Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!

Не искам Айнщайн да ми е пилот, написа президентът
Обновена: 14 мар 2019 09:25 | 13 мар 2019 11:15, Нели Христова
122
Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!
Снимки: Reuters

След смъртоносната самолетна катастрофа на Етиопските авиолинии останаха много въпроси. Защо е паднал самолета? Има ли нещо общо с недостатък в модела Boeing 737 Max? Или е просто пилотна грешка? За щастие на всички самолетни експерти, президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговор на всичко. Според него, самолетите просто са станали... прекалено сложни.

Още по темата

В своя популярен Twitter акаунт държавният глава реши да обясни тежката ситуация, в която се намира съвременната авиация.

"Самолетите стават все по сложни за управление. Вече не им трябват пилоти, а компютърни инженери от Масачузетският технологичен институт. Виждам това в много продукти. Винаги се стремим да направим една ненужна крачка напред, когато по-добре е да се придържаме към старото и простото“, пише Тръмп в първия си пост и добавя втори, в който обяснява, че не би желал Айщнайн да управлява самолета, в който се вози.

"Сложността е опасна. Плащаме прекалено висока цена за малко предимства. Не знам за вас, но не искам Алберт Айнщайн да ми е пилот. Искам добър професионалист, който ще може бързо и лесно да установи контрол над самолета“, обяснява президентът на САЩ.

Според него, най-големият проблем на авиацията е, че пилотът е нужен само при излитане и кацане на самолета, а почти през цялото време, машината лети сама. Не се знае от къде Тръмп черпи своята информация и точно колко инженери от  Масачузетският технологичен институт са били наети, за да управляват правителствения самолет, но със сигурност, президентът би се чувствал по-защитен, ако „професионалист“ държи кормилото, а не някакъв си робот. Всички тези навигации и системи са нищо в сравнение със скоростните реакции на човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
15
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Е сега разбрах защо нашите продажни герберасти решиха да подарят над 3 милиарда на краварите за стари Ф-16 ,които вече са извадени от употреба в повечето страни от НАТО.Старите летящи ковчези са бракувани в Португалия ,Германия ,Холандия и дори в Турция ,където чакат Ф-35.Явно герберастите искат да посрещнат рижавия дядка със самолети от неговото детство.
23
14
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА Е МНОГО ВЯРНО!!!ПИЛОТИТЕ НА ЕТИОПИЯ БИЛИ ТОКУ ЩО СЛЕЗНАЛИ ОТ ПАЛМАТА!! ЗА ТЯХ ТЕЗИ НОВИ САМОЛЕТИ СА КАТО ДА ДАДЕШ ЛАПТОП НА АБОРИГЕН!
22
1
 
5
 
! Отговори
смях преди 5 години
Връчвам награда за цялостен принос на коментара на г-н Дон Карнажж. Човеколюбив. Кристално ясен и точен. Обективен. Направо готов за изборна позиция. п.с: Иначе за релето. Обяснявам. Всеки може да смени мигач или крушка на фар или чистачки. Номерът е да ти се вземе пари за това. Докато течността за чистачките не стане услуга, която да трябва да се плаща, нещата няма да са съвсем в ред.
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като.пилотира някой мюмюн с 150 бани по рождение ще падат .То нее като да береш банани при положение че дядоти още е бил канибал Може и да е расиско но е факт че самолетите имено в такива бананови държави падат най често русия е пример за това
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Тръмп. Какви са тези сложни самолети. Веднага американците да извадят от архивите чертежите на самолета на братята Райт и да започнат да ги произвеждат масово.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деменцията не прощава дори на супербогатите.Тръмпи е доказателството.Всеки ден болния му старчески мозък ражда подобни мисли.Мелани ми изглежда оста по-разумна от старчока.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Тръмп.Сложни са самолетите.Но няма как да станат по "прости".
17
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До ЧЕСТНО КАЗАНООтговорът е ужасно ***-изброените от теб лидери НЕ ВЗЕМАТ важните решения!За това си има други(почти всички от Богоизбраните),които определят правилната(за тях) посока.Тъй че не се чуди-няма смисъл.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някога Тръмп конструира самолет никога не се качвайте на него....ако ви е мил животът.
15
5
 
5
 
! Отговори
Дон Карнажж преди 5 години
Киргистано-българанци да не почват да знаят много много в тая тема и като автомат да плюят, а да забиват обратно глави в кацата с зеле и да почиват после като оглозгват свински вратове, после може да си попърдите в кварталното и да се смеете хриптясало докато си правите гавра с това или онова което някой някъде е казал по отношение на нещо си, докато света ви се изплъзва и подминава както обикновенно, както винаги
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кому е нужно това когато едно просто реле върши работа вече 80г..Така е в Москвич и Лада. Явно си им фен. Нищо не ти пречи да си купиш докато все още ги има на вторичният пазар.
13
5
 
15
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Още някой да се съмнява че Тръмп е завършен и-иот
12
1
 
21
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 5 години
Честно казано ,като гледам дедо Дони ,баба Тереза ,баба Анхела и баболюбеца Макрон ,направо ми идва да викна: Как няма един нормален в тези уж велики държави ,та избират някакви психясали типове с явни ментални проблеми?
11
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Както винаги Тръмп е брутално,цинично,безцеремонно,просташки прав.Има нещо такова-техниката е сложна,а материалът-***,неочаквано "добра" комбинация.Никой не иска да отдели "излишни" пари нито за обучение,нито за заплати.Така че свиквайте,ще има определен процент аварийност и смъртност.То и без туй хората на Земята са прекалено много....
10
3
 
6
 
! Отговори
Пълни глупости преди 5 години
Добре че старите прости самолети изобщо не падаха. В повечето случай катастрофите са в резултат на човешка грешка. Но дименнциите знаят най-добре.
9
9
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 2Защо да е тъпо.Най вероятно защото излиза от устата на Тръмп а директивите са да го плюете постоянно.Този път си казва истината.Не е само със самолетите така.Всичката техника става все по сложна и безмислено претоварена с електроника.ПримерКола-управлението на мигачите преминава през електронен блок!!!Кому е нужно това когато едно просто реле върши работа вече 80г.Датчици датчици и пак датчици....
8
14
 
9
 
! Отговори
Гледайте сега малко преди 5 години
Не сте учениНе сте професориНе сте интелектуален елитНе сте по-способни от ТръмпНе разбирате повече от авиация от ТръмпНе разбирате повече от бизнес от ТръмпНе разбирате повече от политика от ТръмпНе сте велики личности и 99.99% шанс че няма и да бъдете, поне в тоя живот.Учете се от хората които са постигнали неща от световен ранг!
7
5
 
17
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 5 години
Дъртия дженди с рижавия гюрук съвсем е изкукуригал. Ким Чен си направи майтап с грохналия дядка и май опъна Мелани във Виетнам.
6
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде хората с интелектуално его да дойдат да обясняват колко бил глупав Тръмп нищо че има мега бизнес империя, и не не е защото баща му е дал начален капитал, повечето хора не правят кой знае какво родени в неговото положение.Гледате повърхностно - "звучи" ви като повърхностен човек но реално е по-интелигентен от повечето хора които някога ще срещнете ако изобщо срещнете. И не със сигурност не сте по-умни от него, така че се учете от начина по който се изразява и се правете по-малко на учени.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и онези осемте също ще паднат, жалко за парите само.