще подаде оставка заради влошаване на отношенията с Тръмп, припомня БТА.

"Джон Кели ще напусне, не знам дали мога да кажа "пенсионира". Но той е страхотен човек", каза президентът.

Бившият министър на вътрешната сигурност Кели бе натоварен със задачата да внесе ред в Белия дом, когато пое поста от Райнс Прибъс.

В излязлата неотдавна книга на американския журналист Боб Удуърд "Страх: Тръмп в Белия дом" Кели е цитиран да нарича Тръмп "идиот".

"Безсмислено е да опитвам да се опитам да го убедя в каквото и да било. Той е излязъл от релси. Живеем в лудост. Не зная изобщо защо сме тук. Това е най-лошата работа, която съм имал", е цитиран да казва Кели.

Той отрече да е правил подобни коментари, но слуховете, че отношенията между двамата се влошават, продължиха, отбеляза ДПА.

Това е втората голяма промяна в администрацията, която Тръмп прави след междинните избори на 6 ноември, след като министърът на правосъдието Джеф Сешънс подаде оставка миналия месец по искане на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кадруването в армията и държавата трябва да се различава тотално от кадруването в частния сектор. Критериите трябва да са различни.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започвам да подозирам, че Тръмп маха всеки, който се окаже по - интелигентен от него. На запад по фирмите има такива практики.
14
1
 
7
 
! Отговори
Иванчо от втори Б преди 5 години
До Анонимен Лъжеш чичо, госпожата каза , че Америка ни е освободила от турско иго.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да идва Джим Кели!
12
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ подобни смени се правят постоянно. И президентът се сменя на след 4, максимум 8 години и хората си избират нов. Никой не е вечен, никой не е несменяем и никой не се самоотъждествява с държавата. Има държави в които хората се гордеят че несменяемият им лидер е много корав, а в същото време се мъчат да избягат в щатите.
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що живеем в лудост щото не бомбим руснаците и нямаме тоалетни за ***...Аре чупка дърт вампир.Няма да липсваш на никого
10
7
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тръмп е възгордял се комплексар , който гледа на себе си като на свръх преуспял , а не като на човек с огромни отговорности към страната и народа си. Би трябвало да не ни пука , но понеже САЩ са световен фактор, то от простотиите му страдат много хора и извън Америка.
9
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато американците избраха Тръмп, руснаците три дни ядоха пиха и се веселиха. Предимно картошки и самогон, че цените скачат и няма денги за друго, но все пак тусовка. После оле-мале, *** тоя бил много лош, санкции, манкции. Страната върви нагоре, пенсиите и заплатите на долу. Най-голямата и богата държава в света детсктата смъртност като в Африка.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Брат ми живее в Сакраменто, ходил съм там много пъти. Нищо подобно не съм чул или гледал по телевизиите. Някой май си говори наизуст. Или поглежда инстрикциите на началника?
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е враг на Европа, враг на ЕС. Изглежда нелепо, като болен от синдрома на даун, такива са и феновете му. Путин ако го хване ще го направи на кълбо с две хватки. Когато САЩ се разпаднат, а това няма да е далеч във времето (в Калифорния вече открито се говори за референдум) света ще си отдъхне както никога досега.
6
3
 
13
 
! Отговори
V преди 5 години
Хора които не правят разлика между ЕС и Европа са безумно неграмотни до под ромски нива ;) Даже ромите знаят че ЕС не е Европа ;)
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин цивилизова Чечения и се бореше с враговете на Запада и ислямистите, когато Запада отново ги подкрепяше. Путин спаси Сирия от ИД.Сталин спаси Европа от фашизма. Русия освободи България от ислямско иго.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога е дошъл, че сега си тръгва? Казвайте кой е дошъл.
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе другари , Тръмп е Президент и каквото каже това е . Той не е роб като Обама . Как не разбрахте , че цяла Западна Европа харесва Тръмп.
2
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е враг на Европа, но пропагандата лъже, че големия враг е Путин. Не мили деца, не Путин иска да разпадне ЕС, не Путин се противопоставя на европейска армия, не Путин разпали майданче/арабска пролет във Франция. Не Путин заплашва под път и над път "съюзниците си" ако не купуват хaмериканско оръжие. Не Путин се присмива нагло на протестите, а Тръмп. Тия които заплашват Русия и Европа са американците. Фашизирани орaнгутани с пет грама мозък, изфирясъл от прекомерна употреба на гмо.
1
6
 
16
 
! Отговори
V преди 5 години
,,Джон Кели ще напусне, не знам дали мога да кажа "пенсионира",, НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА ВЕ !!! местиш ги по хранилките както прави боко тиквата .ВАЖНОТО Е ЕДИ И СЪЩИ ДА СА НА ДОЖИВОТНИ ДЪРЖАВНИ ХРАНИЛКИ ;) Тез американци трябва да дойдат да се научат на политика от мафията герб .Политическата партия все пак е вид мафия .А мафията се грижи само за своите хора ;) Ка ще прави политика тоя без да е мафиот ???