Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!

Не искам Айнщайн да ми е пилот, написа президентът
Обновена: 14 мар 2019 09:25 | 13 мар 2019 11:15, Нели Христова
122
Тръмп разкри защо самолетите падат – прекалено сложни са!
Снимки: Reuters

След смъртоносната самолетна катастрофа на Етиопските авиолинии останаха много въпроси. Защо е паднал самолета? Има ли нещо общо с недостатък в модела Boeing 737 Max? Или е просто пилотна грешка? За щастие на всички самолетни експерти, президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговор на всичко. Според него, самолетите просто са станали... прекалено сложни.

Още по темата

В своя популярен Twitter акаунт държавният глава реши да обясни тежката ситуация, в която се намира съвременната авиация.

"Самолетите стават все по сложни за управление. Вече не им трябват пилоти, а компютърни инженери от Масачузетският технологичен институт. Виждам това в много продукти. Винаги се стремим да направим една ненужна крачка напред, когато по-добре е да се придържаме към старото и простото“, пише Тръмп в първия си пост и добавя втори, в който обяснява, че не би желал Айщнайн да управлява самолета, в който се вози.

"Сложността е опасна. Плащаме прекалено висока цена за малко предимства. Не знам за вас, но не искам Алберт Айнщайн да ми е пилот. Искам добър професионалист, който ще може бързо и лесно да установи контрол над самолета“, обяснява президентът на САЩ.

Според него, най-големият проблем на авиацията е, че пилотът е нужен само при излитане и кацане на самолета, а почти през цялото време, машината лети сама. Не се знае от къде Тръмп черпи своята информация и точно колко инженери от  Масачузетският технологичен институт са били наети, за да управляват правителствения самолет, но със сигурност, президентът би се чувствал по-защитен, ако „професионалист“ държи кормилото, а не някакъв си робот. Всички тези навигации и системи са нищо в сравнение със скоростните реакции на човека.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
12
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Човекът има предвид, че са ги натъпкали с прекалено много, и сложна електроника. А, тя дефектира. За съжаление! И се случва това... И, да отнася се и за автомобилите!
43
4
 
4
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ами при предишната катастрофа с такъв самолет се оказало и доказало , че докато главния пилот извършва една маневра в същото време втория пилот е правил точно обратната маневра и са разбили самолета . Много добре беше обяснено това от наш авиационен експерт , затова Тръмп казва , че са сложни за управление , това което не добавя , сложни за една част от човечеството . Впрочем и двете са лоу-кост компании.
42
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Горан 36Ако възприемам казаното както ти го възприемаш, значи е по-добре да живеем в пещери, защото е по-просто! А това, че притежава самолет не го прави авиоинженер...
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е пич а вие сте третополови.
40
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До обективенПрав си.И двата самолета падат при катеренето.Едва ли е грешка на пилотите обаче когато Тръмп го казва всички се смеят
39
2
 
4
 
! Отговори
Дон Карнажж преди 5 години
Искам още хора от кварталното кафене да дойдат да обясняват как Тръмп не е прав. Анцузи-манцузи това онова. Белотче, цигарка, ракийчица, грух-грух, биши-биши яла тука да ти дадем една керемидка да си похапнеш малко.
38
3
 
6
 
! Отговори
Конан преди 5 години
Тук има доста защитници на Тръмп. Какво биха казали, като видят един друг негов туйт от 2014, в който твърди, че ваксините причиняват аутизъм. Какво биха казали за интелекта му, като разберат, че е и антиваксър?
37
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Честно казано...А ние как избрахмеда ни показват аеродинамика от помощ-ната школа по висш пилотаж човек иаероводоносен товарен хибрид.А...?Както колите,така и самолетите ставатпалаткови.Изгори платка и -...палатка.Но при едните шанса да оцелееш е много по голям.Сега печелят репатраци-Те.Ориентирайте се.
36
6
 
4
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До 34, Цецо:Напротив, този човек е прав, абсолютно прав, дума по дума! Ако ти не възприемаш казаното, каквото е, проблемът е в теб! Човекът си има и самолет в края на краищата, и съвсем не говори на изуст!
35
1
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 25Добре отворко направи се на интересен.Я ми обясни ЗАЩО е нужна такава промяна(за релето говорим)С какво тя допринася за по голяма безопастност сигурност безотказна експлоатация.С какво и от там защо е нужна такава сложна схема за толкова елементарно действие.
34
7
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
И този човек управлява една от най-силните страни в света??? Ужас!!!
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше грешка на пилотите нямаше доста държави да свалят на земята въпросният самолет.
32
2
 
15
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Вярно е, самолетите са сложни за разлика от Тръмп.
31
4
 
14
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Някакви хорица пишат за грешка на пилотите , въпреки че в никъде в новините по случая не се съобщава за такава.Ако беше така ,нямаше 25 страни да забранят полетите на краварския ковчег Боинг 737 , а щяха да забранят полетите на етиопските самолети.Всички екипажи са обучавани и изпитвани от американски инструктори и са получили сертификати в САЩ , а не по палмите ,както пишат някои разбирачи.Просто тези самолети са калпави и рискови.
30
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Е, как може хем да не знаеш как работят, хем да са ти сложни?! Някога, когато хората не са знаели как работят гръмотевиците, решили да си направят цяла митология около тях, култура, обществено съзнание, и така били основани световните науки, завъртяло се колеото на човешкото познание, първият абориген провъртял дупка в камъка... На мен митологията с Масачузетския технологичен институт не ми допада много, но вероятно по-сложният вариант, с ИИ-тата, му се вижда страшен, все пак е президент....
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе факт е че Нокия с бутони и фенерче си е бая по надежна от всичките му там тъч скрийми ...То чалъма на добрата констрикция е не е да я направиш от сложна още по сложна ами...от сложна в лесна
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе много сложни ги направиха тези перални. Най-добре е жената да ходи да пере на реката като едно време
27
3
 
4
 
! Отговори
авиоинженер преди 5 години
за съжаление не сте 80% клоните към 99.99ами абсолютно е прав другарки и другари компютрите са убаво нещо но само докат не се скапат
26
1
 
8
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Няма невъзможни неща щом такъв пълен и самонадеян *** може да стане президент и то не на коя и да е държава!
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кому е нужно това когато едно просто реле върши работа вече 80г..Ама то кому е нужно и релето? Залепват му понякога контактите, пък и крушка може да изгори....най-добре както отпреди да е имало мигачи да подаваме ръка през прозореца и да показваме посоката в която искаме да завием. Най-присто е.