US генерал: Бих се отървал от десния си крак, за да летя с F-16!

Предложихме ви най-доброто, категоричен е Филип Брийдлав
Обновена: 21 яну 2019 17:03 | 21 яну 2019 12:30,
354

След бурни дебати парламентът одобри правителственото предложение да подготви международен договор и да проведе преговори с правителството на Съединените щати за придобиване на нов тип боен самолет F-16V Block 70.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав коментира изборът на изтребител и защо трябва трябва да даваме милиони за въздушна охрана, без война.

"Летял съм на почти всички модели на F-16. Този, който се предлага на страната ви, е последният - най-нов модел. Това, което наистина отличава този самолет, е, че той е оборудван с последно поколение системи и оборудване. Това включва възможност за атака през деня и нощта. Бих се разделил с десния си крак, само, за да летя на този изтребител", категоричен е генералът.

Според него охраната на въздушното пространство е много важно задължение на всяка една страна.

"Нашите компютри и софтуерни системи трябва да могат да влязат във взаимодействие с вашите по всяко едно време. Затова е НАТО - да споделяме и да си помагаме при всяка една ситуация", споделя Брийдлав.

По думите му най-добрият начин да избегнем война, е да сме най-добре подготвени за нея постоянно.

Генералът смята, че това, което НАТО прави през последните няколко години, е постоянно да се въоръжава, за да не е изненадан Алиансът.

"Служил съм 8 пъти в мисии на НАТО. Дълбоко съм убеден, че това е най-успешният алианс в историята на нашия свят. Имало е конфликти, но те са били дребни и са решавани бързо. Този съюз не е толкова важен сега, колкото в бъдеще", допълни военният.

Все пак бившият главнокомандващ е на мнение, че в момента Европа е в особена и скрита опасност, защото много близо се водят военни действия.

"Русия използва сила, за да промени международно признати граници. Те анексираха Крим и сега там, на украинска територия, има огромно позиционирана сила. Никога не сме си мислели, че в Европа някой може да си позволи да наруши националните граници на една държава", коментира още Филип Брийдлав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
3
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Егати и манипулаторите - хитри лисици за пари са тия US военни...
255
2
 
1
 
! Отговори
Военен преди 5 години
До 98. То бива пропаганда ама материали в нета бол. Отваряш https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_Russian_military_aircraftИ според него Рудия има около 760 изтребитела или, многоцелеви (изтребител-бомбардировачи). Къде ги преброи тези 200.........
254
2
 
13
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
Първи прекроиха граници в Европа албанците, като откъснаха Косово от Сърбия. Руснаците знаеха че след като това стана с мълчаливото съгласие на международната общност ще имат право да напряват и те един такъв ход, без да очакват кой знае какви големи съпротиви и при първа възможност си откъснаха територия с руско говорящо население от Украйна. Това е равносметката. Колко може да мисли този генерал след като си залага краката за ролокостър преживяване, е друга тема. Фактите са това-дрънкат оръжия
253
5
 
8
 
! Отговори
смех преди 5 години
Бе щом са толкова добри ,що щатите се въоръжават с Ф-35? Ако нямат достатъчно пари,що не им предложим да трампим нашите Ф-16 срещу Ф -35 ?
252
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май се оказва, че производството на ф-16 ще се мести в Индия, така че ще ги чакаме малко по-дълго.
251
4
 
17
 
! Отговори
Димов преди 5 години
*** модерните кошници Ф16 , МИГ 23 ще ги направи за Надин !
250
5
 
18
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
Тоя гендар- генерал май ще трябва да се раздели и с двете си ръце а не само с краката си !
249
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шведския самолет Грипен няма качествата като на F 16.И нормалное да няма. САЩ е с голяма практика в производството. Швеция е държава по малка от България. От къде ще натрупа опит и производство.
248
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най доброто за сега, което можем да си представим.
247
9
 
23
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Не ми дреме за крака на този *** , ни ми е жал за хората в бедна България, които ще имат да плащат дълги години за тези ненужни играчки дълги години, целта на закупуването на които е ГЕРБ да се задържи на власт !
246
2
 
6
 
! Отговори
Turchina преди 5 години
Stom softuera e tehen vsi4ko e bo6 laf,. zna4i ot ni6to ne razbira ganyo.Govorite prazni prijazki
245
2
 
1
 
! Отговори
Turchina преди 5 години
6tom softuera e v raceyete na amerikancite to zna4i 4e nemogat da izfar4at bez pozvolenieto na kravarite i nemogat da kacnat jivi i zdravi bez pızvolenieto im.Eee ako bqhte si imali nezavisima softuerna sistema kato Turcite drugo 6te6e da e no te si imat talatlivi programisti za tova
244
5
 
29
 
! Отговори
до 256 преди 5 години
По време на виетнамската война на всеки свалени 9 американски самолети Ф4 фантом се пада 1 свален Миг21. Американците чрез Израел успели да се сдобият с един Миг 21 разглобили го за да видят що са самолет е това. Накрая стигнали до извода че освен качеството на самолета много е важно кой го пилотира. А в корейската война господар на небето беше Миг15 До 1990г нашите ВВС разполагаха с 320 самолета а сега серадваме на 8 самолета.
243
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продажни политици =бедни Българи , да си го кажем истината!
242
2
 
6
 
! Отговори
до 257 преди 5 години
До До 256Абе тролейчев, не на мен тия :) Алгоритъма на троловете като теб ми е ясен: "Когато нямаш аргументи опитай се да дискредитираш опонента" .......Това променя ли смисъла??
241
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 самолета даже не могат да формират авиоескадрила. На България са нужни най-малко 250 нови и модерни самолети.Останалото са лаладжийски работи.Познавах в зората на демокрацията един, който си продаде апартамента и си купи нов мерцедес. По-късно продаде и мерцедеса, остана без нищо, пропи се и си замина.
240
4
 
7
 
! Отговори
До 256: преди 5 години
Къде намери информация за директна битка между руски и американски пилоти?Аз много се съмнявам в твоите способности да четеш защото правиш елементарни граматически грешки.Подлогът в едно изречение придобива пълен член, пише се:СамолетЪТ ....
239
20
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Ф-16..........Самолета свалил над 68 бр, руски железа/без загуба/ без да се броят израелските победи ..........Това по официални данни.........
238
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би най калпавия самолет приблизително една трета от произведените самолети са катастрофирали малкопо отраканите могат да намерят статистиката по години държави с описание на всяка катастрофа
237
4
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Лъжите по-долу"Миг 37.......недоносче , разбило се при първия полет. На "въоръжение" ама никога не е произведен