Радев връчи Орден "Стара планина" на американския посланик

Отличието било израз и на стратегическото парньорство със САЩ
10 юни 2019 13:29,
72
Радев връчи Орден "Стара планина" на американския посланик
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи днес най-високото държавно отличие - Орден "Стара Планина" - на посланика на Съединените американски щати в България Ерик Рубин.

"За мен е чест да удостоя с най-високото държавно отличие посланик Ерик Рубин за неговия безспорен принос и всеотдайна работа за развитие на двустранните отношения между България и САЩ. Считам, че това високо отличие е израз и на значението, което България отдава на стратегическото парньорство със САЩ", каза Радев, цитиран от Агенция Фокус.

Още по темата

По думите на президента, посланик Рубин е ръководил посолството по време на различни глобални предизвикателства и е направил така, че отношенията между двете страни да се развиват възходящо.

"Специално в сферата на сигурността посланик Рубин внесе нов импулс с особен акцент на модернизацията на българските военно-въздушни сили", посочва още държавния глава.

Радев посочи още, че благодарение на Рубин са се задълбочили и нашите търговско-икономически връзки.

"Тук дойдоха важни американски търговски мисии, организираха се бизнес форуми, имаше срещи на различни нива - правителство, бизнес, образование. И резултатите са красноречиви - в последните години имаме непрекъснат солиден възход на друстранния стокообмен", изтъкна още президентът.

Според него, Ерик Рубин е достъпен посланик, който усещал пулса на българското общество и със своите многобройни и разнообразни инициативи, е намерил пътя към обикновения български гражданин.

Ерик Рубин е американски дипломат от кариерата. Пристига в България в началото на 2016 година, след като Сената утвърди неговата номинация по предложение на президента Обама. Преди да встъпи в длъжност у нас той е бил заместник-помощник в Бюрото по въпросите на Европа и Евразия, където е отговаря; за въпросите, свързани с Източна Европа, Кавказ, както и такива, касаещи регионални конфликти в Европа. Ерик Рубин е бил и заместник-посланик на САЩ в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво му го е връчил? Какво точно е направил за България? Раздават ги като бонбонки тия ордени. Пълна глупост.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е абсолтно неадекватен като президент и дипломат... разбира се че като червен възпитаник консомолец се очаква да си *** когато е нужно но пък хората да не пасат трева д'***...
35
7
 
12
 
! Отговори
ЗЕЛЕН ЧОРАП преди 4 години
ти си Пантофльо номер 2 !тази нагла хомосексуална гадина, която открито командваше жалкото ни държавенце сега и орден получи от покорните и послушни Български овце !!!Путин е прав - България не е независима държава - жалки роби сме !!!ти твар еврейска дето триеш - 100 пъти да ме изтриеш 100 пъти ще го напиша гадино безродна Сороска !!!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом враговете ви ви хвалят , значи сте сгрешили ,ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала.Президентът показва какво значи дипломация
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета това имам чувството че националистическите САЩ и комунистическа Русия са се обединили и са създали национализъм плюс социализъм демек нацизъм.И са създали нов нацистко-съветски съпз че да си реализират фантазията да обединят всички човекоомразни диктатури в една уникално извратена.А Радев бърза да клекне.Още не са го заплашили и той вече е готов од.упен и чака другаря *** Тръмпутин да го оноди че барем и той стане я партиен секретар я фюрер, кариерата на политическа *** де.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А между другото този американски посланник не беше ли същия който преговаряше с Доган и той беше толкова доволен от срещата?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бях американския посланник въобще нямаше да ме боли фара за орден стара планина.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
П-О-З-О-Р!!!!!!!!!!! янки..........гоу хоум!!!!!!!!!!!!!!1
28
2
 
4
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 4 години
"Специално в сферата на сигурността посланик Рубин внесе нов импулс с особен акцент на модернизацията на българските военно-въздушни сили", посочва още държавния глава Радев. Най-вероятно Другаря Румен Радев е имал предвид доставянето на "Грипен" за България, а от последните часове и топлите новини от Президентството, вероятно и диверсификацията на вноса на руски природен газ в България със доставка на нови количества Руски природен газ.Какъв Гений, какво изкуство!!!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнялиев.
26
0
 
3
 
! Отговори
НалЪм преди 4 години
Всички тръпнем да чуем какво ще каже ***. Неговата оценка е най-важна за нас.
25
5
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Ни в клин, ни в ръкав! Несполучлив опит на Радев за замазване на гафовете, които сътвори. Много е елементарен тоя!
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ти ли бе Другарю се хвана за палците пред Краварския пееряастин. Един *** беше същият и ти ли обърна резбата бе. Малииии докъде я докарааме кравата да ни опасе бостаня.
23
3
 
9
 
! Отговори
гавра преди 4 години
Дайте ни 1,67 милиарда $ за 8 стари дирижабъла ,а ние ще ви рекламираме"Силата е в теб"!
22
2
 
10
 
! Отговори
Пич с москвич преди 4 години
... Що направо НЕ му го връчи в събота следобед .... На култовия "СОФИЯ ПРАЙД 2019" ... ?!?! ...... И двамата да излязат облечени в розово .... Или в цветовете на "дъгата" ... Да се ..... целунат .... И да му го ..... връчи !!! ..... ХАмериканското Посолство е едно от най - върлите подръжници на това "НЕДОРАЗУМЕНИЕ" , наречено ... "Парад" ...... "ЕВРОГ_ЙСКИ ЦЕННОСТИ" , кво да ги прайш ........... :) ;) :) !!!!!!
21
12
 
8
 
! Отговори
Разгеле преди 4 години
Един път да направи нещо политически правилно Браво за което
20
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този президент е готов на всичко за да има лични облаги и рейтинг, срамота европейска държава с президент- комунист.
19
5
 
19
 
! Отговори
Обаче преди 4 години
Руския поп Киро ако се научи, ще му откъсне и двете уши!
18
1
 
25
 
! Отговори
Хъ преди 4 години
А на товарищ Путин даде ли, че нещо май съм пропуснал?