Пелоси покани Тръмп да произнесе годишната си реч

Той ще говори пред Камарата на представителите на 5 февруари
29 яну 2019 09:30, Елка Василева
12
Пелоси покани Тръмп да произнесе годишната си реч
Нанси Пелоси. Снимка: архив, Reuters

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси покани президента Доналд Тръмп да произнесе на 5 февруари речта "За състоянието на съюза", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

От официалното писмо на Пелоси става ясно, че президентът ще насрочи речта за тази дата. Първоначално бе предвидено той да говори пред двете камари на Конгреса на 29 януари, но заради частичната парализа на правителството Пелоси оттегли поканата си и му постави като условие да се споразумее с Конгреса за подновяване на работата на правителството, за да произнесе речта си, напомня Асошиейтед прес.

Пелоси уточнява в писмото, че двамата с президента са разговаряли и са постигнали съгласие за новата дата. "В днешния ни разговор (в понеделник – б.р.) се споразумяхме за 5 февруари", пише тя.

Предстои Камарата на представителите и Сенатът да приемат резолюция, с която официално да поканят Тръмп да говори на общо заседание на двете камари на Конгреса, добавя АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ Я ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ???!!! ВСЕКИ ЩЕ СИ КАЖЕ ИЛИ -" ЕГАСИ" ИЛИ " Е БА. СИ " !!!!!!!!!??????????
10
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Шорошовата рептилка нещо поомекнала...Тръмп спомена нещо за извънредно положение.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7За разбиране требе акъл!
8
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До Анонимен 8Той вече се записа с най-дългият престой на правителството! И в този дух ще продължи с изцепките!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази застаряла женица се взема много насериозно. Тръмп ще се запише в историята на света, а тя ще потъне в пепелаците на забравата.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някаква си Нанси Пелоси извива ръцете на хамериканския президент...ей таз хамериканска демокрация не я разбирам...
5
3
 
11
 
! Отговори
С думи прости преди 5 години
Припомням фактическата хронология: 1. Конгресът спря работата на правителството;2. Бай Дончо трябваше да говори пред двете камари на Конгреса на 29 януари;3. Пелоси спря речта му и му постави като условие да се споразумее с Конгреса;4. Бай Дончо спря туристическата обиколка на Пелоси до Брюксел, Египет и БИ;5. Нанси Пелоси победена кандиса и покани президента Доналд Тръмп, да произнесе на 5 февруари традиционната президентска реч, макар и със закъснение.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пелоси не е заплаха за Тръмп, понеже е жена. А феминистките направиха жените с власт в САЩ да изглеждат отвратително. Сами са си виновни, след като заложиха на компрометиращи ги идеи и поведение.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп чакал Радев първо да произнесе реч ,че тогава той.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как всичко пак е извъртяно все едно тя е в силна позиция. Което е и целта на цялото й упражнение- да може накрая да се опитат да ни наврът в мозъците индиректно как тя е шеф и ще изпитва лошото дете Тръмп. Демократите и медиите са едно и също нещо. Медиите са пипала излизащи от демократите в САЩ, включително медиите в Европа
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не отивай бай Дончо, таз ти прави ... капан. Отидеш ли в Конгреса, таз баба ще се обяви за президент, а ти нали признаваш такива обявяващи се само, така че няма да имаш полезен ход.Отивай си играй голф нейде и не им се връзвай.