Край на правителствената парализа в САЩ, но засега

Отблокирането е до 15 февруари, следват преговори
26 яну 2019 08:28, Елка Василева
6
Край на правителствената парализа в САЩ, но засега
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закона, който слага край на най-дългата парализа на федералното правителство в историята.

По-рано вчера нормативният акт бе одобрен с единодушие и от двете камари на Конгреса.

Законът отпуска средства за федералното правителство до 15 февруари, което ще позволи 800 000 държавни служители да се върнат на работа и да си получат забавените заплати.

Текстът предвижда временно финансиране на много държавни агенции, но не включва 5,7-те милиарда долара, поискани от Тръмп за изграждане на стена по границата с Мексико - "ябълката на раздора", довела до частичната парализа на федералното правителство, която започна на 22 декември и продължи 35 дни.

Сега контролираната от демократите Камара на представителите и доминираният от републиканците Сенат имат три седмици, за да договорят окончателен компромис за слагане на край на парализата на федералното правителство, пише БТА.

Белият дом ще приеме финално споразумение, ако то включва финансиране за гранична стена, дори то е по-малко от 5,7-те милиарда долара, поискани от Тръмп, каза пожелал анонимност представител на администрацията, цитиран от Ройтерс.

В същото време Тръмп заплаши, че ако до 15 февруари не бъде постигнат компромис с Конгреса за стената по границата с Мексико, то той ще въведе национално извънредно положение, за да я построи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Чук преди 5 години
Евала бай Дони!!!!Кърти простите кухи демокатирали кофи. Най-великият президент на САЩ за последните 50г. поне..
5
0
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Е оти ручахме жабетата?
4
3
 
5
 
! Отговори
Гошо, Тошо и Лошо преди 5 години
До БългаринА ти ако беше българин, нямаше да инкОбираш
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напечатайте му пари, бре. Дайте му ги като заем от Федералния резерв, а той ще ги върне някога никога. Хартия има, мастило има.
2
11
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Краварникът ФАЩ ,който е инкобатор на злото на планетата Земя трябва да бъде изпепелен до основи,а Бай Дончо, баш краваря да се вози на самолет и да гледа от високо пушека!
1
6
 
8
 
! Отговори
ВИП пилотаж преди 5 години
Крачка назад и после напред!Накрая става така ,както иска бай Дончо!Въпрос на време!